ARTICOLUL ZILEIEDITORIALE

Te iert dar… nu te uit

a15 Stiu ce spun eu aici. Am trecut si eu prin asta. Si stiu cum e. Te iert dar nu te uit.

Sunt persoane care voit, nevoit… ne ranesc atat de tare in viata incat parca nu le mai putem privi in fata ochilor. Resimtim atatea sentimente fata de ei incat parca nici noi nu le mai putem duce. Nu mai stim daca e ura, indiferenta, invidie sau pur si simplu insuportabilitate. Dar tot ce stim e ca nu vrem sa fie prin jurul nostru. Nu vrem sa avem de-a face cu ei si chiar daca se poate, sa nu ne intalnim accidental cu ei. Pur si simplu nu vrem NIMIC de la ei decat sa stea deoparte.

Cel mai patetic este cand spunem ca “dar te-am iertat draga numai ca…nu pot uita”. Si cand gresim, spunem ca am iertat si totusi ne comportam atat de oribil. Abia atunci se vede adevarata noastra iertare. La comportament. Cand aratam persoanei de langa noi, de fapt, cat de mult am vrea ca lucrurile sa fie din nou asa cum erau. Ca am face orice pentru a repara trecutul si a face persoana de langa noi sa simta iertarea noastra. Si dorinta noastra de a lua totul de la capat. Noi oamenii, suntem atat de rai. Suntem atat de orgoliosi. Incapatanati, rautaciosi, egoisti, mandrii…avem multe defecte. Si daca toate astea se aduna laolalta, nu vreau sa-mi imaginez ce iese. Zi de zi trebuie sa lasam de la noi. Zi de zi trebuie sa tindem spre perfectiune. Sa o tintim. Stiu, niciodata nu vom ajunge la ea. Dar cel putin… vom reusi pas cu pas, sa fim mai buni. Cat de fericita e viata cand esti impacat cu tine insuti. Cand nu porti pica pe nimeni si nu privesti cu dusmanie pe cel de langa tine. Cand nu faci rau numai de dragul de a-l face. Normal, totul are o limita. A fi om inseamna sa acorzi respect si sa ai pretentia sa-l si primesti inapoi. Dar in primul rand, sa-l acorzi. Si tine minte, CEEA CE OFERI, ACEEA VEI PRIMI INAPOI. Si daca nu vei primi, cu atat mai bine. Tu ai fost elegant si om de caracter. Ca asta inseamna sa fii om de caracter si om puternic. Sa treci peste toate cu capul sus, zambind. Si cand viata e prea grea, iertarea e prea grea… sa lasi sa iti curga o lacrima in camaruta ta, nu de fata cu ceilalti. Nu vrei sa le dai satisfactie nu? Crede-ma, iti spun din proprie experienta. Mult mai frumoasa va fi viata trecand prin ea zambind. Si iertand. Exista o lege aspra… cand impotriva noastra se comite o dureroasa nedreptate nu ne putem vindeca decat dupa ce iertam. Si asta asa este. Chiar daca ti-a furat totul din viata. Chiar daca ai ramas gol si fara de nimic. Nu mai ai prieteni, nu mai ai viata, si ti-a luat pana si ultima urma de demnitate…iarta. Pana la urma urmei se spune ca, iertarea e cea mai frumoasa razbunare. Iarta….

Iubeşte-ţi aproapele – şi dacă se întâmplă să fie înalt, vesel şi seducător, îţi va fi cu atât mai uşor.

cris de Alina Ilioicapshunik.wordpress.com

--

Trimite si altora linkul acestui  articol:

SPONSORI CLICK

Haine Crestine.blogspot.com: tricouri si bluze personalizate.  vezi modelele sau ce  model doresti > www.hainecrestine.blogspot.com

--

KERIGMA.ro : Biblii, Carti, Cadouri, Muzica, Predici, Video/DVD .. mai multe noutati citeste pe KERIGMA.ro

Life Romania Carti: Viata Crestina, Tineri, Biblii, Carti Audio, Romane, Sanatate …mai multe carti pe www.liferomania.ro

Vila Elim:Gasesti pace si liniste. aici te poti odihni bine. te asteptam… vezi mai multe pe www.vilaelim.ro

Cosmetice online: Creme de plante&fructe , Ingrijire TEN, BRONZAT, Hair Styling … mai multe pe www.beautystores.ro

PARTENERI

www.clcromania.rowww.nouasperanta.ro www.faclia.ro www.carti-duhovnicesti.rowww.sufletsilumina.ro

-

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

11 Comments

  1. teorie,frumoasa teorie…daca te musca un caine si-ti rupe piciorul sau mai grav iti rupe copilul poate ca vei vrea sa-l ierti dar cu siguranta ca-l vei ocoli foarte pe departe cand il vei intalni.Naivitatea si inocenta se platesc scump iar intelegerea gresita a Scripturilor duce la confuzii primejdioase care in final ucid suflete.

  2. Dumnezeu a iertat si a uitat pe deplin si nu ne va mai aminti niciodata greselile facute!!! Daca EL Dumnezeul cel Sfant iarta si uita, cu atat mai mult noi, care suntem doar o farama de praf in acest univers nemarginit, suntem datori sa iertam si sa uitam!!!

    Ma infior cand ma gandesc la rugaciunea Tatal nostru…si cu cata usurinta rostim: „si ne iarta noua greselile noastre, precum si noi iertam gresitilor nostri…” vaii ce amar ne osandim!!! DOAMNE IARTA-NE SI DA-NE PUTERE SA IERTAM SI NOI SI SA UITAM PE CEI CE NE GRESESC!!!!

    Fii binecuvantata surioara pentru acest minunat articol, si Dumnezeu sa te lumineze mai deaprte!!! AMIN!!!!

  3. Sa va spun un secret care pe mine m-a facut sa iert mai usor si chiar sa uit cu ce mi s-a gresit, Mi-am pus intotdeauna intrebarea: ” … nu cumva eu sant de vina? … nu sunt prea sensibila si eul meu este prea mare ca sa pot ierta? …. am eu dragostea lui Christos atat de mare incat sa pot ierta? ” Si de fiecare data m-am gasit vinovata. Nu sora era de vina ci vrasmasul care o folosea sa ma supere si nu de putine ori sa-mi zdobeasca eul, mandria care se ridica amenintator in viata mea.
    Eu cred ca nu la voia intamplari santem loviti si intristati …. si apoi sa privim la ce a indurat Domnul si totusi a putut sa spuna:”Tata iarta-i …”

  4. zxcv SORO sau FRATE ce iti ascuzi identitatea in spatele unor consoane…aici nu e vorba de un caine care musca un copil, ci e vorba de relatia dintre noi oamenii!!!

    Teorie, teorie…e doar la tine…ca nu esti in stare sa iti descoperi identitatea, pentru ca traiesti o viata cu 2 fete….si nu esti in stare sa-ti asumi responsabilitatea in ceea ce zici si crezi!!! Ca si crestini, noi trebuie sa fim TRANSPARENTI sa se vada Cuvantul Domnului in viata noastra!!!!

    Si nu esti tu in masura sa dai sfaturi sorei noastre Alina, legat de intelegerea Scripturii!!! Dumnezeu este Cel care ne lumineaza pe toti sa intelegem Cuvantul Sfant, nu teologii nu scolile de Teologie, nu pastorii….Dumnezeu e singurul care da lumina si intelepciune din intelepciunea Lui!!!! Si Biblia este o carte vie, BIBLIA = VIATA, si cine o citeste si cere de la Domnul calauzire, o va intelege!!! NU veni tu cu teoriile tale facat pe marele TEOLOG!!! Esti doar un om fara identitate, si nu ai ce sa te legi de munca altora!!! Daca esti asa CULT, pune mana si scrie articole, sa vedem tu cum intelegi Scriptura!!!!

  5. bun articol Alina,dar cat de mult ne tinem ca iertam sau vrem sa iertam pe cel ce ne-a facut un mare rau,nu putem uita.nu stiu care din voi a iertat si a si uitat fapta celui care v-a gresit.e usor sa dam din gura ca am iertat precum ne iarta Iisus,dar noi nu suntem asa de iertatori si curati precum Iisus.EL poate sa faca orice si sa ierte totul,pe cand noi suntem limitati daca pot sa exprim asa si nu putem face totul ca EL.ma deranjeaza sa vad ca anumite persoane care fac doar rele sau au facut sunt in stare sa umble cu versete biblice in vazul lumii,ca sa se arate cat e de credincios.aveti mare grija ca s-ar putea sa deveniti falsi in fata Domnului.si fariseii se credeau mare credinciosi si tineau post punandu-si cenusa in cap in vazul lumii si totusi au fost in stare sa ucida.

  6. „Si nu esti tu in masura sa dai sfaturi sorei noastre Alina, legat de intelegerea Scripturii!!! Dumnezeu este Cel care ne lumineaza pe toti sa intelegem Cuvantul Sfant”
    Deci iata-ne iluminati direct din cer , oameni superiori, singurii detinatori ai adevarului absolut…care nu concep ca traiesc intr-o realitate fabricata de incultura biblica, care vorbesc cu citate, folosesc lozinci si emit judecati universal valabile.Generatia voastra traieste intr-o lume descoperita prin logica religioasa ,generatia mea traieste in lumea descoperita prin credinta si suferinta; noi am descoperit pe pielea noastra ce inseamna sa fii un om nou in Hristos.Voi cum va luati crucea in fiecare zi?cum mergeti dupa Hristos cu crucea in spate?cum va lepadati zilnic de voi insiva cand sunteti mandrii si irascibili? Ce lista cu pierderi personale aveti din cauza Lui? Ce pret ati platit pentru mantuire? Nu stiti decat lozinci si citate fara durere si suferinta…cred ca sunteti bine intentionati in sufletul vostru,sunt convins ca vreti sa fiti mantuiti, e foarte bine ca cititi Biblia dar preotia mai are si alte parti absolut necesare.Mai aveti de invatat.Mult.
    Sa aveti zile bune.

  7. FRATE zxcv…asa o fi…nu am suferit cat cei din generatia veche, dar asta nu inseamna ca nu avem si noi tinerii luptele noastre!!! Si nu suntem „oameni superiori, singurii detinatori ai adevarului absolut…” singurul care detine adevarul Biblic este Dumnezeu!!! Noi intelegem si cunoastem in parte, dar cand se va arata EL vom vedea totul asa cum EL vede!!!

    Scuze daca am jignit prin commen-ul meu, dar ma deranjeaza acest aer de „superioritate” si ca „noi cei cu perii albi avem dreptul sa dam in tancii abea iesiti de pe bancile scolii”!!!

    Trebuie sa ne invatam unii pe altii in dragoste si in blandete, nu cand ceva nu ne place noua sa dam cu parul!! Nu tin partea lu Alina, dar articolul e plin de adevar!! Sunt sigura ca vor veni vremuri grele si peste noi tinerii si atunci doar acei pecetluiti cu Duhul Sfant si saditi in Hristos vor ramane in picioare!!!!

    DUMNEZEU SA NE AJUTE SA NE IERTAM UNII PE ALTII SI SA NE IUBIM ASA CUM HRISTOS NE-A IUBIT!!!!! AMIN!!!

    Fii plin de pace frate…”fara nume” !!!!!

  8. Slavit sa fie Domnu,a Lui sa fie toata gloria si maretia,caci avem atita libertate,avem atitea mijloace de a comunica.
    Domnu sa binecuvinteze pe toti aceie care se straduiesc sa ne puna la dispozitie acest articole in fiecare zi,cu subiecte pentru intarirea credintei noastre,pentru a ne cerceta sa vedem cum stam inaintea Domnului,caci venirea Domnului este atit de aproape si El ne vorbeste cind intrun fel cand in altul caci ne vrea cu gelozie pentru El.
    Sa nu urasti cand poti iubi
    Nu judeca pe nimenea
    Mai bine iubeste nu rani
    Asa precum Isus facea
    Ori cine ai fi si orice ai face
    Sfirsivei totul intr-o zi
    Neputincios cu mina goala
    Acest pamint vei parasi
    Vei sta in fata Acelui care
    Intreaga lume a creeat
    Si cu dreptate fara mila
    De toate fivei judecat
    Doamne ai mila de noi si iartane pentru tot ceea ce am gresit,si dane putere sa iertam si noi asa prcum Tu ne ierti pe noi,caci fara putere de la Domnul nostru Isus Hristos nu vom putea ierta pe deplin.Asa precum este si subiectul,,te iert dar nu te uit,,in via aceasta de pe pamint sunt zile bune si sunt si mai putin bune,sunt oameni care te iubesc ,dar sunt oameni care te ranesc,uni mai putin alti mai rau si cu cit este rana mai adinca cu atit se vindeca mai greu si daca o tratam pina la urma se vindeca dar ramine cicatricea si aici se include acest subiect dar sa nu uitam un lucru caci si cicatricea daca incercam sa o tratam de la un timp tot se vindeca si chiar daca nu se vindeca pe deplin dar nu mai doare.
    Domnu sa ne dea putere sa iertam din toata inima dar sa incercam sa si uitam AMIN

  9. Nu conteaza ca numele este Vasile, Ion sau Mihai..in fapt numele meu il voi afla cand il voi citi scris pe piatra alba; acum nu conteaza decat credinta si adevarul si nadejdia in dragoste in cazul in care pot atinge cat de putin vreuna din ele…

  10. Domnu sa te binecuvinteze frate ZXCV,asa este cum spui tu nu conteaza ce nume ai ,conteaza ca numele care il aiVasile,Ion sau Mihai sa-ti fie scris in cartea vieti.
    Si tot cum spui tu,conteza ,,credinta ,,Domnu sa puna o credinta in tine cum a avuto Daniel cind era in groapa leilor,mai conteaza ,,adevarul,,da ….harul si adevarul au venit prin ISUS HRISTOS,Domnu sa te poarte-n carul Lui de biruinta si adevarul sa te insoteasca tot timpul,nadejdea ta sa fie Dumnezeu cu El sa biruiesti greul din viata aceasta si ultima ,,dragostea ,,.
    ….Dar cea mai mare dintre ele este dragostea
    Dragostea este indelung rabdatoare,este plina de bunatate:dragostea nu pizmuieste,dragostea nu se lauda ,nu se umfla de mindrie,nu se poarta necuvincios,nu cauta folosul sau,nu se manie,nu se gandeste la rau ,nu se bucura de nelegiuire,ci se bucura de adevar,acopera totul ,crede totul ,nadajduieste totul,sufera totul.Dragostea nu va pieri niciodata.Domnul si Mintuitorul nostru Isus Hristos sa-ti inunde viata cu dragostea Lui AMIN

  11. Mersi, Alina, pentru articol minunat. M-ai incurajat. De la o vreme incoace Domnul asta imi arata sa fac. Prin articolul tau am primit confirmare ca sunt pe calea cea buna 🙂

    Intr-adevar, iertarea te costa… insa o faci de dragul tau 🙂 tu devii liber…

    si, de cele mai multe ori, cind esti in postura sa ierti… trebuie sa si cer iertare …. 🙂 tie, aproapelui si Domnului…

Lasă un răspuns

Back to top button

Descoperă mai multe la CrestinTotal.ro

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura