EDITORIALE

Fiule, te implor să mă asculți!

Cunoaștem realitatea că deviența juvenilă și violență exsistentă în societate pornește din familie. Tot în această instituție putem găsi rezolvarea acestor tensiuni anormale. Pentru a combate acest virus distrugător trebuie să ne întoarcem spre bazele biblice al unei familii ce pot fi găsite în Proverbe 1:8-9.

`Ascultă, fiule, învățătura tatălui tau, și nu lepăda îndrumările mamei tale! Căci ele sunt o cunună placută pe capul tău, și un lanț de aur la gătul tău.`

1. Există un cadru familial

Solomon ne prezintă în aceste două vereste faptul că copilul trebuie să asculte de părinții lui. Asta înseamnă că în familie trebuie să existe o bază familială pentru copil și pentru părinți. Observăm că suntem atenționați să ne îngrijim de copiii noștri. Mai mult, responsabilitatea noastră este să înv … citeste mai departe

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

One Comment

  1. Mai exista un factor care se interpune la buna educare a copiiilor. Acestia sant bunici, „atotcunoscatori” care adauga intodeauna ceva la educatia nepotilor lor; bunicii prea iubitori care intodeauna, li se pare ca metoda de disciplinare a nepotilor este prea aspra. E cred ca parinti ar trebui sa fie singuri autorizati sa-si educa copiii. Interventia bunicilor ar trebui sa apara doar la nivelul parintilor, nepotilor lor si sa-i incurajeze pe copii sa-si asculte parintii, altfel ar sadi doar razvratire in inima copiilor.
    Educatia copiilor este o responsabilitate foarte mare, care necesita interventia lui Dumnezeu. Fara Dumnezeu…. ii putem face ascultatori si supusi noua dar, niciodata nu vor avea o conduita morala dreapta, o educatie corecta. Rugaciunea trebuie sa inceapa inca de la concepere si sa tina pana inca parintele este in viata.
    Daca nu ne sant ascultatori nu e vina lor, sa nu uitam ca noi modelam viata lor si mai tarziu ne oglindim in ei. ….”Asa tata asa fiu.”

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: