Stiri

Președinte la creștinii romani

Revoltaţi, jigniţi, supăraţi… asa am fost toţi după ce am citit ştirea cu titlul “Ion Iliescu: “Isus a fost un rebel”, pe care am găsit-o pe multe site-uri. Cum şi-a putut permite un om, care a fost atâţia ani preşedinte la 22 de milioane de creştini, să afirme aceasta? Cum au votat creştinii un om care afirmă cu toată tăria “Nu cred în Dumnezeu, eu cred în forţa omului.”?

De neînţeles, dar l-au votat astfel încât a fost preşedinte între anii 1992-1996 şi 2000-2004; creştinii români şi-au ales necreştinul care să îi conducă. C.S Lewis spunea în “Problema Durerii” că în univers există doar trei alternative de existenţă: a fi Dumnezeu, a fi asemeni Lui şi a te împărtăşi din bunătatea Lui cu simţământul cuvenit făpturii, şi a fi nenorocit; iar atunci când alegem să fim Dumnezeu, trecem automat pe locul celui nenorocit.

“Dar timpul singur e neputincios… ” C.S. Lewis

Nu ştiu voi cum aţi reacţionat când aţi văzut acest titlu. Eu am căutat interviul întreg şi l-am citit, iar după întrebările cu privire la Isus a urmat întrebarea: “ Credeţi în Dumnezeu, măcar acum, la 80 de ani?”; răspunsul a fost negativ. Încă o dată, se adevereşte faptul că “Înţelepciunea vine odată cu vârsta, dar cateodată vârsta vine singură.”.

Nu sunt fan PSD, dar niciodată nu am încercat să subminez inteligenţa pe care o au unii membrii ai partidului. Deşi mulţi au o anumită inteligenţă, se pare că înţelepciunea care vine de la Cel care a întocmit toate lucrurile continuă să lipsească.

“Este imposibil să guvernezi corect o naţiune fără Dumnezeu şi fără Biblie.” George Washington

Ne întrebăm de ce ne aflăm aici, de ce ţara noastră a ajuns acolo unde a ajuns. Degeaba dăm vina pe cei care sunt acum la conducere; nu că ei nu ar avea vreo vină, dar nu sunt singurii. Degeaba facem pe nebunii ieşind în stradă şi dansând dansul pinguinului cu aluzie la premier. Atât timp cât nu vom învăţa să mâncăm singura hrana ce creşte în univers, va trebui să flămânzim veşnic. Dacă continuăm astfel, ne vom convinge mereu şi mereu de insufiecienta “… forţă a omului”.

Ruben Precup

® Flacăra Închinării Media

Citeşte mai mult: http://www.flacarainchinarii.ro/editoriale/pre%c8%99edinte-la-cre%c8%99tinii-romani-nou#ixzz0qoaS2MtN

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

4 Comments

  1. Nu pot sa cred ca poate sa vorbesca cineva asa.Atunci cand un om este ales sa conduca tara sau este in slujba de aparare a tarii,i se da o biblie pe care trebuie sa jure ca va fi drept si va apara.Oare cum poate cineva sa jure pe Sfanta Biblie,pe numele lui Dumnezeu si apoi sa faca astfel de comentarii.Noi inseamna ca suntem un popor pagan daca suntem in stare de asa ceva.Nu mai ma mira nimic din ce ni se intampla daca niste oamenii atat de importanti in istoria unei tari,sunt in stare de blasfemii!Cata falsitate avem in noi daca juram cu mana pe biblie si comitem astfel de pacate!

  2. Ce sa spun. ati descoperit America…traim si suntem o natiune pagana, fara drept de apel; pe langa cele spuse pana aici, uitati-va la cei care umplu arene circurilor cand dau concerte pederastii,indracitii, cum ai mai ovationeaza, aproape ca lesina de placere; prin tot ce face natiunea romana tagaduieste implicit dar si explicit Suveranitatea si Domnia, Judecata si Puterea Domnului Dumnezeu. Generatiile carte se nasc, vin pe lume cu un coeficient de rautate mult sporit fata de generatiile anterioare; placeri noi, blesteme noi, un limbaj spurcat nou, cu inima indreptata numai spre rau,deaceea si judecatile sunt pe masura…

  3. Care crestini romani? cei care injura cele sfinte si au inima si gura plina de spurcaciuni; cei care fura din locasurile de cult, cei care-si ucid parintii;cei care-si ucid copii; cei care traiesc cu animale,cei care traiesc din talharie si ucidere? cei care-si iau zilnic portia de pornografie?cei al caror dumnezeu e gratarul si berea, cutitu si pumnul? da , la asa „crestini” asa presedinte; fiecare tara are presedinte pe care-l merita si e valabil si invers

  4. Ai fi drăguț să postezi, te rog, și sursa interviului? Nu sunt fan al președinților României, nici trecuți, nici prezenți, și da, sunt de acord cu afirmația „fiecare țară are presedintele care îl merită” DAR, să nu uităm că și noi (adică creștinii, hai să merg mai adânc, cei născuți din nou) facem parte din țara noastră. Ceea ce mi se pare interesant e că în vreme ce spunem că rugăciunea are putere etc, etc etc, ne aducem aminte să ne rugăm pentru ei (adică pentru președinți), în duminica alegerilor, după care îi criticăm 4 (sau mai nou) cinci an de mandat și mult după. Cum zice Psalmul 94, poate oare un tron al nelegiuirii, care raspândește nelegiuirea prin legi să aibă părtășie cu Dumnezeu? Oare El nu vrea legiuitori neprihăniți la conducere? Probabil că de-aia, în 1 Timotei 2 suntem îndemnați ca mai înainte de orice (a se citi mai presus de orice) – programe de biserici, concert creștine, predici și da, critici, să ne rugăm pentru oamenii ăștia.

    Mulțumesc autorului pentru gândurile postate în articol, dar mi-ar face placere să văd sursa (neinterpretată) a interviului, nu de alta dar să știm despre ce vorbim.

    PS: nu-l apăr pe Iliescu (să aibă Domnul milă de el, că nu mai are nici dânsul 20 de ani și probabil Îl va întâlni în curând pe care pe care Îl neagă).

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: