ANUNTURI

Coronavirus – O ușă deschisă în Wuhan.

Situaţia din China este în continuare dificilă. Oraşe întregi sunt închise, iar milioane de oameni sunt obligaţi să stea izolați în case. Oamenii sunt panicaţi şi fără speranţă. Cu toţii sunt cuprinşi de frică că s-ar putea molipsi şi că ei ar putea deveni următoarea victimă. Cum pot fi ajutaţi aceşti oamenii? Se poate face ceva pentru ei? China este prezentă în ştiri de foarte mulţi ani, ca un loc unde creştinii sunt persecutaţi, iar statul i-a deposedat de drepturi, cum ar fi dreptul de a se închina, de a se ruga sau de a răspândi în mod liber Evanghelia.

Iată că totuşi creştinii nu stau ascunşi şi văd în această epidemie o oportunitate şi un dar divin pentru a răspândi Evanghelia şi dragostea lui Dumnezeu, venind în acelaşi timp în ajutorul semenilor lor şi împlinind nevoi imediate. Vă prezentăm mai jos scrisoarea unui astfel de creştin, în care ne prezintă care este situaţia şi cum o mână curajoasă de credincioşi se lasă folosiţi de Dumnezeu pentru a-i ajuta pe cei în nevoie şi cum prin această acţiune câştigă respectul conaţionalilor lor şi chiar şi al autorităţilor. „Dragi frați,

Am crezut că s-ar putea să vă intereseze situația actuală din Wuhan.

În urmă cu câteva luni, un pastor pe care îl cunosc împreună cu membrii bisericii predica Evanghelia pe străzile din Wuhan. El a continuat să predice pe stradă, chiar și atunci când creștinilor le era interzis să împărtășească Evanghelia. Dar nimic nu i-a împiedicat să proclame Evanghelia, nici măcar urgia dezlănţuită de noul coronavirus
Acum este a zecea zi de când orașul a fost închis şi pus în carantină, iar măștile de protecție sunt cel mai valoros lucru în Wuhan. Banii sunt inutili, deoarece nu mai exista magazine care să vândă măști chirugicale. Oamenii sunt într-o situație disperată. Ca răspuns, frații și surorile noastre predică Evanghelia și împart broşuri și măști gratuite. Ei împărtășesc un cuvânt de speranţă și mângâiere din partea lui Dumnezeu. Ei au început să beneficieze de tot mai multă încredere din partea locuitorilor oraşului, fiind bine-văzuți chiar şi de autorități.

Aceste biserici din Wuhan nu se amestecă în toate zvonurile şi chestiunile politice, ele fac doar ceea ce un adevărat creştin trebuie să facă într-o situaţie de criză: predică Evanghelia şi mărturisesc despre adevărata pace şi speranţă care se găsesc în Isus Hristos în faţa unor oameni pierduţi care sunt panicaţi şi fără speranţă.

--

Un ofițer de poliție a venit la una din surorile care slujea, a ascultat Evanghelia și a plecat de acolo bucuros, cu o broşură şi o mască. După un timp, un alt polițist a sosit, a ascultat şi el și a plecat de acolo cu o broşură și o mască. La scurt timp, primul poliţist s-a întors spunând că un alt ofițer ar dori și el unul. În curând au venit alți patru ofițeri! Aceşti ofiţeri de poliţie sunt cei care verifică ce fel de mesaje sunt răspândite. Dar acum ei îi caută pe creștini pentru ajutor și se înclină în fața Dumnezeului nostru.

Galbenul (creștinii care poartă costume de protecţie galbene) a devenit cea mai frumoasă culoare din oraș. Creștinii şi-au câștigat un respect pe care nu l-au avut niciodată, din cauza dorinței lor de a-și risca sănătatea pentru a-i sluji pe alţii.

Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru mărturia lor plină de bucurie pentru lucrarea uimitoare a Domnului nostru. Vă îndemnăm să vă rugaţi pentru ei. Mulţi dintre ei se simt copleşiţi. Sarcina lor este la fel de importantă ca cea a medicilor și asistentelor. Ei știu că aceasta este oportunitatea pe care Dumnezeu le-a dat-o ca să câștige oameni la Hristos. Şi această ocazie poate dispărea curând.

--

https://dininimapentrutine.com/2020/02/19/coronavirus-o-usa-deschisa-in-wuhan/

-

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button

Descoperă mai multe la CrestinTotal.ro

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura