ULTIMELE STIRI

Colaboratorii vechi…,dar noi ?

DONAȚII ȘI SPRIJIN FINANCIAR pentru CrestinTotal.ro

$3.00

Incă de la început vreau să vă spun că nu ţin parte comuniştilor, nu sunt susţinătorul prosperităţii, a slujirii sau a închinării de tip show, dar nici a penticostalismului clasic ce nu oferă nimic, nici putere , nici cunoştinţă ci doar anchilozare . Aşadar durerea mă face să scriu. Ca slujitor a generatiei crescută după căderea comunismului din Decembrie 1989, ma văd responsabilizat la  a privi spre interesele si pasiunea generaţiei mele. De departe zăresc apucăturile abominabile ale unei generaţii de conflict. Nu stiu dacă ne-am gândit suficient la faptul că fiecare secundă trecută devine „Istoria Bisericii Penticostale” şi nu numai...Gândiţi-vă acum, oare cum ar suna peste un secol un punct de referinţă în acestă istorie numit: „Răscoala Bisericii ......” de la anul 2011 ?


Mă intreb;  oare nu cumva interesele generaţiei post-decembriste sunt orientate spre înlocuirea săbiei ce taie şi înlătură fără a lăsa urmă (Evrei 4:12 „Căci Cuvântul lui Dumnezeu este viu şi lucrător, mai tăietor decât orice sabie cu două tăişuri….”) cu toporul? Sfera relaţiilor bisericeşti îmi dă senzaţia că triesc în romanul sadovian „Baltagul”…. Deprinderile justiţiare sunt mai presus decât deprinderile de predicatori la unii slujitori. Politica bisericescă întrece organizarea bisericii. Cărţile şi articolele provocatoare de dispute (ca să nu zic scandaluri) aduc beneficii mai mari vânzătorului de carte creştină, decât materialele care conţin teme cum ar fi: sfinţenia, misionarsimul, roada Duhului Sfânt etc.

În topul accesărilor pe unele site-uri sunt mai vizualizate imagini cu rochiile mireselor… decât imagini cu ruinele bisericilor din Asia Mică, iar la întruniri de tineret, Isus este aplaudat minute în şir dar in rugăciune nu este adorat nici măcar cinci minute. La fel făceau cu Ceauşescu.

Întrebarea centrală a cestui articol este:

„De unde ştim toate aceste lucruri ?”. „De la comunişti” – se va grăbi cineva să zică. Platon spunea ca „ Nu există laş pe care iubirea să nu-l transforme în erou”.Deci nu-s numai „ei” vinovaţi. Nu cu generaţia celor ce au prins perioada „colaborării” am eu treabă; să-i judece cei ce au suferit şi nu şi-au mânjit sufletele (eu n-am suferit nimic, nu eu trebuie să-i judec). Însă ;

– când votul unei biserici nu mai exprimă adevărul (alianţe pe bază de rudenie, răzbunări, interese) nu sună acesta a comunism ?

-când copiii noştrii în loc să fie „educaţi” în spiritul smereniei sunt „aruncaţi” în cor, în grup, la amvon în spiritul competiţie, nu miroase asta a parvenire, a comunism ?

-când cunoaşterea şi dezvoltarea teologică este neglijată, iar oratoria super-dezvoltată; nu miroase asta a propagandă, a comunism ? Pe la anul 1944 teologul rus  Vladimir Loskky prezenta o teologie atât de profundă, încât şi astăzi este cu o clasă mai sus decât mulţi teologi ai zilelor noastre. Astăzi diferite curente pretinse neo-evanghelice care apar ne prind pe picior greşit, iar singura mobilizare este cea a comitetului, care aduce o argumentare împotrivitoare de tipul „aşa vrem noi”, sau „ nu ne învăţaţi voi pe noi”; argumentul teologic lipsind cu desăvârşire. Nu sună asta a impunere ? Se poate pune smnul egalităţii între impunere şi influenţă ?

Revin la titlu articolului: Colaboratorii vechi…,dar noi? Comunismul nu este ereditar cum nici creştinismul nu poate fi ereditar. Atunci unde îşi are rădăcinile comunismul? Părerea mea este că aici: Geneza 3:12  Omul a răspuns: „Femeia pe care mi-ai dat-o ca să fie lângă mine, ea mi-a dat din pom şi am mâncat” în păcatul primar.

Psalmul 51:5 „….în păcat m-a zămislit mama mea” mai poate însemna şi că orice om s-a născut actor. În fiecare om există gena comunismului, ea trebuie omorâtă pe cruce.

Ei…,dar noi ? Nu ne este ameninţată familia, nu suntem chemaţi să dăm cu „subsemnatul” sub diferite ameninţări şi totuşi…Ei…dar noi…? Unde vom duce Biserica ?

Aristotel spunea: „ O coardă prea întinsă se rupe, o coardă prea slabă nu vibrează aşa cum trebuie”.

Cerului îi este dor de oameni pocăiţi, şi-atât.

Editorial scris de Pastor Nelu Popelea © www.crestintotal.ro

Citeste mai multe editoriale de Nelu Popelea.

Banner sbro.ro /

Banner KERIGMA/

“ Citești Scripturile cu alți ochi atunci când vezi efectiv locurile în care s-au derulat evenimentele descrise.

Prin agentia Oxentia Tourism ai acum ocazia să vizitezi Israelul.

Pentru rezervări sună la: +40 746.675.313 sau la: + 40 744. 731.492

Retrăiește istoria biblică în Tara Sfântă alături de Oxentia Tourism

DONAȚII ȘI SPRIJIN FINANCIAR pentru CrestinTotal.ro

$3.00

Articole recente: LibrariaCT.ro

Sustine. Ajuta-ne sa aducem acest proiect mai departe. Strângere de fonduri pentru un nou format. Multumim

$1.00

Despre ADMIN (27389 de articole)
Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: