ARTICOLUL ZILEIEDITORIALE

Istoria cântecului : „Eu nu sunt de pe pământ ”

Multi tineri şi fraţi mai în vârstă mă întreabă dacă e adevărat că eu am compus această cântare. Alţii mă întreabă cum am compus-o. Ba unii fraţi din Moldova m-au şi pus să o cânt. Sper să nu dau idei cuiva prin ceea ce sriu acum, ca să mai fiu pus. Nu mă consider cântăreţ. Ca să înţelegeţi ceva din acest editorial, trebuie să vă scriu pe scurt (că nu ne place să citim mult) istorioara acestei cântări. În anul 1993 m-am întors la Domnul.Trei ani am fost aproape un anonim pentru credincioşii din Biserică. Eram aproape convins că am ceva specific de pot fi aşa de uşor trecut cu vederea, deşi eram prezent la toate activităţile din biserică. Însă nu sufeream deloc din această cauză; eram un credicios „bio”.

N-aveam când să mă gândesc la orgoliu, la mândrie etc. Bucuria de-a fi liber de patimi îmi omorâse ambiţiile, orgoliul. Aveam 21 de ani, eram căsătorit iar  soţia se botezase deja. Bucuria  de-a ajunge acasă ca oamenii normalii (nu pe la 2-3 noaptea ca atunci când mă întorceam acasă din turnătoria numită „bar”), faptul că puteam duce tot salariul deodată acasă, erau lucruri unice pentru mine la acea vârstă.

Cam după doi ani am început să cânt. A fost ceva exploziv, nu mă aşteptam la aşa ceva. Rezultatul a fost nebănuit. Aş vrea şi azi să mai am acelaşi succes ca şi atunci.

Cam 700 de cântări am cântat în acel an, adică toate cântările din harfă. Sigur că nu le ştiam pe toate, dar le-am pus eu melodii la toate, pe care bineînţeles că nu le mai ştiu; erau de unică folosinţă. Cât de valoroasă era harfa de cântări pentru mine. Azi doar surorile o mai iau la biserică şi asta doar ca să le ţină poşeta înfoiată. Altfel poşeta ar fi ca stomacul unui copil subnutrit din Sudan. Ce să mai zic de unii care o văd potrivită ca să o folosească în locul piciorului lipsă de la dulap.

La scurt timp am simţit nevoia de a avea un studio personal deoarece ne binecuvântase Dumnezeu cu primii trei copii (mai târziu cu alţi trei, iar acum încă se mai lipesc şi alţii de familia noastră). Erau plânsete, gălăgie ….eram deranjat şi eu deranjam.

Cu mâinile mele mi-am deschis propriul meu studio. Am luat într-o mână coasa, în alta acordeonul cumpărat din consignaţia şi am plecat în propria-mi holdă de porumb, unde mi-am făcut o poieniţă şi….worship !! Ştiţi ce mă uimeşte acum ? Că nu îmi venea în cap să cer să cânt măcar o cântare la Biserică. În anul 1997 am avut prima agendă. Pe lângă alte şase cântece compuse de mine la „studio” am trecut-o şi pe a şaptea în acea agendă. Pe a şaptea n-am compus-o eu. Nu am stat la orgă, nu am am stat cu caietul şi pixul în mână…., însă de vreo două săptămâni o cântam „de numa” pe bicicletă sau când căram cărămidă cu roaba. Era în mine parcă dintotdeauna.

O singură dată am cântat acestă cântare la o Biserică. Este Biserica pe care, interesant, tocmai o păstoresc; Biserica Penticostală „Peniel” din oraşul Sântana. Prin anul 2008, 2009 fiicele mele mai mari întoarse de la Sala Sporturilor din Arad, unde cântase grupul „Speranţa”, mi-au vorbit de cântarea a şaptea „Eu nu sunt de pe pământ”din agenda pe care ele au trecut-o în lumea jucăriilor când erau mai mici. Acum eram pentru prima oară mincinos în faţa lor : „Dacă e cântarea ta de unde o ştiu cei de la Speranţa ? ”-  m-au întrebat ele cu neîncredere. Eram prea mic pentru o cântare aşa de „mare”.

Vă spun repede concluzia că şi aşa nu mă mai pot afirma în muzică: „Nimic nu dăinuieşte din ce s-a născut pe tărâmul mândriei şi a dorinţei de afirmare. Când ţi-ai dat seama că eşti inteligent, că eşti cântăreţ talentat sau predicator mare te-ai condamnat la uitare.”

Editorial scris de Pastor Nelu Popelea © www.crestintotal.ro

Citeste mai multe editoriale de Nelu Popelea, Te astept in fiecare Vineri

Banner sbro.ro /

Banner KERIGMA/

“ Citești Scripturile cu alți ochi atunci când vezi efectiv locurile în care s-au derulat evenimentele descrise.

Prin agentia Oxentia Tourism ai acum ocazia să vizitezi Israelul.

Pentru rezervări sună la: +40 746.675.313 sau la: + 40 744. 731.492

Retrăiește istoria biblică în Tara Sfântă alături de Oxentia Tourism

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

9 Comments

  1. Totuși, cine a compus cântarea? Că și eu știam că a compus-o fratele Popelea.

  2. Fr. Dan, cedeam că se subintelege ca aceasta cantare este inspirata de Duhul Sfant. M-am temut sa scriu pe fata acest lucru pentru a nu lua nimic din ce este a Domnului nostru. Am mai compus cântece, insa cu nici una nu a fost la fel ca si cu aceasta. Parca m-am născut din nou cu ea in suflet !

  3. Ar mai fi o întrebare. Cum a ajuns această cântare atât de cunoscută, dacă, dumneata, frate Popelea, ai cântat-o doar o singură dată în Biserică? Bănuiesc că sunt mai mulţi cei care vor să afle acest lucru.

  4. Da, nu e rau sa explic. Mi-au cerut frații Morosan din Santana aceasta cantare.Interesant este faptul ca Fr Dorin Mihai (interpret si compozitor crestin), tot din Santana de la cealaltă biserica penticostala, a luat cantarea de prin Maramureș, unde frații Morosan au cantat-o.Dorin Mihai a fost primul care a pus-o pe albumul grupului Boanerghes, apoi au cantat-o si alții cantareti deosebiti: Fr Timofte, gr Speranta. Sigur ca fiind inspirata intr- un mod aparte de Dl nu era chiar in ritmul acesta dar melodia este aceeași iar versurile pe ici pe colo au mici modificări, cu care eu nu ma pot obisnui chiar dupa atatia ani!

  5. Frate Popelea, sa fiti binecuvintat de Domnul Isus, atit dumeavoastra cit si familia. M-as bucura daca vreti sa puneti versurile
    cintarii in forma lor originala. Multumesc

  6. Această cântare a adus multă bucurie, şi Dumnezeu să vă binecuvânteze pentru întâietatea pe care o daţi Domnului şi lucrării acestuia prin Duhul Sfânt. Multe binecuvântărie.

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: