EDITORIALE

FENOMENUL O.Z.N.

193193Nu se poate ca cineva să nu fi auzit vreodată istorii stranii despre farfurii zburătoare, nave extraterestre, omuleţi verzi sau extratereştri coborâţi pe pământ. Nu se poate ca cineva să nu fi avut în mână cel puţin o publicaţie care ia în discuţie fenomenul atât de mediatizat al O.Z.N-urilor.Thrillere ecranizate sau naraţiuni palpitante ce au ca obiect apariţii misterioase a celor veniţi din spaţiu fac preocuparea multor concetăţeni de-ai noştri. Tarabe întregi, pline de cărţi cu acest subiect, numeroase articole de ziare şi reviste alimentează interesul multor căutători de senzţional.  Mari instituţii de cercetare ale secolului XX au ca obiect al cercetării fenomenul O.Z.N cu implicaţiile sale. Numeroşi cercetători petrec multe ceasuri în fiecare zi, căutând să înţeleagă ce se ascunde în spatele acestor apariţii O.Z.N.

          Ca şi căutători de adevăr ne punem în mod legitim întrebări faţă în faţă cu această invazie de informaţii despre apariţiile O.Z.N.. Sunt aceste apariţii o realitate sau e vorba doar de nişte speculaţii?  Există extratereştri cu adevărat, sau e vorba doar despre nişte personaje create în mintea plină de imaginaţie a unora?

          Departe de noi gândul de a încerca să contestăm realitatea unor lucruri pe cere nu le-am experimentat. Nu am avut niciodată ocazia să văd un O.Z.N.şi nici să am vreun contact cu ozenauţi. Aceasta nu-mi dă dreptul însă de a contesta experienţele altora, dar îmi dă dreptul de a căuta să le înţeleg. Există atâtea rapoarte contradictorii cu privire la O.Z.N.-uri, şi de atâtea ori imaginaţia oamenilor este lăsata fără frâu. Atâtea lucruri neînţelese au fost puse pe seama O.Z.N.-urilor.

          Nu cu mult timp în urmă ziarele timişorene anunţau cu titluri mari,de senzaţie că la Orţişoara, comună din apropiere ar fi aterizat un O.Z.N. într-un lan de floarea-soarelui. Reporteri, analize, discuţii, cercetări, toate pentru a face cunoscută misterioasa aterizare de la Orţişoara. Toate acestea până când un tractorist şi-a amintit că în locul cu pricina a descărcat în primăvară îngrăşăminte chimice care au pârjolit pur şi simplu terenul de sub ele. Nici vorbă de O.Z.N!

          De asemenea o ştire de senzaţie prezentată de cele mai multe canale de televiziune şi care a făcut obiectul multor discuţii din jurul nostru spunea că ar fi fost găsit un exponent al vizitatorilor veniţi de pe alte planete şi că urmează să i se facă analize serioase pentru ca prin aceasta să-i putem cunoaşte pe fraţii noştri veniţi din spaţiu. În sfârşit, ziceau căutătorii de senzaţional, avem la îndemână dovezi mult mai clare ale realităţii fenomenului O.Z.N. Nu la mult timp însă, mi-a fost dat să citesc în săptămânalul “Agenda Magazin” un articol în care se arată că “exponentul venit din spaţiu” nu era venit chiar din spaţiu, ci era de fapt un exponent malformat al rasei umane, care purtase în trupul său un sindrom ciudat.

--

          Am prezentat doar două exemple care vin să ne arate că imaginaţia fără frâu a oamenilor, crează adesea istorii care îmbogăţesc arhiva fenomenului O.Z.N., fără ca să ofere nicidecum date reale, concrete. De asemenea,trebuie să menţionăm că aceste exemple nu au nicidecum scopul de a face tabula-rasa în domeniul ozenologiei sau de a nega cu desăvârşire tot ceea ce se spune în acest domeniu.

Există atât de multe mărturii care ne determină să recunoaştem că fenomenul O.Z.N.nu este pură ficţiune. Dar dacă nu este ficţiune, ce este el? Cum pot fi explicate aceste apariţii?

          Există cercetători care explică fenomenele O.Z.N. prin prisma apariţiei unor obiecte reale, cum ar fi avioane, sateliţi artificiali, stele, planete, lumini emanate în timpul cutremurelor de pământ, iar continuarea istoriilor este  pusă pe seama imaginaţiei celor implicaţi in asemenea experienţe. Această explicaţie nu este suficient de satisfăcătoare deoarece lasă nelămurite mărturiile privitoare la mişcarea antigravitaţie şi la violarea legilor fizice a acestor obiecte zburătoare neidentificate.

          O altă categorie de cercetători, explică fenomenul prin posibile aterizări ale unor nave extraterestre, care cercetează planeta noastră cu scopul de a o cunoaşte mai îndeaproape. Ba,ţinând cont de unele mărturii, se susţine că scopul acestor fiinţe extraterestre în vizitele lor aici pe pământ ar fi acela de a recolta sânge sau material reproductiv uman. Şi această explicaţie şchiopătează,deoarece,e greu de crezut că exponenţii unei civlizaţii avansate cum se presupune că ar fi aceea a ozenauţilor ar recurge la o adevărată vânătoare de oameni pentru a le recolta sângele, când sunt atâtea centre medicale în care acesta este depozitat.

          A susţine că scopul vizitatorilor de pe alte planete este cercetarea ştiinţifică, este cel puţin naiv, deoarece aceşti “supracivilizaţi” nu ar avea nevoie ca în scopuri de cercetare să viziteze de atâtea ori pământul. (Pământenii au renunţat de multă vreme să mai trimită cercetători pe lună, deoarece ceea ce trebuia cunoscut a ajuns să fie cunoscut deja).

          Dacă totuşi există apariţii misterioase ale unor obiecte zburătoare neidentificate, şi dacă scopul lor nu poate fi cercetarea ştiinţifică, atunci care poate fi scopul lor real?

          Cu câţiva ani în urmă am cunoscut pe cineva, care după ce lecturase cu sârg cărţi scrise de Erich von Daniken sau Dan Apostol, a început să-şi făurească propria sa religie. Pentru el nu exista Dumnezeu, dar explica multe din minunile Bibliei prin prisma intervenţiilor acestor extratereştri. Astfel în “religia” acestui om, Moise avusese contacte cu vizitatori veniţi din spaţiu, Ezechiel în vedeniile lui nu a văzut altceva decât nişte nave zburătoare venite din spaţiu. Amicul meu nu credea în Dumnezeu Creatorul, dar credea cu toată convingerea că viaţa pe pământ a fost adusă tocmai de acesti extratereştri care continuă să ne supravegheze de la distanţă şi chiar să se implice mai mult sau mai puţin în viaţa pământenilor. Iată ce a reuşit să facă istoria creată în jurul aşa numitului fenomen O.Z.N.:să-L substituie pe Dumnezeu cu aceşti ozenauţi.

          Acum să revenim la întrebarea noastră. Dacă există apariţii de tip O.Z.N., care ar putea fi scopul lor? La această întrebare îndrăznim să răspundem fără teama de a greşi că dacă într-adevăr există astfel de apariţii, ele nu trebuie să fie neapărat extraterestre şi scopul lor nu poate fi altul decât manipularea credinţelor religioase ale oamenilor.

          Biblia ni-l prezintă pe Satan ca autor al înşelăciunii, singurul interesat să manipuleze credinţele religioase în favoarea sa şi în defavoarea lui Dumnezeu.

          Tot pe paginile Sfintelor Scripturi găsim scris că Satan se preface chiar şi în înger de lumină pentru a-i înşela pe oameni şi a le întoarce ochii de la Dumnezeu spre alte lucruri înşelătoare. Nu ar fi exclus dar, ca cel ce stă în spatele tuturor acestor apariţii prin care reuşeşte să manipuleze credinţa atâtor oameni să fie chiar Satan. Aceasta ne obligă să lansăm un apel la prudenţă atunci când vom fi din nou bombardaţi cu informaţii despre fenomenul O.Z.N.

de : NELU FILIP

UN SFAT

Frate predicator, niciodată să nu vă urcaţi la amvon ci să coborâţi la el. Cine nu a stat mai întâi în părtăşie cu Domnul pe munte, ca Moise nu are ce mesaj să le aducă celor din vale.

  Nu vă miraţi că nu vă străluceşte faţa, când n-aţi stat mai întâi pe munte în părtăşie intimă cu Dumnezeul cel atotputernic. Oamenii care vă vor asculta duminica sau noi cei din Scoala Biblică nu vom şti ce aţi făcut toată săptămâna, dar vom simţi cu siguranţă dacă aţi umblat cu Domnul sau dacă aţi umblat prin văile Sodomei.

ARHIVA:

Luni 12 Octombrie:Crestinii si jocurilor de noroc

Luni 5 Octombrie: In Cautarea Fericirii

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

5 Comments

 1. Luminati-ma, va rog: de ce explicatia “Satan” e mai de luat in serios decat “OZN”? Cum exact este prima mai putin “naiva” decat a doua? Si de ce (in afara de pericolul pe care il simtiti dvs. personal) ar trebuie sa ma intrige mai mult o religie la a carei baza stau OZN-urile decat una centrata pe niste creaturi (mai degraba creatii, ale mintii in special) care salasluiesc “in ceruri” (deja incep sa semene cele doua scenarii, nu vi se pare?…) plus (un pic mai complex, e adevarat) niste personaje pamantene dar extraordinare, si, pe primul loc in topul exotismelor, un personaj pamantean si totusi divin, prin grad de rudenie cu fiinta (?) suprema, a se vedea Iisus.
  Este totusi induiosator cum in final trageti, cum se spune, spuza tot pe turta dvs., atribuindu-i tot unui personaj religios aceste fenomene inexplicabile, si anume “Satan”. Inteleg sa va credeti detinatorul unor adevaruri absolute, nimeni nu e perfect; dar un pic de simt al ridicolului nu v-ar strica.

 2. Doamna Anamaria , nu stiu ce intelegeti dumneavoastra prin acest simt al ridicolului despre care vorbiti, dar eu personal tin sa va spun ca Satan nu este numai un personaj religios. Este un castig deosebit pentru “acest” Satan tocmai sa spuneti ca de fapt el nu exista cu adevarat.
  La fel este si cu Domnul nostru Dumnezeu.
  Cum ati dedus dumneavoastra ca ar fi mai intelept sa credeti mai degraba intr-o istorioara cu OZN-uri (gen programul “case bantuite” de pe Discovery), spusa de foarte multe ori dar in moduri diferite si totusi foarte asemanator. Eu personal nu am vazut, nu am simtit si nici nu am trait vreo experienta legata de acest OZN si nici nu am auzit pe vreo cineva care sa se “planga” de asta, insa am intalnit foarte multi oameni, inclusiv eu, care pot marturisi ca Domnul este un Dumnezeu Viu. Cum? Experimentand!
  Dmnul sa va binecuvanteze!

 3. Domnule Paduraru,
  nu stiu la ce “experimente” v-ati supus sau ati fost supus ca sa ajungeti la ideea ca “Domnul este un Dumnezeu Viu”, dar recunosc ca sunt curioasa sa stiu ce intelegeti dvs. prin “experimentand!”. M-a mirat acest cuvant atat de indraznet.:)
  Cert este ca paranoia dvs. legata de Satan care isi freaca palmele fericit ca exista cineva ca mine nu e destul sa ma convinga ca si exista. Ma amuza, in zilele bune, si ma umple de mila, in zilele si mai bune. Sau de fapt vreti sa-mi spuneti ca desi nu ati vazut OZNuri, ati vazut/auzit ingeri, sfinti si alte creaturi. Caz in care cred ca poate fi deja vorba de un diagnostic, destul de grav. Sper din tot sufletul ca nu este asa si ca este vorba doar, ca in toate celelalte cazuri de credinciosi infocati, de slabiciune si de o nevoie disperata de a crede, de un sens al vietii, de o autoritate acolo undeva, de un sentiment de cat de mic control asupra propriei existente si de toate celelalte trairi, de inteles in ultima instanta, care ii fac pe credinciosi sa simta si sa spuna ceea ce simt si spun.
  Probabil v-ati suparat si nu ati citit foarte atent ce am scris; nu am afirmat ca “e mai intelept sa credem in OZN-uri”, cum ati dedus dvs., ci ca teoria “Dumnezeu vs. Satan” nu este cu nimic mai credibila. “Mai intelept” este sa ne dam seama cand exageram, de exemplu atunci cand contra-atacam o speculatie cu o alta speculatie. Sunt doua teorii care se aseamana foarte tare pe alocuri, si am vorbit despre asta randul trecut, cu marea diferenta ca una e primitiva iar cealalta e mai noua, deci opereaza cu motive moderne. In rest…?
  Va multumesc de urare, stiu ca este sincera si vine dintr-un suflet preaplin de bune intentii (care paveaza calea spre Iad, din cate am auzit), dar sa nu risipim binecuvantarile asa; oferiti-le cuiva care si crede in ele, mi se pare mai practic. 🙂

 4. Bitzi, nu ai ce face ?!
  Lasa oamenii in pace ! Tu oricum nu crezi in nimik !
  ”Imi cunosc limitele, dar pur si simplu le ignor ! ”

 5. Dragii mei,
  Se spune ca cea mai redutabila realizare a diavolului a fost accea ca a convins lumea ca nu exista! Nu va amagiti e mai real decat noi insine.

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: