Uncategorized

Biserica Ortodoxa – un dumnezeu epuizat?

Picture-000064-236x200Urmatoarele luni vor scoate la suprafata diferite subiecte in ceea ce priveste practica si etica preotilor ortodoxi. Daca in ultimii ani am marturisit, in ograda acestor fiinte, lucruri greu de imaginat, aceasta imaginatie se descopera inaintea publicului roman ca a fiind o situatie reala si greu de inghitit. Fiecare am observat, in diferite conjucturi, baronismul si privilegile pe care le primesc preoti si care, ca urmare, au ales sa manipuleze masele pentru un castig propriu. Zilele negre vor napastui peste cei care au transferat aceasta institutie intr-o societate comerciala sau un mall al parodiilor catastrofale. Pentru majoritatea clericilor, Dumnezeu este real doar daca afacerea acestora merge inainte. Totusi, in conditia palpabila sub care se gaseste aceasta institutie, observam, cel putin, o clasa religioasa care inca nu s-a trezit la realitate.

1. Slujitori falsi

Prima afirmatie reprezinta opinia majoritati asupra faptului ca multi preoti sunt interesati foarte putin in a predica corect Cuvantul lui Dumnezeu. Desigur, trebuie sa fim constienti de probaganda religioasa ce are loc in astfel de locatii. Slujitorul autentic nu va alerga dupa bani sau prestigiu, ci scopul acestuia este de ai ajuta pe oameni sa-L intampine pe Cristos (si nu niste icoane sau chipiuri facute de mana omului). Noua icoana a celor care alearga dupa bani este banul si perceptuarea dezorientarii spirituale a audientelor. Persoanele care induc populatia in eruare spirituala sunt invatatori si slujitori falsi, care urmeaza invataturile celui care este imparatul minciunilor.

2. Audienta disperata

Daca nu ne indreptam spre audienta, care alege sa participe in concertul paradelor religioase ortdoxe, atunci am crede ca problema confuziei existente apartine doar preotilor. Pentru ca o persoana sa fie indusa in eruare trebuie sa existe o legatura sau conexiune intre profitor si cel inselat. Deseori audienta alege sa fie inselata doar pentru niste experiente ciudate si traditii… citeste mai departe

--

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

One Comment

 1. Draga Emanuel Iacob,

  Cred ca mai degraba ar trebui sa te uiti la barna din ochiul tau si mai apoi la paiul din ochiul aproapelui tau. Criticand vehement nu ajungi nicaieri…mai mult prin anti-ortodoxismul de care dai dovada manjesti cu noroi 80% din populatia Romaniei. In fine, marimea nu conteaza. Cred ca nu esti ceea ce crezi ca esti si nu ai dreptul sa judeci pe aproapele tau. Calea ta spre intelegerea lumii poate ca abia a inceput (daca a inceput).
  … inca ceva: cred ca la scoala ar fi trebuit sa-ti dai mai mult interesul inainte sa scrii articole:
  forma corecta a exprimarii “preotilor ortodoxi” utilizata de tine este: “preotilor ortodocsi”. Pana la urma si publicul caruia i te adresezi cred ca este pe masura cunostintelor tale in toate domeniile vietii.

  Sa traiesti si sa mai pui mana pe carte.

  Claudiu

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: