EDITORIALE

Pocăinţă sau pieire?…- Tu alegi!(Mesajul de Duminica)

Pocainta sau pieire… -tu alegi! Luca 13:1-5 

Ce fel de pocăinţă să fie aceasta?

1. Pocainţa personală-v. 3b,5b

Dacă nu pocăiti (voi), nu preotul să se pocăiască pentru voi, nu Pilat care a amestecat sângele galileenilor cu cel al jertfelor. Nu, galieenii care au murit să se pocăiască(deoarece după moarte nu mai este posibilă pocăinţa). VOI să vă pocăiţi, spunea Domnului Isus Hristos, şi acest “voi” îi include pe toţi cei care sunt oameni. Domnul Isus Hristos a venit pentru ca mântuirea şi pocăinţa oamenilor să fie posibilă, dar niciodată nu se va pocăi în locul altora. Nimeni nu se poate pocăi pentru altul sau în locul altuia!!! Pocăinţă este personală!

2. Pocainta prioritara -v.3

--

Cine vrea oare să piară? Nici un om cu mintea întreagă nu vrea să piară, nu-i aşa? Domnul Isus prezintă pocăinţa ca o problemă de viaţă şi de moarte… El spunea: ” Daca nu va pocaiti, toţi veti pieri la fel.” De fapt Domnul dorea să le spună: “Oameni buni, voi nu aţi murit încă, nu a căzut peste voi turnul Siloamului şi nici nu vi s-a amestecat sângele vostru cu cel al jertfelor, nu pentru că voi eraţi mai buni, ci pentru că Dumnezeu a mai avut pentru voi încă Har. Folositi acest har al vieţii ca să vă salvaţi cât mai repede.”

3. Pocainta de pacate-v.2

Domnul le-a spus clar: Cei cei au murit în cele două contexte atât de tragine nu erau nicidecum mai păcătoşi decât voi care aţi rămas încă în viaţă. În domeniul păcătului toţi suntem egali (cel puţin un păcat am făcut fiecare dintre noi, de când ne-am născut).  Aşadar, toţi avem nevoie de pocainta!  Această pocăinţă este una prin care putem fi salvaţi de păcatele noastre. Cum oare? Prin credinţă în Fiul lui Dumnezeu, care Şi-a dat sângele ca să ne spele pe noi de păcate putem fi iertaţi total. Trebuie doar să ne recunoaştem păcatele, să ne pară rău de ele (să le regretăm) şi apoi proclamând Numele Domnului Isus Hristos suntem iertaţi şi izbăviţi de sub incidenţa păcatelor.

--

Nu uitaţi: Pocăinţă sau pierzare? Nu există altă alternativă… Tu alegi! Şi mai ţinte minte încă ceva: când ai ales să nu te pocăieşti ţi-ai şi semnat certificatul tău de deces (cel puţin spiritual, dacă nu şi fizic)!

de Caleb Nechifor

-

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

4 Comments

  1. da asa este nici un om nu cred ca ar vrea sa piara.sa ne ajuteDomnul sa ne pastram pocainta pana cand El ne va chema acasa Domnul sa ne binecuvinteze!

  2. Pocainta personala,este obligatorie pentru cei care vor sa isi salveze viata de la moarte vesnica,dar cea a slujitorului Domnului trebuie sa fie cu mult mai mare,ca jertfa mesajului adusa de el sa fie primita de Domnul si sa atinga inimile crestinilor sa se pocaiasca.
    1 Imparati 18:36-40.Cum sa il cunoasca oameni pe Dumnezeu daca slujitorii altarelor nu sunt dedicati Domnului intru totul in slujire si se mai complac cu lumea?Cum se mai zice si in alt loc,”ca judecata sta sa inceapa de la Casa Domnului”,si ca” poporul piere din lipsa de cunostinta”,caci slujitorii ii invata si povatuiesc gresit prin felul lor de traire!!!!!!!!,Domnul sa mai nasca din nou, slujitori ca d-vs Caleb Nechifor ,care ard pentru Domnul si transmit lumina credintei in jurul lor prin predicare si slujire in Casa Domnului.Domnul sa va binecuvanteze!

  3. Un mesaj minunat!!!

    Bine ar fii ca cu toti sa luam seama si sa traim cum ii place Domnului

    si nu firii pamantesti..

    Fiti binecuvantati!!!

Lasă un răspuns

Check Also
Close
Back to top button

Descoperă mai multe la CrestinTotal.ro

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura