ANUNTURIIntrebari & Raspunsuri

Are rost să te duci duminică la biserică!

Are rost să te duci duminică la biserică!

Cred că există suficiente motive „să mergi la biserică”, suficiente motive să-ți anuleze toate scuzele, suficiente motive ca să te facă mâine dimineață să te scoli și să te duci într-un loc în care se întâlnesc credincioșii.
Și există suficiente motive ca să înțelegi că dacă nu faci acest lucru îți faci ție un mare defavor și că primul care are de pierdut ești tu și nimeni altcineva. Dumnezeu te iubește dar nu e păgubit de lipsa ta. Nici Biserica nu moare fiindcă tu nu participi la viața ei. Totuși ar trebui să o faci. De ce?

  1. Hristos Isus a murit pentru Biserică. Oare nu ar trebui să înțelegem din aceasta că ea este valoroasă pentru El? El S-a dat pe Sine pentru ea – și-a dat propria viață – ce avea mai scump! (Efeseni 5:25) Altfel Îl acuzăm implicit că a făcut un lucru neînțelept. Și mă gândesc că nu îndrăznim să afirmăm aceasta.
  2. Hristos își desăvârșește oamenii prin și în Biserică. Aud obsesiv oameni care spun că nu merg la biserică pentru că oamenii nu-s perfecți acolo. Așa este. Cine a afirmat vreodată că ei sunt perfecți? Nu sunt perfecți dar se duc acolo să fie transformați progresiv de Hristos (vez Efeseni 4:12). Nici tu care critici nu ești perfect. De ce arăți cu degetul spre alții?
  3. Hristos își așează toți mântuiții în Biserică. Ironic este că mulți dintre cei care se pretind credincioși cred că pot fi despărțiți de Biserică. Aceasta este o glumă de prost gust. Apostolii afirmă că la mântuire suntem botezați/adăugați/încorporați în biserica lui Hristos (vezi 1 Corinteni 12:13)
  4. Hristos este cunoscut în lume prin Biserică. Dacă afirmăm că suntem preocupați de Împărăția lui Dumnezeu am face bine să fim serioși cu Biserica pentru că prin ea Hristos se face cunoscut lumii (vezi Ioan 17:23)

  5. Hristos este slăvit în univers prin Biserică. Este de datoria fiecărui credincios să arate măreția Mântuitorului Hristos însă acest lucru se face corporativ și nu individual – în comunitatea bisericii (Efeseni 3:10). Dacă nu participi în viața unei biserici nu vrei să-I aduci slavă.

  6. Hristos se va întoarce doar după Biserica Sa (vezi Ioan 14:3). Toți ceilalți oameni vor fi lăsați pradă mâniei de neoprit a lui Dumnezeu. Și acest lucru se va întâmpla și pentru că oamenii nu înțeleg că Biserica este esențială în planul lui Dumnezeu.

    --
  7. Hristos mijlocește doar pentru Biserica Sa. El nu se roagă pentru lume – oricât de exclusivistă vi se pare afirmația. El Însuși a spus „nu mă rog pentru lume ci pentru aceia pe care Mi i-ai dat Tu” (vezi Ioan 17:9). Hristos te are în mijlocirea Lui doar dacă ești parte din Biserica Sa.

  8. Hristos păstrează adevărul doar prin Biserica Sa. Ea este numită „stâlpul și temelia adevărului”. Asocierea cu ea înseamnă asocierea cu adevărul. Despărțirea de ea înseamnă asocierea cu minciuna, înșelăciunea și întunericul moral și spiritual.

  9. Hristos dă Duhul Sfânt doar Bisericii Sale. Nenumărate exemple de botez și umplere cu Duhul Sfânt au loc în interiorul bisericii și pentru folosul bisericii. Mulți oameni umblă după năluci când doresc aceste experiențe în exteriorul adunării lui Dumnezeu.

    --
  10. Hristos își manifestă prezența doar în Biserica Sa. Oamenii pot experimenta prezența lui Hristos în mod constant doar în Biserica Lui pentru că acolo El a ales să-Și manifeste prezența prin Duhul Sfânt (vezi Efeseni 2:21).

  11. Hristos este legat ca un Cap de trup doar de Biserica Sa. Această relație strânsă Hristos o are doar cu Biserica Sa. Dacă nu ești parte din Biserică înseamnă că nu te afli în această strânsă relație cu Hristos. Nu există excepții (vezi Efeseni 1:23).

  12. Biserica este rezultatul planului veșnic a lui Dumnezeu. Dumnezeu din veșnicie a plănuit ca Biserica să fie comunitatea în care oamenii sunt sfinți, înfiați, făcuți moștenitori ai veșniciei (vezi Efeseni 1). Oare nu ți-ai dori să faci parte din planul etern al lui Dumnezeu?

  13. Biserica este singura instituție care nu poate fi cucerită. Hristos a promis că nici „porțile locuinței morților nu o vor birui” (vezi Matei 16:18) Nu ți-ai dori să faci parte dintr-o asemenea comunitate ce nu poate fi îngropată nici de moarte?

  14. Biserica este singurul loc din Împărăția lui Dumnezeu în care suntem păziți de diavol și acoliții lui (vezi Coloseni 1:13). Dacă o părăsim, dacă o neglijăm și dacă o disprețuim ne facem de bunăvoie victimile satanei.

Mai sunt multe alte motive dar acestea ar trebui să fie suficiente pentru ca să lași orice și să mergi în adunările lui Dumnezeu – acolo unde se predică Cuvântul lui Dumnezeu nu povești, baliverne și tradiții, acolo unde este înălțat doar Hristos nu oameni morți sau vii, acolo unde oamenii se roagă doar lui Dumnezeu, acolo unde mântuirea este oferită gratuit doar prin credință, prin har și prin Hristos.

https://www.facebook.com/timewitmyGod/posts/2000775153498731

-

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button

Descoperă mai multe la CrestinTotal.ro

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura