ARTICOLUL ZILEIEDITORIALE

De câte ori L-ai dezamăgit pe Dumnezeu?

Este o întrebare pe care şi eu mi-o pun în mintea mea de atâtea ori: „Oare de câte ori Te-am dezamăgit Doamne?” Când spun o vorbă nechibzuită, când mă supăr, când las gândurile negre să îmi cuprindă mintea, îmi dau seama cât de mult Îl dezamăgesc pe EL. Când El aşteaptă de la mine să mă plec înaintea Lui cu toată fiinţa mea, iar eu am alte preocupări, îmi dau seama cât de dezamăgit de Domnul meu, dar cu toate acestea El aşteaptă să-mi pun capul pe pieptul Lui, aşteaptă să mă întorc acasă precum fiul risipitor, aşteaptă doar un semn din partea mea, ca să se îndure iar de mine.

Îl dezamăgim pe Dumnezeu prin faptul că ne trezim dimineaza şi nu avem timp să stăm de vorbă cu El, dar El răbdător ne tot aşteaptă la rugăciune în zorii dimineţii şi cu toate că noi Îl dezamăgim, El nu ne dezamăgeşte niciodata şi nici nu o va face pentru că ne iubeşte prea mult ca să ne rănescă. Avem preţ în ochii Lui, de aceea şi-a dat Unicul Fiu pentru noi, ca să ne arate că El nu ne dezamăgeşte, chiar dacă noi de multe ori o facem.

Îl dezamăgim pe El de fiecare dată când judecăm pe aproapele nostru, când întoarcem spatele celor care ne cer ajutorul, când nu ne facem timp să vorbim de El celor din jur, când ne e ruşine să spunem că suntem pocăiţi. Îl dezamăgim prin faptul că nesocotim Cuvântul Lui şi de multe ori luăm din Biblie doar ceea ce ne place nouă, ocolind adevărul pentru că poate e prea dureros pentru noi. Îl dezamăgim prin faptul că nu mai ştim să ne bucurăm de prezenţa Lui şi ne este teamă să venim sinceri înaintea Domnului. Îl dezamăgim prin cântările pe care le cântăm fără pic de vlagă în noi, fără să le trăim şi fără să le simţim cu toată fiinţa noastră. Îl dezamăgim prin faptul că de multe ori venim la Casa Lui, dar gândul nostru nu este la El, suntem prezenţi în biserică doar fizic, doar ca să ne vadă fraţii că nu lipsim de la părtăşie.

Îl dezamăgim prin faptul că nu Îl credem pe Dumnezeu pe cuvânt, că atunci când El ne spune să nu ne temem, noi ne temem, când El zice să nu ne îngrijorăm, parcă noi ne îngrijorăm şi mai tare. Sunt multe alte lucruri pe care fiecare le cunoaştem şi ştim că Îl dezamăgesc pe El, dar punând în balanţă toate aceastea, îmi dau seama că El nu ne poate dezamăgi, pentru că ne iubeşte prea mult, pentru că a curs sânge nevinovat pentru păcatele noastre, pentru că vrea să fim cu El o veşnicie şi de aceea nu ne va dezamăgii.

Haideţi să nu Îl mai dezamăgim nici noi. Dumnezeu nu ne cere imposibilul, El ne cere doar ascultare. Oare e prea greu să ascultăm de El? Oare e un sacrificiu atât de mare?

--

Doamne, Te-am dezamăgit de atâtea ori, pentru că Diavoulul mi-a întunecat mintea cu atâtea amăgiri, dar de azi Doamne, voi face din tine bucuria mea, Tu Doamne eşti pricina laudelor mele, în tine mă voi bucura toată viaţa mea şi Îţi mulţumesc că Tu nu m-ai dezamăgit şi atât de mult m-ai iubit că până la moarte ai mers pentru mine, ca să îmi araţi că eşti un Prieten care nu mă poate dezamăgi, AMIN!

Editorial scris de Florina Patru© www.crestintotal.ro 

--

Citeste mai multe editoriale de Florina, Te astept in fiecare Sambata

Banner sbro.ro /

Banner KERIGMA/

“ Citești Scripturile cu alți ochi atunci când vezi efectiv locurile în care s-au derulat evenimentele descrise.

Prin agentia Oxentia Tourism ai acum ocazia să vizitezi Israelul.

Pentru rezervări sună la: +40 746.675.313 sau la: + 40 744. 731.492

Retrăiește istoria biblică în Tara Sfântă alături de Oxentia Tourism

-

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

7 Comments

  1. Aș vrea să vă rog să detaliați unde anume în Scripturi se regăsește ideea că noi am putea să-l dezamăgim pe Dumnezeu. În ce măsură este dezamăgirea compatibilă cu atotcunoașterea divină și cu dragostea necondiționată?

    Din punctul meu de vedere, vă jucați prea ușor cu cuvintele, având în vedere că beneficiați de o audiență foarte numeroasă.

  2. Pace frate…iata cateva versete ce te vor lumina:

    Luca 19:41  Când S-a apropiat de cetate şi a văzut-o, Isus a plâns pentru ea,
    42  şi a zis: „Dacă ai fi cunoscut şi tu, măcar în această zi, lucrurile, care puteau să-ţi dea pacea! Dar acum, ele Sunt ascunse de ochii tăi.
    43  Vor veni peste tine zile, când vrăjmaşii tăi te vor înconjura cu şanţuri, te vor împresura, şi te vor strânge din toate părţile:
    44  te vor face una cu pământul, pe tine şi pe copiii tăi din mijlocul tău; şi nu vor lăsa în tine piatră pe piatră, pentru că n-ai cunoscut vremea când ai fost cercetată.”
    45  În cele din urmă a intrat în Templu, şi a început să scoată afară pe cei ce vindeau şi cumpărau în el.
    46  Şi le-a zis: „Este scris: „Casa Mea va fi o casă de rugăciune. Dar voi aţi făcut din ea o peşteră de tîlhari.”

    Il dezamagim pe Dumnezeu prin multe atitudini, dar aici se arata atitudinea din Templu, cand oamenii au facut o pestera de talhari. Asa se intampla si in zilele noastre, facem din Casa lui Dumnezeu o pestera de talhari. Oare nu Il dezamagim pe Dumnezeu prin aceasta??

    Dumnezeu sa te binecuvanteze frate si sa te umple de pace!!!

  3. O, Doamne iarta-ne ca dorim sa facem binele si raul se tine de noi.De cate ori am putut sa facem un bine si nu l-am facut, am savarsit un pacat (pacatul de omitere).Prin gandurile noastre,prin atitudinea noastra,prin cuvintele noastre,prin faptul ca judecam pe altii (chiar daca facem acest lucru in gandul nostru).Cred ca il dezamagim pe Dumnezeu in fiecare zi.Oridecate ori suntem preocupati de altceva decat de cele duhovnicesti,Il dezamagim pe Dumnezeu.

  4. sigur e imposibili ca noi sa nu il dezamagim pe Domnul Vietii…..dar dragostea lui si bunatatea Lui se inoieste in fiecare zi…suntem neputiinciosi…mie si rusine sa mai scriu mai mult de atata ca stiu lam dezamagit si eu si ma doare…

  5. @Doamna, sau domnisoara Flory Patru:

    Versetele citate de dvs. nu au nici in clin nici in comun cu intrebarea la care ati dorit sa raspundeti.

    Dumnezeu e mai presus de orice dezamagire, pentru ca El cunoaste totul, dinainte de a se intampla.

    Teologia prezentata in articolul de mai sus este gresita si nebiblica, si ar fi bine sa recunoasteti acest lucru si sa modificati articolul.

    Aveti multi cititori si este PACAT sa ii informati gresit, si sa le formati pareri strambe despre Dumnezeu.

  6. Domnu’ Teofil S., da’ cum de-ai ajuns fix pe un site ca ăsta? Mai bine citeai un articol mai vechi de-al tău, dacă tot n-aveai de lucru…

  7. Adaug si eu parerea unui parinte spiritual (care s-ar putea sa nu fi reusit sa isi ajute toti fiii, dar care stiu ca a ajutat pe multi si si pe mine): OBISNUIA sa spuna: „pe Dumnezeu nu este ce sa Îl dezamageasca; eu insumi vad multe rele la oameni, dar nu as spune vreunuia ca m-a dezamagit.” Daca omul acesta poate asa o performanta, el care nu e decat un biet muritor, Dumnezeu care mereu poate mai mult decat noi si pe deasupra e si dragoste modesta in insasi natura Lui banuiesc ca se ridica mult peste buna calitate a parintelui meu spiritual.

Lasă un răspuns

Check Also
Close
Back to top button

Descoperă mai multe la CrestinTotal.ro

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura