EDITORIALE

Pocaitii si fumatorii.

Se pare ca si rutina poate genera meditatie asupra existentei. E o propozitie cam pompoasa asa ca o sa dezvolt in cuvinte cat mai simple si usoare de inteles.

Toata lumea cumpara paine cel putin odata pe zi. Eu o cumpar de la magazinul de cartier pentru ca e la indemana si foarte buna (mai buna decat ce se gaseste la jumatate din magazinele din Timisoara). Exact in spatele casieriei se afla un panou mare de Kent. Inca ma mir ca nu mi-am dat seama mai devreme de ceea ce m-a “plesnit” azi in fata. Pe pachetele de tigari scrie mare, citet si foarte clar “Fumatul dauneaza grav sanatatii” sau “Fumatul ucide”. Modul asta de reclama pare contradictoriu si intr-un fel este, insa cu toate aceste avertizari lumea totusi fumeaza, si unii nu putin! In timp ce ieseam pe usa ma loveste un gand: “Exact asa ma comport si eu in comparatie cu pacatul!”. Pasind spre casa am aprofundat putin gandul si mi-am dat seama ca e universal valabila comparatia asta. Cam toti facem asa, nu ziceti ca nu pentru ca undeva inlauntrul vostru constiinta o sa va “reaminteasca” ce nu prea vreti voi sa va amintiti. Acel secret pe care nimeni nu-l stie; poate fi si acel maruntis zilnic dar care tot pacat ramane. Vreau sa dau un exemplu banal (inca il numim banal desi multe biserici au probleme grave pe fondul acestui “maruntis”): barfa!

Te-ai trezit de dimineata si ai citit Cuvantul pentru ca vrei sa iti incepi ziua sub protectia Lui. Si Cuvantul iti spune ca e pacat sa vorbesti de rau o persoana daca nu e si ea parte la discutie. Iesi pe usa si ajungi unde ai vrut sa mergi. Te intalnesti cu un prieten(a) si de la discutii despre ultimul film ajungi sa-l critici pe unul dintre cunoscutii tai; adica il barfesti! In momentul ala esti exact in postura celui ce a consumat o tigara desi a zis ca se lasa de fumat. Ai vazut si tu pe pachetul tau (Cuvantul ti-a spus) avertismentul si cu toate astea ai continuat relativ constient!

Pentru multi comparatia asta va fi abstracta, pentru cei care sunt sinceri cu ei (foarte sinceri) ce am scris aici va avea sens si va determina o actiune (in bine sper eu). In sens contrar, o sa ramai cu un gust amar.

sursa: flo3.wordpress.com

--

-

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

9 Comments

  1. Domnul sa te bine cuvanteze frate Emanuel asa este,o spun din propria mea experienta..
    Fie ca DOMNUL NOSTRU sa ne ajute in tot ceea ce facem..,sa facem totul in HRISTOS si pt HRISTOS,al lui sa fie SLAVA,GLORIA si MARETIA toate i se cuvin LUI!!!!!!! amin.
    :))))

  2. Suntem sortiți eșecului, noi și doctrinele noastre, dacă credem că dacă un om a încetat să mai consume alcool însemnă că s-a apropiat mai mult de mântuire.

    De ce spun asta?

    Sunt oameni care au renunțat la tutun, alcool și altele pentru simplul motiv că au ajuns într-un stadiu avansat a unei boli canceroase sau incurabile. A fost o renunțare pragmatică și promtă și am putea s-o confundăm cu o lucrare a Spiritului.

    Sunt oameni care au renunțat la anumite dependențe pentru simplul fapt că nu le-au considerat normale și benefice și nu a fost nici un fel de influență divină în viața lor, au avut o motivație egoistă și pur umană.

    Ținând cont de aceste posibilități care sunt des întâlnite, dacă ne trezim că le spunem oamenilor că sunt aproape mântuiți sau chiar salvați pentru că au renunțat la tutun, s-ar putea să avem de 2 ori un fiu al iadului.

    Odată pentru că nu a avut niciodată vreo influență a Duhului în viața lui și a doua oară pentru că va crede că are mântuirea și ca urmare nu se va mai preocupa niciodată de starea lui spirituală.

    Nu văd de ce se pune accentul așa mult pe aceste două vicii când sunt atât de multe alte vicii la fel de groaznice, nefericite și mai scârboase chiar.

  3. :)))) … in fine, nu vreau sa comentez aceasta „comparatie”.
    Niste intrebari … aiurea:
    Daca El a creat totul cand nu exista „nimic”, El unde era? si
    Daca El „a facut” totul, pe el cine „l-o facut” ? un alt El?
    p.s. – universul pe care-l cunoastem nu-i infinit.

  4. @necesar? Dumnezeu e fara inceput si fara sfarsit. El este cel ce a creat…el este inceputul. Asta in ideea in care crezi in El si in cuvantul sau. Altfel…

Lasă un răspuns

Back to top button

Descoperă mai multe la CrestinTotal.ro

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura