Intrebari & Raspunsuri

Trebuie să dau săracilor când am puţin bani?

Întrebare:

Deci, atunci când am o suma  de bani (in jur de cinci lei) şi îmi cere un sărac (deşi am mare nevoie de bani) ar trebui sa-i dau săracilor? Mi-am pus întrebarea „Ce ar face Isus in locul meu?”. Ştiu i-ar ca iar da săracilor, dar eu mare nevoie de bani aceia. Sper ca m-am exprimat cum trebuie. Vreau sa-mi spuneţi părerea Dvs. Nu trebuie  sa aibă legătură cu Biblia.

Eu voi răspunde cu Biblia pentru că îmi conduc viaţa după Cuvântul lui Dumnezeu şi pentru că am creat acest site tocmai cu scopul de a prezenta realitatea din perspectiva Bibliei. Aşa dar, cum aşi proceda când trebuie să dau săracilor  şi cum este corect conform Cuvântului lui Dumnezeu să procedezi cu săracii şi cerşetorii care apelează la ajutorul tău?

Să faci bine cât ai prilej şi să dai săracilor

În Epistola către Galateni este scris:

Cine primeşte învăţătura în Cuvânt să facă parte din toate bunurile lui şi celui ce-l învaţă. Nu vă înşelaţi: „Dumnezeu nu Se lasă să fie batjocorit.” Ce seamănă omul, aceea va şi secera. Cine seamănă în firea lui pământească va secera din firea pământească putrezirea; dar cine seamănă în Duhul va secera din Duhul viaţa veşnică. Să nu obosim în facerea binelui; căci, la vremea potrivită, vom secera, dacă nu vom cădea de oboseală. Aşadar, cât avem prilej, să facem bine la toţi, şi mai ales fraţilor în credinţă. (Galateni 6:6-10)

--

Acest text scoate în evidenţă trei adevăruri importante despre dărnicie în viaţa creştinului: continuare click

-

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

6 Comments

  1. Eu am o experienta frumoasa alaturi de aceasta postare. Am dat ultimi banuti care ii mai aveam in geanta pentru ca persoana respectiva mi-a cerut exact atat cat aveam. A fost o experienta minunata. Daca ti se cere sa dai acei banuti nu te gandi ca nu mai ai ci gandeste-te ca Tatal tau este Suveranul universului si ca toate visteriile sunt in mana Lui.

  2. Vaduva saraca a dat 2 banuti.Ea a dat tot ce avea.Sa stii ca Dumnezeu nu ramane dator niciodata.Am avut multe experiente cu Dumnezeu.Poate ca am dat din ,,putinul,,meu si in aceeasi zi Dumnezeu m-a binecuvantat cu mult mai mult.Pune-L pe Dumnezeu la incercare.

  3. Eu cred ca Biblia ne ínvata ca cei care au au trebuie sa ajute pe altii, iar cei care nu au trebuie sa primeasca ajutor. Cand ai mai putini bani decat iti trebuie esti in postura de a fi ajutat tu, la randul tau.

  4. Cuvantul lui Dumnezeu ne invata sa fim si darnici.Exemplul macedonenilor.”In mijlocul multelor necazuri prin care au trecut,bucuria lor peste masura de mare si SARACIA LOR LUCIE ,au dat nastere la un belsug d darnicie din partea lor.”….DAR S AU DAT MAI INTAI PE EI INSISI DOMNULUI..”Ajuta ne Domnul nostru!

  5. pentru emanuel .daca dai saracului dai pentru tine si daca dai cea ce ai exemplu 5 euro si dai saracului indiferent pe strada la biserica si le dai pe toate or ce problema ai cear daca ai copii acasa si nai nici macar paine acasa si dai saracului cea ce ai ai vut domnu se ingrijeste si de tine astai voia domnului . numele tau in seamna dumnezeu este cu noi amin

  6. Va salut cu harul si pacea Domnului Isus.El a spus „Daca ati fi stiut ce inseamna mila voiesc iar nu jerta”El vrea ca noi sa fim milosi,deaorece este scris „Dati milosteni din lucrurile din inauntru si toate va vor fi curate „sau „vindeti ce aveti si dati milostenie”Omul care il urmeaza pe Dumnezeu nu il intereaza scopul lui ci scopul aproapelui,sa ne gandim la Isus El sa uitat ca a fost batut ? Sa uitat doar la ce avea de implinit la dragosta cu care a facut-o.Dar daca am 5 lei in buzunar si cineva mii cere pe toti sa ii dau? Stiu ca este greu ceea ce se spune dar daca vrem sa il urmam vom da totul pentru El,personal am avut-o o experienta,Dumnezeu ma pus la incercare sa dau ceva „mare” pentru mine si ma rasplatit cu ceva si mai mare .Deci sa nu ne uitam la ce ne place noua ci la ce place lui Isus.Cu dragoste ,Antonio.Pentru intrebari sau discutii id sasu.antonio.

Lasă un răspuns

Back to top button

Descoperă mai multe la CrestinTotal.ro

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura