InterviuriInterviuri cu: ArtistiInterviuri' SCRISE

Interviu cu Vitamina C

4CrestinTotal: Pentru inceput va rugam sa ne spuneti cate ceva despre voi. De unde sunteti, varsta, familie, scoli, ce vreti voi sa afle si lumea…)

Alex: Salut!  Sunt  Alex Dinita, din Bucuresti. Am ajuns la varsta de 21 de ani, destul de repede… si daca eu zic asta, nu stiu ce ar trebui sa zica ceilalti baieti. Sunt student la informatica, anul 3, deci scap de scoala anul acesta! Sunt una dintre cele mai sociabile persoane pe care le cunosc, dar probabil ca urmeaza sa mai descopar destule despre mine… Imi place mult sa sofez, iar de muzica, respectiv “toba”, nici nu se mai pune problema. Si bineinteles, imi place mult sa Il laud pe Domnul si sa ma inchin Lui, impreuna cu voi! In continuare, am sa cedez “creionul” baietilor…

Sunny: Numele meu adevarat este Sorin Tranca dar in anul 1996, o echipa de americani cu care cantam in acea vreme, nu puteau sa-mi zica Sorin si mi-au spus Sunny (insorit) si de atunci, am incercat din rasputeri sa traiesc la inaltimea acestui nume. Sunt casatorit cu Adina de 5 ani, lucrez part-time intr-un centru de reabilitare a dependentilor de droguri si alcool. Mai am doi frati si pe parintii mei, in Craiova, care nu sunt intorsi la Dumnezeu in sensul de practica dar au credinta lor. Am absolvit Universitatea de Teologie Ecumenica unde am studiat religiile si sunt licentiat la sectia pastorala.

Marian: Numele meu este Marian Stan si locuiesc in Bucuresti. Sunt familist de 18 ani…si daca ii socotiti si pe cei 25 de ani de asteptare, ajungem la un total de 43 de ani (varsta actuala). Am doi copii, un baiat si o fata.

Cornel: Sunt Cornel Dinica, bucurestean, am 25 de ani, sunt casatorit cu Mihaela de 3 ani si peste putin timp, voi deveni tatic, cu acte. Dintre scoli, le mentionez pe cele terminate: informatica, turism, management.

--

 

CrestinTotal: Cum şi când a avut loc înfiinţarea trupei? 

Alex: Trupa vitamina C s-a infiintat in 2001, la initiativa lui Sunny in care ardea flacara inchinarii si o dorinta puternica ca prin inchinarea sa, sa contribuie la dezvoltarea muzicii crestine de inchinare autentica romaneasca. Compusese deja o multime de cantece, asa ca a trecut la fapte. A impartasit visul lui cu cativa prieteni si asa s-a nascut vitamina C.

--

Marian: Eu am inceput sa cant cu baietii cam prin 2002. Sunny este cel care a format trupa si cred ca el este in masura sa spuna mai multe.

Sunny: In anul 2000, am vorbit cu cativa baieti despre visul meu, pe care dealtfel il implinisem in parte in perioada 1994 -1996, atunci cand am infiintat prima trupa, Phileos. Am scos primul album semnat vitamina C in 2001 si de atunci, ne-am propus sa aducem calitate in muzica crestina, in ceea ce priveste sound-ul, mesajul, starea de spirit pe care o transmitem, copertile si prezentarea noastra live.

Cornel: Eu m-am alaturat trupei, la sfarsitul anului 2002, mai intai ca si colaborator cand am participat la inregistrarea viorii pe cel de-al doilea album (Fara limite) si mai apoi, din 2005, continuand la bass. Mai multe despre istoria noastra, puteti afla de pe site-ul nostru: www.vitaminac.ro.

 

CrestinTotal: Ce muzica va place sa ascultati? De ce? Aveti o trupa/artist preferat?

Sunny: Imi place indeosebi muzica care Il are ca subiect pe Dumenzeu si care ma apropie de El. Ca si artisti, imi plac Matt Redman, Jeremy Camp iar dintre trupe, amintesc Delirious?, Mercy Me, Casting Crowns.

Marian: In general imi place muzica pop-rock crestina.

Alex: Fac tot posibilul sa ascult orice muzica crestina ce imi pica in mana, pentru o dezvoltare individuala a conceptiei asupra muzicii si pentru propria-mi evolutie. Ca si genuri muzicale preferate , amintesc blues, christian rock, praise and worship, rock and roll, pop rock si altele. Trupe de mentionat ar fi: Delerious, Casting Crowns, Audio Adrenaline, Tree 63, New Worl Son, 12 Stones, Spoken, Pillar, Planet Shakers, Hillsong… si multe, multe altele.

Cornel: Ascult majoritatea stilurilor de muzica. Indeosebi, imi place reggae. Trupele preferate, le-au mentionat mai sus prietenii mei.

 

CrestinTotal:  Daca ati putea sa alegeti o colaborare cu orice artist, care ar fi acela? 

Marian: In perioada in care am cantat, ne-am facut multi prieteni, asa ca nu pot nominaliza un singur artist… Sunt multi pe care as vrea sa ii am alaturi de mine pe scena.

Sunny: Colaborare as face cu oricine e gata pentru a ajuta la inaintarea Imparatiei lui Dumnezeu. Nu imi place sa-mi pierd timpul si sa investesc in ceva in care Dumnezeu n-ar investi. Mi-ar placea sa colaborez cu Martin Smith, Tim Hueghes si Matt Redman.

Alex: Cu siguranta o astfel de experienta ar oferi multe de invatat, indiferent de partile implicate, insa daca este sa aleg un artist, acesta ar fi Martin Smith (Delirious).

CrestinTotal: Cum va intelegi cu “fanii”, vin la concerte, va trimit scrisori, cadouri, mailuri?

Marian: In general mizam pe participarea lor la concerte, dar nu sunt putini cei care ne scriu, ne incurajaza si ne multumesc pentru slujirea noastra, ocazie cu care le multumim si noi lor. Putem spune ca suntem onorati ca ei isi fac timp sa ne asculte si ca sunt alaturi de noi.

Alex: Ne bucura mult ca lumea vine la concetele nostre si impreuna ne putem inchina Celui ce merita asta, Domnlui Isus. Cu scrisorile cred ca suntem pe minus dar la cadouri si e-mailuri, nu avem de ce ne plange.  Multi dintre „fanii” nostri, ne sunt si prieteni, drept pentru care ne simtim incurajati.

Cornel: Intr-adevar, asa-zisii fani, sunt de fapt prietenii nostri si ne bucuram de fiecare data cand ne reintalnim cu ei. Am primit cadouri, felicitari, tricouri, bratari, (majoritatea personalizate cu numele trupei noastre), sms-uri si sute de e-mail-uri. Colectia se poate admira la mine acasa 😉

Sunny:  Avem o relatie speciala cu cei care inteleg ca atunci cand ne intalnesc, vin la ceva mai mult decat un concert.

CrestinTotal: Daca ati putea sa alegti un alt drum… (excluzand muzica ), ce ati alege? 

Cornel: Probabil misionar sau pescar.

Sunny: Daca as alege un alt drum, as ramane in lucrare si specific, cred ca Dumnezeu m-a chemat in lucrarea de echipare a sfintilor si predicare a Cuvantului, impletita cu latura profetica a darurilor Duhului Sfant.

Marian: Sunt multe drumuri pe care le-am fi putut urma in viata, insa consider ca fiecare om trebuie sa urmeze drumul trasat de Dumnezeu. In cazul nostru a fost acesta, asa ca nu as alege altceva.

Alex: Cred ca tot muzica as alege-o, este o oportunitate excelenta sa Ii dau slava lui Dumnezeu prin talentul pe care El l-a pus in mine si o ocazie de a cunoaste lumea si a le vorbi oamenilor despre Dumnezeu.

 

CrestinTotal: Banuiesc ca in viata de trupa v-ati confruntat si cu evenimente mai ciudate/distractive. Povestestiti-ne unul din ele. 

 Sunny: Un eveniment ciudat ar fi ca odata, la un festival, am dormit intr-un hotel si noaptea, ne-am trezit cu tobarul urland pentru ca se urcase un sobolan in patul lui

Alex: Cred ca foarte distractive sunt drumurile. La oboseala, omul reactioneaza de multe ori cum nici nu se asteapta. Apoi urmeaza momentele de nesincronizare pe scena… Cand Sunny se uita la mine si imi spune piesa ce urmeaza, iar eu ma uit mirat si… si incerc sa imi dau seama cum era piesa, introducerea si toate cele. Se mai intampla 😛

Cornel: Eu am sa va povestesc o intamplare semi-penibila: era prin noiembrie 2006, la Palatul Copiilor din Bucuresti; am urcat pe scena impreuna cu trupa, ne-am instalat, am salutat publicul, 4 bete si da-i bice. La cateva secunde insa, am simtit o chestie ciudata deasupra gurii si apoi picurand pe bass; era propriu-mi sange ce-mi siroia din nas 😮 Ca o ironie parca, melodia se numea „Zambetul Tau” – imaginati-va insa „zambetul meu”!… Nici nu am ajuns la refren ca am dat bass-ul jos si m-am dus dupa cortina; baietii, logic ca au continuat fara mine, cat despre public, imi place sa cred ca s-au gandit ca face parte din scenariu 😀 Am reusit sa ma sterg si sa imi revin dupa cateva minute si apoi m-am reintors pe scena, reintregandu-ma, cu tricoul patat desigur… Partea rea? Cameramanul de langa mine, ma avea ca target. Partea buna? In seara aceea, culoarea tricoului era oricum rosie. Acum, sunt bine, sanatos, ceea ce va doresc si voua 😉

Marian: Toate concertele au anumite evenimente speciale, unele distractive, altele mai putin. In final, acestea raman ca amintiri si nu numai.

CrestinTotal: Care este cel mai mare regret pe care il aveti? 

 Cornel: Cateodata regret banii investiti in Dacia mea; uneori doar ,Si vorbind serios acum, imi pare rau ca nu intotdeauna am investit din timpul meu, in Imparatie.

Marian: Faptul ca o buna parte din activitatea mea de muzician am petrecut-o fara sa Il cunosc pe Dumnezeu, cantand pentru mine insumi. Abia mai tarziu am realizat timpul ce l-am pierdut in mod ireversibil.

Alex: Regret perioada cand am fost asa de aproape si totusi atat de departe de Dumnezeu.

Sunny: Cel mai mare regret este ca uneori am abuzat de trupul meu in sutele de concerte pe care le-am avut „in numele Domnului”, neavand curajul sa spun nu la vremea potrivita…

CrestinTotal: Care este cel mai valoros lucru pe care il avetii? 

 Cornel: Mantuirea, alaturi de familie si trupa.

Alex: Nu vreau sa fiu foarte spiritual dar, desi nu intotdeauna dau cea mai mare atentie relatiei mele cu Mantuitorul meu si cu Tatal meu, consider ca aceasta este cel mai de pret lucru pe care il am.

Sunny:  Cel mai valoros lucru pe care l-am invatat este ca Dumnezeu nu este interesat de succesul meu ci de credinciosia mea, ceea ce uneori inseamna sa cant pe o chitara mai proasta sau pe 4 corzi pentru ca celelalte doua s-au rupt ori in conditii mai putin favorabile. Credinciosia mea, indiferent de circumstante, este ceea ce Il salveste pe Tata.

Marian: Cel mai valoros lucru pe care il am este o familie unita, impreuna cu Dumnezeu.

 

CrestinTotal: In final am sa va rog sa transmiteti un mesaj tuturor vizitatorilor blogului www.crestintotal.ro

Vitamina C: Dorim din toata inima ca toti cei ce vor vizita acest blog, sa fie alaturi de trupele crestine romanesti, sa ii incurajeze mai departe si sa nu uite ca drumul in sfera muzicala nu este chiar asa de usor pe cat se pare. Cu cat sunteti mai aproape de noi, cu atat putem merge mai departe, indiferent de greutati si probleme. Ramaneti aproape de El! Va asteptam pe www.vitaminac.ro

Va multumesc pentru timpul acordat si va doresc tot ce faceti sa duce-ti la bun sfarsit.

Interviu realizat de Iacob Emanuel pentru CrestinTotal.ro

 

Arhiva de interviuri :

-

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

11 Comments

  1. Ii stiu pe baieti si ma bucur sa ii vad atata de inflacarati in lucrarea Lui.
    Le multumesc ca desi au devenit cunoscuti au ramas la fel ceea ce ne face sa credem ca intradevar, vorba lui Sunny, umbla cu si pentru Dumnezeu.
    Va doresc o adevarata viata plina de Duh in continuare >:D<

  2. bv baieti, cu toate piedicile pe care le-ati avut tot ati mers inainte….ma bucur mult pentru voi…..Domnul sa va lumineze in continuare…….GBU

  3. e foarte tare interviul vostru…sincer shi noi cei din trupa Metanoia arad …ne bukuram enorm de piesele voastre…shi de multe ori chiar shi kand mai avem concerte prin tara sau mergem la o tura cu masina …punem cate un cd ku voi shi ne inchinam shi ne pregatim spiritual pe piesele voastre…sunteti nishte oameni minunati…shi Domnul va foloseste enorm kiar shi din pct de vedere muzical sunteti meseriashi…Domnul cu voi… Ruby …chitaristul de la Metanoia Arad

  4. imi place foarte mult Vitamina C … versuri si muzica pline de vitamine pt suflet 🙂 mi-a placut si interviul 😉 ..God bless you!

Lasă un răspuns

Check Also
Close
Back to top button

Descoperă mai multe la CrestinTotal.ro

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura