ARTICOLUL ZILEIEDITORIALE

Dincolo de muzica ce gaseste lacrimi…Acesta este drumul meu

De ceva vreme m-am tot gandit la o fraza care ma urmareste si ma pune tot timpul pe ganduri. Aceasta fraza este: ,, Dincolo de visele mele, dincolo de muzica ce gaseste lacrimi in ochii mei, exista un drum care atinge inima Ta. Nu-mi ascund chemarea, merg inainte chiar daca nu vad nimic in jurul meu, lumina ma asteapta la capat… Acesta este drumul meu…” Chiar ma gandeam la faptul ca noi ca tineri si in general ca oameni ar trebui sa fim mandri cand cineva ne arata cu degetul si ne pune eticheta: ,,pocait”. Poate ca de multe ori ne-am rusinat de asta. Dar poat ar fi fain sa nu ne mai uitam atat la asta, ci sa fim mandri ca suntem pusi de o parte si ca suntem ai Lui.

De multe ori vad in biserica cum multi tineri se inchina Lui si Il proclama, dar multi cand iasa parca si uita ce-au facut inauntru, ceea ce e nasol, nu credeti? Nu afirm ca toti fac asa, dar marea majoritate fac asa. Dar stiu ca dincolo de muzica ce gaseste deseori lacrimi in ochii nostri, este un drum care atinge inima Lui. Eu de curand am trecut printr-o chestie urata pe care daca as putea as schimba-o de la inceput, dar nu se poate si stiti Dumnezeu a fost langa mine, m-a iertat, tocmai pentru ca este o cale de a ajunge la El.

Cred ca ar fi fain sa ne  gandim mai mult la ceea ce trebuie sa facem, ca si crestini, sa ne apropiem de Dumnezeu si stam

As vrea sa va las o chestie faina care pe mine ma incurajeaza zilnic: stiu ca nu ma voi opri, pana cand nu Te voi gasi, si Te voi pastra mereu aproape de inima mea…. acolo sus intr-un colt de cer se afla sufletul meu stingher, dar stiu ca va veni o zi cand eu Te voi gasi…. Creează-ţi un vis, agaţă-te de el, nu îl lăsa să se spulbere! Îndeplineşte-l şi te vei simţi împlinit. Nu încerca să trăieşti fără să visezi, vei cădea în capcanele vieţii şi nu vei reuşi să mai scapi. Continuă să visezi… asta te poate ţine în viaţă! Fă-ţi timp să te relaxezi, fă-ţi timp să zâmbeşti, fă-ţi timp să plângi, fă-ţi timp să iubeşti… Fă-ţi timp pentru sufletul tău! Nu-l lăsa să se piardă printre miile de suflete negre şi reci! Dumnezeu ne iubeste suficient ca sa ne accepte asa cum suntem, dar ne iubeste mult prea mult ca sa ne lase asa cum suntem. Crestinismul nu este o religie sau o filozofie, ci o relatie si un mod de viata. Dumnezeu a facut toate lucrurile din „nimic”. Pana ce nu te vezi „nimic”, Dumnezeu nu poate face mare lucru din tine.

Editorial scris de Claudia Mihaiescu© www.crestintotal.ro

Citeste mai multe editoriale de Claudia, Te astept in fiecare Marti

Banner sbro.ro/

Banner http://www.kerigma.ro/01.05.2010 Banner http://www.liferomania.ro15.03.2011

Related Articles

7 Comments

 1. De ce toti pocaitii leaga crestinismul de „a fi pocait”. In Biblie nu se face referire nicaieri la a fi baptist sau penticostal, ci pur si simplu la pocainta (1. (În concepțiile religioase) A-și mărturisi păcatele săvârșite, a se căi și a căuta să obțină iertare prin post și rugăciuni. ♦ A manifesta părere de rău, a avea remușcări, a se căi pentru o faptă, o greșeală etc). Trebuie sa recunosc ca am fost si la alte biserici… inclusiv la ortodocsi cei care incearca sa iasa in evidenta sunt aratati cu degetul. Pocainta trebuie sa fie ceva in interiorul nostru, nu ceea ce aratam la exterior. Cum putem vorbi despre iertare si iubire cand noi ii iubim doar pe fratii din imediata apropiere?
  O zi binecuvantata!

 2. Cred ca domnul Vasile Pop confunda el insusi pocainta cu religia. A fi pocait nu inseamna a fi baptist, penticostal,etc. Insa nu cred ca un musulman poate fi numit pocait, nu? De ce? Pentru ca credinta lui, manifestarile, obiceiurile sunt contrare invataturilor lui Hristos. Dealtfel nici un baptist nu poate fi numit pocait atat timp cat trairea lui e diferita de invataturile lui Hristos, si nimeni nu poate fi numit pocait atat timp cat nu e gata sa renunte la o traditie, la un obicei, la o invatatura contrara lui Hristos. Definitia pocaintei dintr-un dictionar nu e nici pe departe cel mai bun mod de a intelege pocainta. Crestinismul,ca forma, nu are nici o legatura cu a fi pocait. (toata Romania e crestina). Altfel, Crestinismul e legat de pocainta!

 3. Sper sa nu sune rautacios comentariul anterior. L-am scris in graba mare. Eu va iubesc si pe dvs dle Vasile, desi nu stiu cine sunteti, ce religie aveti, stiu ca sunteti un suflet creat de Domnul, ca si mine. Domnul sa va binecuvinteze

 4. @Emanuel Puiac
  Domnule Emanuel, exact la ceea ce ati spus in ultimul comentariu, in a doua propozitie ma refer.
  Mt 22, 36-40
  1 „Învăţătorule, care poruncă este cea mai mare în Lege?” El i-a zis: „Să-l iubeşti pe
  Domnul Dumnezeul tău din toată inima ta, din tot sufletul tău şi din tot cugetul tău. Aceasta
  este cea mai mare şi cea dintâi poruncă.Iar a doua este asemenea acesteia: Să-l iubeşti pe
  aproapele tău ca pe tine însuţi. În aceste două porunci este cuprinsă toată Legea şi Profeţii”.
  Daca am fi buni crestini ar trebui sa incercam sa iubim pe toata lumea. Pocait in sensul biblic poate fi oricine dintr-o religie crestina care urmeaza calea cea Dreapta. In articol se facea referire doar la 3 religii… la acest lucru ma refeream in primul comentariu. Aveti dreptate ca un musulman nu poate fi numit pocait, dar nu cred ca-i vina lui ca s-a nascut intr-o anumita credinta si probabil daca ar citi Biblia si ar crede cele scrise in Noul Tesatemnt ar putea deveni un bun pocait.
  Va doresc cu adevarat sa aveti o seara binecuvantata!!!

 5. Pocainta porneste din interior si se vede in exterior.Spunea Domnul Isus:,,tot astfel sa straluceasca lumina care este in voi,ca oamenii vazand faptele voastre bune,sa dea slava celui ce M-a trimes,,Domnul Isus ne invata sa ne iubim unii pe altii cum ne-a iubit El.Deasemenea El ne spune sa iubim si pe vrasmasii nostri ,sa binecuvantam pe cei ce ne blastama,sa facem bine celor ce ne urasc,sa ne rugam pentru cei ce ne asupresc si ne prigonesc ca sa fim fii ai Tatalui nostru care este in ceruri.Noi oamenii ridicam garduri intre noi, dar inaintea lui Dumnezeu nu sunt penticostali sau baptisti,ci toti cei ce fac voia Lui,sunt copiii lui Dumnezeu.

 6. Imi pare atat de rau ,pentru faptul ca unii oameni i privesc intr-un mod ciudat pe cei ce sunt, sau se pocaiesc,nu stiu de ce nu se uita in inima lor apoi la un om pocait,eu nu sunt pocait ,dar respect am si voi avea pentru cei ce sunt ,ei sunt cu adevarat mult mult mai curati ca noi .Atata timp cat oameni acestia se roaga ,nu vorbesc urat ,nu au vreu viciu,ei il port pe dumnezeu in sufletul lor.Iar eu voi urma aceasta cale care ma face fericit.Oricare dintre noi putem sa incercam sa ne facem bine si bine aproapelui nostru ,dumnezeu sa va binecuvanteze .Amin

 7. „dar inaintea lui Dumnezeu nu sunt penticostali sau baptisti,ci toti cei ce fac voia Lui,sunt copiii lui Dumnezeu.”
  nu sunt nici ortodocsi, nici catolici.

Lasă un răspuns

Check Also
Close
Back to top button
%d blogeri au apreciat: