Articole de Craciun

Invazia Xmas

Săptămâna trecuta am fost nevoit să fac o călătorie mai lungă, până în Germania… cu mai multe opriri prin Austria.

Bucuros, ca orice om normal ce se gândeşte că va ajunge cu această ocazie să viziteze şi pieţele de Crăciun organizate în această perioadă în mai toate oraşele mari, am pornit la drum.

Bucurie mare la plecare… dezamăgire mare la sosire!

De ce? Într-adevăr, oraşele erau împodobite frumos, piaţa era acolo abundând de turtă dulce, vin fiert, miere şi nuci, globuleţe lucrate manual şi oameni îmbrăcaţi în costume populare… la prima vedere toate ingredientele erau acolo.

Lipseau însă două elemente majore: colindele au fost înlocuite de muzică dance ce printre rânduri conţineau cuvântul Crăciun şi nicăieri nu mai era amenajată vreo scenă a nativităţii… în schimb standuri mari ce vindeau statuete cu Budha!

--

Totul a început subtil şi încet. La început a fost un „joc copilăresc” prin care cuvântul Hristos din „Christmas” a fost înlocuit de X, ajungându-se la Xmas!
Şi nimeni nu s-a sesizat, ba chiar mulţi creştini au găsit că este „cool” să scrie Crăciun sub forma Xmas. Încă de anul trecut, în ţările vestice, am observat că în locurile publice nici unul din afişe nu mai conţinea scrierea „Christmas” ci „Xmas”.

Astfel personajul principal – Christ (Hristos) a fost înlocuit de o persoană X (necunoscută, neidentificată), care anul acesta s-a „descoperit” în public ca fiind Budha.

Dacă era doar un caz singular, l-aş fi trecut cu vederea, dar a fost ceva întâlnit în toate locurile în care m-am oprit în călătoria mea. Să fi fost eu „ghinionistul” ce a nimerit doar în aceste locuri sau s-a întâmplat ceva!?!?

--

Dacă în public s-a afişat Budha, în particular Isus Hristos a fost schimbat de  chefuri, distracţie, cumpărături, cadouri,… de propria persoană şi de faptele bune ale acesteia făcute în preajma Crăciunului, fapte ce nu au alt scop decât acela de a glorifica bunătatea propriei fiinţe şi de a mai linişti conştiinţa încărcată de păcatele de peste an.

Iar Isus…

Isus?

Nu mai are parte nici măcar de o iesle!

Eu cred că s-a întâmplat ceva… familiile au renunţat la serile de iarnă petrecute în familie, în jurul focului sau în jurul bradului.

Vă încurajez dragi tineri, mergeţi cu colindul.. cântarea voastră este un mesaj puternic de proclamare a naşterii Domnului Isus, într-o lume care nu mai ştie şi nici nuu mai vrea să ştie ce s-a întâmplat de Crăciun!

Vă încurajez dragi părinţi, petreceţi serile de iarnă cu copiii dumneavoastră, cântând colinde şi istorisindu-le cum s-a născut Domnul Isus Hristos.

Zilele trecute, băiatul meu mi-a pus o întrebare bună: „Tati, ce pot face eu, ca Isus să nu fie uitat?”

Cred că este o întrebare bună pentru orice creştin responsabil!

Crăciunul fără Hristos nu este Crăciun!

Să aveţi parte de un Crăciun plin de bucuria Naşterii Domnului nostru Isus Hristos, împărtăşind acest lucru cu cei din jur!

Iar în Noul An 2010 , dacă v-aţi închinat Domnului Isus Hristos cu toată fiinţa voastră veţi intra pe un drum nou, un alt drum (precum magii), sub directa supravhegere şi călăuzire a Celui făr’ de început şi făr’ de sfârşit!

„…Nu vă temeţi căci vă aduc o veste bună, care va fi o mare bucurie pentru tot norodul: astăzi în cetatea lui David, vi s-a născut un Mântuitor , care este HRISTOS, Domnul”

Marius Chiciudean

sursa: http://brasovulevanghelic.ro/

-

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Check Also
Close
Back to top button

Descoperă mai multe la CrestinTotal.ro

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura