Interviuri

Interviul saptamanii cu Paul Onitiu

l_87160ec9b2d74a96832f1732d3618db8CrestinTotal: Pentru inceput te rog sa ne spui cate ceva despre tine. De unde esti, unde stai, varsta, familie, scoli, ce vrei tu sa afle si lumea…

Paul Onitiu: In primul rand vreau sa salut vizitatorii site-ului , ma numesc Paul Onitiu , sunt din Tg-Mures si sunt si slujesc in Irlanda-Dublin de aproximativ 8 ani , am 26 de ani ,NECASATORIT cu majuscule 🙂 ,sunt student in Romania….dar cred ca cea mai importanta scoala la care studiez si poate nu o voi absolvi niciodata e scoala ‘vietii’ , il rog pe Domnul sa ma ajute sa nu chiulesc de la nici o ora si la examenul final sa iau nota maxima. 

 CrestinTotal: Cum şi când ai inceput sa canti sau cand ai scos primul album?

Paul Onitiu: Cum am inceput sa cant?…sincer cant de cand ma stiu…imi zicea mama ca pe vremea raposatului, mergeam si noi la mare cum aveau multi obiceiul pe acea vreme, si tin minte ca aveam pe atunci un Moscvici rosu…noi copiii stateam pe bancheta din spate si in drumul nostru treceam pe langa o cale ferata….eu fredonam la nesfarsit ‘calea ferata….calea ferata….calea ferata’.Oficial cant de pe la 3 ani cand activam in grupa mica la scoala dumunicala. Slujeam prin cantare la Biserica ‘Filadelfia’ din Tg-Mures, dupa care am inceput sa cant in trupa de inchinare la taberele si conferintele Peniel.Albumul de debut ‘MAi Bun decat viata’ a fost inregsitrat anul trecut.

 

--

 CrestinTotal: Muzica este ocupatia ta principala sau ai si alte indeletniciri? Cu ce te ocupi?

Paul Onitiu: Muzica este si nu este ocupatia mea principala. Desigur ca aici in Irlanda am un job ca si toti romanii care au venit aici sa realizeze ceva. Dar muzica, da ocupa locul principal si tin sa cred ca noi crestinii nu o facem pentru nici un alt motiv decat acela de al glorifica pe El.

CrestinTotal: Cine compune cantarile pe care le canti?

--

Paul Onitiu:  Cantarile care le cant sunt diversificate dar banuiesc ca te referi la cele de pe album. Cantarile de pe album sunt toate traduse de catre mine.Sper ca pe viitor, ptr urmatorul album sa vin si cu ceva compozitii proprii sau colaborari cu alti compozitori crestini, ptr primul album insa am considerat ca anumite piese straine ar avea un impact mare, am vrut sa le traduc si sa le adaptez si sper ca aceasta munca sa fie apreciata, nu e atat de usor pe cat pare. Sper ca piesele de pe album sa atinga inimi si sa schimbe vieti, piesele sunt de lauda si inchinare (majoritatea Hillsong). 

 CrestinTotal: Ce muzica iti place sa asculti. De ce? Ai o trupa/artist preferat/melodie preferata?

 Paul Onitiu:  Ok ,banuiesc ca e evident muzica pe care imi place sa o ascult, in special Lauda si Inchinare, trupe straine Hillsong in special, ca daca ar fi sa le enumar pe toate ar fi prea mult. Mai mult decat sa iti dau nume de trupe si piese favorite as vrea sa-ti spun ca indiferent de artist si de piesa pe care o canta , daca se canta din toata inima si ca ptr Dumnezeu,  este imposibil ca acele piese sa nu atinga suflete si sa nu il sensibilizeze pe Dumnezeu.

 

CrestinTotal: Cu ce alti artisti esti foarte bun prieten? 

Paul Onitiu: Fiind in Irlanda de atata timp e foarte greu sa ai o relatie foarte apropiata cu cei din Romania.ptr ca in intrebare tu te refereai la prieteni foarte buni, totusi sunt prieten cu cei din trupele de inchinare de la Peniel, prezente si fostele, cei de la Trinity Music, membrii din Decean, membrii din Ahava, membrii din Halleluya, Ami si Crista, Ovi Andreica, Dany Huluban, Dan Petric, Ile Stancu etc….sper sa nu fi uitat vreunul ,,,Dar totusi prietenia cu El e cea mai importanta 

 CrestinTotal: Ai avut vreodata momente de deznadejde in cariera ta in care te-ai gandit sa renunti?

Paul Onitiu: Momente in care sa ma gandesc sa renunt nu am avut niciodata, este oare crestin care sa nu fie lovit, criticat.subapreciat,barfit…banuiesc ca orice slujitor sa intalneste cu astfel de situatii mai devreme sau mai tarziu….este imposibil ca in viata de crestin sa nu ai dezamagiri, dar pana sa ajungi sa renunti este un pas mare pe care cred ca nici nu trebuie sa te gandesti sa-l faci indiferent de context si circumstanta.Dumnezeu ne vrea luptatori ptr El ,nu ne vrea nici lasi .nici cu o credinta pe jumatate si o inima la fel, El vrea luptatori. 

CrestinTotal: Crezi ca exista suficiente modalitati de promovare a artistilor in Romania? 

Paul Onitiu: Nu sunt la curent cu toate modalitatile de promovare din Romania…dar din cate stiu sunt posturi de televiziune si radio crestine, totusi nu cred ca modalitatile sunt multe deloc…sunt multi tineri talentati care au potential si le este foarte greu sa sa afirme ….si cand folosesc termenul acesta nu ma refer la vedetism si pur si simplu la faptul ca se pierd pe bancile din spate ale bisericilor…si poate cei care ar fi in masura sa ii ajute sa isi puna talantul in negot nu o fac….si ma refer aici de la bisericile locale pana la festivalurile crestine ,posturi tv si radio.

 

CrestinTotal: Folosesti internetul des? In ultimul timp tot mai multi interpreti isi promoveaza bandul si muzica pe internet, crezi ca este o solutie buna?

Paul Onitiu: Folosesc internetul cand am timp liber. Cu ocazia asta as vrea sa spun ca am si eu un site pe MySpace unde se pot asculta unele piese de pe album gratuit.site-ul este www.myspace.com/paulonitiu .Ptr cei interesati chiar ii rog sa il viziteze si astept comentariile si sugestiile lor.Adresa e-mail la care pot fi contactat este paulonitiu@gmail.com.
Cred ca internetul este o sursa mare de informare si e foarte benefica si ptr crestini

 CrestinTotal: Care este planul de viitor? Exista vreun material nou la care lucrezi, sau ai ceva planificat? Pe cand un videoclip ?Turneu in Romania?

Paul Onitiu: Recent am fost in Romania, din pacate doar ptr 2 saptamani, printre altele am fost si la Serbarea Ciresarilor la Beius unde am si cantat. De 1 zi m-am intors din cea de-a 2-a Tabara Crestina din Irlanda,Avoca Co Wiclow, unde am cantat cu trupa de inchinare de la biserica Betel Dublin si cateva piese solo, Dumnezeu ne-a binecuvantat cu un timp minunat.
Planuri de viitor?…In Octombrie voi mai fi in Romania ptr o saptamana….si pe viitor planuiesc lansarea unui nou album, insa pana atunci astept alte oportunitati de a-L sluji pe Domnul in Romania, ptr ca de cand am lansat albumul am apucat sa ajung in Romania doar o singura data.La un videoclip voi incepe sa lucrez in lunile urmatoare …si un turneu in Romania urmeaza sa fie organizat.

 

 CrestinTotal: Cine este persoana careia ii datorezi/ii esti cel mai recunoscator? 

Paul Onitiu: Stiu ca suna f comun dar TOT ce sunt ii datorez lui Dumnezeu. Nu as fi nimic fara El 

 CrestinTotal: In final am sa va rog sa transmiteti un mesaj tuturor vizitatorilor blogului www.crestintotal.ro si daca ai timp, arunca o privire pe http://www.crestintotal.ro , si spune-ti parerea 

Paul Onitiu: Tuturor vizitatorilor acestui site as vrea sa le transmit ca noi putem schimba lumea si o putem face un loc mai bun, daca noi nu o facem,Dumnezeu va gasii altii,vrei asta?

 

 

CrestinTotal: Iti multumesc pentru timpul acordat si iti doresc tot ce faci sa duci la bun sfarsit

 

Interviu realizat de Iacob Emanuel pentru CrestinTotal.ro

 

Arhiva de interviuri :(click pe care doriti sa cititi)

 
  • 24.08.2009  Interviu cu THEO Pascalau
  • 23.08.2009 INTERVIU CU VLADIMIR PUSTAN (AUDIO)
  • 10.08.2009   Interviu cu Vasile Micula
  • 06.07.2009  Interviu cu Tania si Ema
  • 29.06.2009 Interviu cu The Marker
  • 22.06.2009 Interviu cu Chris(Cristian Muraru)
  • 15.06.2009  Interviu cu trupa Pocaitii
  • 08.06.2009  Interviu Adi Gliga
  • 01.06.2009  Interviu cu Prorocu(fost component “Pocaitii”)
  • 25.05.2009 Interviu cu Trupa Liber  l_87160ec9b2d74a96832f1732d3618db8Iti place ce scriem si vrei sa stii cand apare ceva nou? Aboneaza-te  click  AICI
  • -

    ADMIN

    Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

    Related Articles

    4 Comments

    1. Va salut pe toti din Dublin – Irlanda! La multi ani!
      Suntprietenul TUTUROR,acelor ce se tem de Tine!Din conjuctura cunosc pe cativa din Biserica Philadelphia Tg.Ms. si cu tatal dv – stra am predicat impreuna!Sunt prieten si
      coleg cu Alexandru Ionescu!…
      salutarile mele fr…Aron Titi si altora din Dublin!
      Anul Nou ……Linistit !!!!!

    Lasă un răspuns

    Check Also
    Close
    Back to top button

    Descoperă mai multe la CrestinTotal.ro

    Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

    Continuă lectura