ULTIMELE STIRI

De ce ne ingrijim de orfani doar de sarbatori… sau poate nici atunci…

Doneaza – sustine! Strângere de fonduri pentru un nou format

$3.00

 Iacov 1:27 „Religiunea curată şi neîntinată, înaintea lui Dumnezeu, Tatăl nostru, este să cercetăm pe orfani şi pe văduve în necazurile lor, şi să ne păzim neîntinaţi de lume”.  Zicem că suntem creştini, ba chiar religioşi şi dacă îndrăzneşte cineva să ne contrazică suntem în stare să-i luăm chiar la bătaie…Ne ţinem religioşi…dar religia curată cerută de Dumnezeu este să căutăm pe orfani şi pe văduve. Când ai fost ultima dată la o văduvă? Când ai fost ultima dată să vizitezi pe cineva în spital? Când ai stat de vorbă ultima dată cu cerşetorul ce întinde mâna pe margine drumului? Când ai fost ultima dată în puşcărie să duci veste bună a Domnului? Nu ştiu răspunsul tău…dar vreau să fii sincer…vreau să ne scrii aici mărturia ta…experienţele tale în astfel de situaţii şi voi fi gata să te ajut


în rugăciune.

Poate nu mă credeţi…dar eu cele mai dulci şi frumoase părtăşii le-am avut la patul celor bolnavi şi în spitale. E incredibil cât de cercetată am putut fii…şi e foarte adevărat ce se spune…că în necaz Îl simţi cel mai aproape pe Dumnezeu! M-am dus cu un grup de tineri…anul trecut pentru prima dată în viaţa mea să căutăm pe toţi acei ce îi ştiam bolnavi sau la surorile văduve din biserică. Ne-am dus cu mare avânt şi crezând că vom fi viteji să-i înbărbătăm…dar vreu să vă spun că după o astfel de părtăşie am venit noi acasă zidiţi şi fericiţi şi nu înţelegeam cum Dumnezeu poate să-ţi dea atâta bucurie chiar şi în necaz.

Nu aştepta să fii pe un pat de boală sau să ajungi singur! Fă-ţi timp de-acum zi de zi pentru cei din jurul tău! Nu aştepta să ajungi la strâmtorare, să simţi durerea în inima ta…ci pur şi simplu mânat de dragoste fierbinte pentru Hristos…fii şi tu un Samaritean milostiv pentru cei ce au nevoie de tine! De ce EL a putut să îngrijească de toţi iar noi stăm nepăsători faţă de cei orfani??


 Citeşte cu atenţie următorul pasaj…şi gândeşte-te la el aşa cum nu te-ai gândit niciodată Matei 25:34-45 Atunci Împăratul va zice celor de la dreapta Lui: „Veniţi binecuvântaţii Tatălui Meu de moşteniţi Împărăţia, care v-a fost pregătită de la întemeierea lumii. Căci am fost flămând, şi Mi-aţi dat de mâncat; Mi-a fost sete, şi Mi-aţi dat de băut; am fost străin, şi M-aţi primit; am fost gol, şi M-aţi îmbrăcat; am fost bolnav, şi aţi venit să Mă vedeţi; am fost în temniţă, şi aţi venit pe la Mine.” Atunci cei neprihăniţi Îi vor răspunde: „Doamne, când Te-am văzut noi flămând, şi Ţi-am dat să mănânci? Sau fiindu-Ţi sete, şi Ţi-am dat de ai băut? Când Te-am văzut noi străin, şi Te-am primit? Sau gol, şi Te-am îmbrăcat? Când Te-am văzut noi bolnav sau în temniţă, şi am venit pe la Tine?” Drept răspuns, Împăratul le va zice: „Adevărat vă spun că, ori de câte ori aţi făcut aceste lucruri unuia din aceşti foarte neînsemnaţi fraţi ai Mei, Mie mi le-aţi făcut.” Apoi va zice celor de la stânga Lui: „Duceţi-vă de la Mine, blestemaţilor, în focul cel veşnic, care a fost pregătit diavolului şi îngerilor lui! Căci am fost flămând, şi nu Mi-aţi dat să mănânc; Mi-a fost sete, şi nu Mi-aţi dat să beau; am fost străin, şi nu M-aţi primit; am fost gol, şi nu M-aţi îmbrăcat; am fost bolnav şi în temniţă, şi n-aţi venit pela Mine.” Atunci Îi vor răspunde şi ei: „Doamne, când Te-am văzut noi flămând sau fiindu-Ţi sete sau străin sau gol sau bolnav sau în temniţă, şi nu Ţi-am slujit?” Şi El, drept răspuns, le va zice: „Adevărat vă spun că, ori de câte ori n-aţi făcut aceste lucruri unuia dintr-aceşti foarte neînsemnaţi fraţi ai Mei, Mie nu Mi le-aţi făcut.”

 În cel mai neînsemnat semen al tău este Domnul…şi dacă de semenul tău nu te interesează, atunci de Domnul nu te interesează. Ia hotărârea în inima ta şi în Faţa Domnului ca de azi înainte să te interesezi de toţi acei care eu nevoie de o mână de ajutor, care au nevoie poate doar de o vorbă bună. Dacă zici că eşti religos, lasă să se vadă asta din faptele tale. Nu se ştie ziua când vei ajunge în necaz…şi te întreb…CUM TE-AI SIMŢI DACĂ NIMĂNUI NU-I VA PĂSA DE TINE DACĂ MORI SAU TRĂIEŞTI????

 Doamne ajută-ne să fim buni, smeriţi şi miloşi, ajută-ne să fim samariteni pentru cei care au nevoie, ajută-ne să facem fapte vrednice de pocăinţa noastră şi să avem o religiune curată şi neîntinată!!!!!

ÎNGRIJEŞTE DE CEL ORFAN, NU DOAR LA SĂRBĂTORI, CÂND TE ASCUNZI DUPĂ O FALSĂ BUNĂTATE…ÎNGRIJEŞTE DE ORFANI ZI DE ZI, ŞI DOMNUL TE VA RĂSPLĂTI!!!!

scris de Florina Patru. ®www.CrestinTotal.ro

CLICK AICI pentru mai multe articole de Florina Patru

In fiecare sambata un nou articol scris de mine.

Banner sbro.ro /

Banner KERIGMA/

“ Citești Scripturile cu alți ochi atunci când vezi efectiv locurile în care s-au derulat evenimentele descrise.

Prin agentia Oxentia Tourism ai acum ocazia să vizitezi Israelul.

Pentru rezervări sună la: +40 746.675.313 sau la: + 40 744. 731.492

Retrăiește istoria biblică în Tara Sfântă alături de Oxentia Tourism


Doneaza – sustine! Strângere de fonduri pentru un nou format

$3.00

Articole recente: LibrariaCT.ro

Sustine. Ajuta-ne sa aducem acest proiect mai departe. Strângere de fonduri pentru un nou format. Multumim

$1.00

Despre ADMIN (26858 de articole)
Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

3 comentarii la De ce ne ingrijim de orfani doar de sarbatori… sau poate nici atunci…

 1. Din mai multe considerente.
  Cred ca o asemenea „sansa” de a dona sau a face milostenii seamana precum cei care fac politica. Politicienii dau bani si etc-uri in perioada precampaniei si in campanie. Ei bine! Milosteniile si donatiile sunt facute doar la sarbatori ca sa aratam lumii intregi cat de crestini si milostivi suntem.

  Eu am ajuns de mult la o concluzie, BIBLIA este o controversa pentru multa lume. Mesajul EI nu poate fii adancit din cauza traditiilor si a „indemnurilor” care deja s-au infiripat vrand -nevrand.

  BIBLIA nu poate fi pe acelasi calapod cu cei care nu calca unde trebuie, nu poti fii incaltat cu ravna Evangheliei daca nu te lasi purtat, calauzit pe urmele pasilor Domnului.

  Felicitari pentru mesaj.

 2. Iacov 1:27 „Religiunea curată şi neîntinată, înaintea lui Dumnezeu, Tatăl nostru, este să cercetăm pe orfani şi pe văduve în necazurile lor, şi să ne păzim neîntinaţi de lume”.

  Majoritatea lumii confunda termenul de religiune cu religie. FALS!
  Biblia vorbeste de inchinare, in acest context, prin ajutorare si prin adunarea comorilor in cer. Or noi credem ca a ajuta pe un orfan face parte din dogma unei credinte/religii. NU! NU!

  „sa ne pazim neintinati de lume”-aici vorbeste de un lucru care tine de cei orfani si de vaduve, nu de pacatuirea omului in afara contextului. Orice pacat care este savarsit la dresa vaduvei si a orfanului aduce atingere Domnului si totodata este o intinare/pacatuire.

  Domnul sa va binecuvinteze!

 3. Flory Pătru // 27 aprilie 2011 la 21:32 //

  Frate Zoltan, Dumnezeu sa te binecuvanteze si pe tine si iti multumesc pt intarirea versetelor ce ai adus-o aici!! Dumnezeu sa te calauzeasca in tot adevarul si inima ta sa fie intreaga a Domnului!

  Multa pace si binecuvantare sa ai in viata ta!!!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: