EDITORIALE

Hi5-ul si pocaitii. Acest ‘hai faiv’ dauneaza grav pocaitilor.

Traim intr-o lume a tehnologiei – o tehnologie rapida. Evolutia acestei tehnologii e uimitoare > cand te gandesti ca bunica nu stie ce-i ala un iPod si eu nu pot trai fara el. Iata ca de la ‘masinariile’ de fotografiat de dimensiuni foarte mari cu o durata de expunere foarte lunga, astazi cu totii avem un telefon cu functie foto, un aparat foto sau chiar o camera digitala. Odata cu progresul aparatului foto, am trecut de la frumoasele albume foto, si folosim storage-ul unui pc –> sau chiar sa le expunem public > pe site-uri gen hi5. Nu-mi place s-o spun, dar noi suntem o generatie a Hi5-ului. Scriu asta ca fiind fost membru al acestui site. M-a deranjat faptul ca ultimele persoane pe care le-am cunoscut pe crestin3d.net … m-au intrebat : ai hi5 ?. De ce sa am ?! eu ma respect, si nu cred ca-mi e locul acolo. (cred ca asta ar trebui sa zicem cu totii)

Acest ‘hai faiv’ dauneaza grav pocaitilor.
A avea un cont pe hi5 – e o eticheta > necorespunzatoare unor fii de Dumnezeu. De ce cand doresti sa parasesti site-ul (sa inchizi accountul) – la intrebarea „why are you cancelling your account? >> una din variante spune „I met someone and no longer need an account in hi5.” – asta e simpla dovada a faptului ca hi5 nu e o retea sociala > ba mai mult e destinata > datingului – MATRIMONIALELOR. Asa ceva ne trebuie noua ? Matrimoniale ? Ne postam pozele de la biserica, cu prietenii de la biserica, printre oameni obsedati de sex ? Cred ca am dreptate cand spun asta – dar la fiecare 3 clickuri pe hi5 gasesti poze murdare. Ce cautam noi printre poze cu „sunci, slanini expuse, baietasi cu mana in pantaloni, si poze in ipostaze indecente ?! Poti sa mergi intr-o discoteca sa-l cauti pe Domnul sau sa cauti prieteni cu adevarat crestini ? Dar stati, nu e destul > pe langa ca ne permitem sa punem si noi poze intr-o astfel de retea, mai avem si obraznicia sa cerem cu tupeu „commenturi. Adesea primesc pe messenger cate un mesaj (mass – trimis tuturor) : „dati-mi va rog commenturi pe hi5” // „commenturi va rog, returnez”. Ne place sa primim comentarii cate se poate pentru ca stim ca sunt numai si numai complimente. Aici ne aratam adevarata fatarnicie : in realitate vedem atatea si atatea defecte, dar e hi5, primesc comment inapoi, sa-i spun un „nice” / „dragut” / „ce tare” / „misto poza”. Devenim flamanzi dupa niste laude false… laude contra-comentariu. Cu toate ca nu ne plac toate pozele le laudam. O alta gresala care o facem cu totii pe hi5 e sa mintim. Din atata aroganta si pentru buna imagine a noastra, adaugam o descriere pozei (description) …care de multe ori e o amagire. Vedeam zilele trecute profilul unei fete … avea poze facute in mall in cabina de probe (cunosc locul) …si comentariul era : (my new summer outfit = noua mea imbracaminte de vara) – flori, flori, suntem atat de mandrii – dar e hi5 – ne permitem. Mai vazusem un cunoscut (doar din vedere) ‘o mamaliga de om’ – dupa profilul de hi5 – te lua frica sa fi stat langa el – tot era un abdomen, pectorali, la bustul gol si desigur ochelarii de soare. Aici e o cruda falsitate > profilul de hi5 nu e in conformitate cu realitatea …si fara sa vrem, pacatuim. Si incarcam, unii zeci, altii sute de poze… nu mai exista intimitate. Poze, dupa poze, comentarii, toate de bine, si traim ca niste ipocriti cu totii – intr-o lume virtuala – departe de realitate. Vad poze facute in baie la mall sau vreun restaurant – au poza (la baie) si acasa ii asteapta o baie de 1m patrat – pe care n-ar dori s-o vada nimeni / vad poze facute la hotel 5* (o data pe an) si in descriere : „eh, la hotel de 5*, plictiseala” (trebuie sa precizeze de ca de 5* si ca se plictiseau) – dar defapt erau cei mai bucurosi –> o mandrie rara. In plus, hi5u e o cale usoara de a te vinde – auzim cu totii de rapiri, violuri, intalniri sfarsite cu bataie, crime … care pot sa inceapa si de la hi5.
Ascultam o predica de curand > si predicatorul spunea : „si eu am hi5, recunosc, nu ma laud, daca-as putea as sta si acolo pe invizibil, dar, sa va spun, am cont pentru a vedea activitatea preitenilor mei pe hi5”, spunea el. „Am ramas socat sa-mi vad prieteni foarte buni, care au avut internet inaintea mea, prieteni cu care mergeam la biserica, seara ieseam la plimbare, postau poze in care-mi era greu sa-i recunosc, si cu niste descrieri care m-au lasat gura’casca” Sa vezi prietenii tai de la biserica ca au poza cu o tigara in mana (de ochii lumii) / poza facuta la intoarcerea de la biserica (descrierea : seara…mergeam in club). Si mai spunea el : „aveam contul, eram la un click distanta sa-i postez un comentariu si n-am putut sa ma abtin; peste 2 zile a venit si mi-a multumit : multumesc ca mi-ai adus aminte ca si aici trebuie sa fiu crestin.

Suntem tineri crestini, cautam si noi partasie online – dar sunt atatea si atatea retele crestine, unde-am putea sa ne cunoastem, sa discutam, si totul ar avea limite. Nu exista poze indecente, nu exista vocabular porcos e totul intr-un mediu crestinesc.

*in prezent : am renuntat la hi5 de 3 ani, din motive asemanatoare. Acum am crescut si m-am gandit ca poate sunt lucruri pe care as putea sa le impartasesc si altora.

Sunteti de acord ? Am dreptate ? Vi se pare normala treaba cu hi5-ul ?

--

by criss. http://www.crestin3d.net

Publicitate

--

Complex turistic Puiu-Somesul Rece

ofera: Cabane,  terenuri de fotbal, baschet, tenis, tabere, drumetii ..
mai multe citeste pe www.complex-turistic-puiu.ro

KERIGMA.ro

Noutati: Biblii, Carti, Cadouri, Muzica, Predici, Video/DVD
.. mai multe noutati citeste pe KERIGMA.ro

Vacante pentru toti

ofera: Sejururi, Circuite, Croaziere, bilete de autocar si avion
… mai multe Servicii pe www.vacantepentrutoti.ro

Life Romania

Carti: Viata Crestina, Tineri, Biblii, Carti Audio, Romane, Sanatate
mai multe carti pe www.liferomania.ro

Vila Elim

la Vila elim gasesti pace si liniste. aici te poti odihni bine. te asteptam… vezi mai multe pe www.vilaelim.ro

Pret de pret

ofera: adidasi, ochelari, pantaloni si multe altele haine la comanda. vezi mai m ulte pe www.pretdepret.com

Suflet si Lumina

este o fundatie care se ocupa cu acte cartitabile. citeste mai multe despre fundatia suflet si lumina

-

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

51 Comments

  1. Suntem crestini evanghelici si am lansat site-ul http://www.contracurentului.com pentru a-i ajuta pe cei care vor sa renunte la homosexualitate.
    Deocamdata stim de existenta a numai 200 de homosexuali in mediul evanghelic, dar sunt mult mai multi, tinand cont ca reprezinta cel putin 2,5% din populatie. De aceea dorim sa facem cunoscuta aceasta lucrare si in bisericile neoprotestante, apeland la site-urile crestine.
    Sunteti de acord sa facem schimb de linkuri? Daca da, va rugam sa ne anuntati ca sa punem link spre dv.

  2. ai dreptate ….desi am si eu adresa de hi5 ….am ajuns la aceiasi concluzie ca tine……cati crezi ca o sa citeasca articolul acesta? foarte putini…….dar si „putinii” aceia sunt un castig daca constientizeaza ……..Domnul sa va binecuvanteze!

  3. Pacea Domnului draga frate.am citit ce-ai scris aici si trebuie sa-ti zic ca nu toata lumea de pe hi5 are parte de ce-ai vazut tu,atata timp cat te feresti.la ca sa ma uit eu la ceva ce nu ma atrage.si in alt rand sa sti ca ,chiar imi face mare placere sa intru pe 5 pt. ca asa mai vad ce mai fac prietenii,le mai trimit cate un mesaj de incurajare,cate un verset,un salut.asa ma simt si eu mai aproape de ei.nu inseamna ca ma trage in jos.chiar si Isus a stat la masa cu fariseii,poate chiar se uita cei din lume la noi sa vada ce-si mai scriu pocaitii.deci atata timp cat Domnul e in inima noastra nu cred ca ma poate prosti un site.putem face chiar mici evanghelizari,folositi tot ce e posibil fratilor sa spuneti tuturor de bunatatea Domnului iubit Isus.Duhul Sfant sa ne ajute la asta si sa va binecuvanteze pe toti.in speranta ca ne vom intalni curand,va salut si toata bunatetea Cerului sa o primiti in fiecare zi

  4. Da intradevar pentru unii hi5 a devenit o obsesie dar cred k in sine e un instrument neutru depinde cum il folosesti vezi hi5 adi Gliga si multi alti cantareti si cantarete crestine
    ce pe you tube nu-s prostii la tot pasu sau acelasi lucru se poate spune despre net la general dar crestinii adevarati vor stii intotdeauna sa deosebeasca lucrurile alese . Acest coment nu e valabil pt cei dependenti de hi5 ci e pt cei seriosi care folosesc hi5

  5. de acord ideea cu hi5-ul.GBU!Pentru ce ai spus.sunt si in alte parti”prostii”dar acolo chiar dak ai poze normale le dai accept altora care nu au acelasi lucru si astfel te faci prieten cu tot felul de oameni,cum ai zice esti prieten cu lumea.eu una nu sunt de acord cu hi5.

  6. in proportie de 95% ai dreptate si eu am hi5 il tin pt familie -frati surori care sunt plecati ….si simona tu crezi k nu te poate trage in jos un site ?..nu incerca ,azi poti fi sus -maine jos , sunt multe k care ne-am obisnuit si nu mai ni se pare nik rau ….trezireaa !!!Gbu

  7. aveti dreptate 98%,si eu am cont pe hi5 recunsc,da nu is dependenta, nu dau accept la necunoscuti si iar nu prea am prietene necrestine decat vreo 3.fiti binecuvantat!

  8. astea nu sunt argumente pentru a inchide un cont hi5. aia care fac asa sunt pitzipoance si cocalari. dak ai un cont decent si dragutz nu vad de ce nu l-ai tine. acuma la modul cel mai serios…:|

  9. eu miam anulat contu cand am citit acest articol:))):))) ! ALELUIA !! :-bd>:D<

  10. Cred ca si in aceasta lume a noii tehnologii , trebuie sa fim copii de Dumnezeu. Cine e cu adevarat pocait , stie sa foloseasca acest hi5 pentru a vb si altora de Dz.Cine , e pocait in biserica si mai putin pocait pe hi5 , asa e si in viata de zi cu zi.DECI, EU NU SUNT DE ACORD CA HI5 NU STA BINE UNUI POCAIT.Eu dau add la cat mai multi , si tot la aia cat mai multi …le mai trimit cate un mesaj, ca poate asa reusesc sa auda si ei de Dumnezeu.

  11. Eu nu ma uit la „reclamele” de pe hi5, si mi-am gasit acolo prieteni vechi, cu care am reusit sa restabilesc legatura pierduta de atatia ani ! E-adevarat ca trebuie sa te protejezi, sa fii vigilent si mai ales sa nu dai „accept” necunoscutilor, asa ca profilul tau e cat-de-cat protejat.

  12. cel mai grav este ca cei mai multi(ma refer la crestini-sau mai bine zis „pocaiti”) folosesc acest site cu aceleasi scopuri pe care le au si cei necredinciosi…poze, commenturi….ba mai mult unii chiar comenteaza apreciand unele poze de-a dreptul vulgare si pierd foarte mult timp…Oricum este clar ca unui crestin nu-i sta deloc bine, in primul rand in fata lui Dumnezeu, cu asa ceva
    Un crestin sa aiba un cont pe un site in care poti gasi tot felul de uraciuni(nu ma refer la persoane:)) nu cred ca putem sa spunem ca Dumnezeu accepta asa ceva…

  13. sunt total deacord cu Gamaliel. la orice pas, la orice colt de strada, oriunde pe internet poti gasi multe lucruri urate dar si lucruri „comestibile” pentru suflet.

    noi ca si crestini trebuie sa fim atenti: sa ne ferim ochii si mintea de lucruri murdare, ca nu cumva ele sa domine apoi mintea noastra. GBY all!

  14. Salut. Traim in aceasta lume murdara, dar, sunt si oameni deosebiti cu care poti intra in contact. Daca ar fi sa ne protejam de tot ce e rau, ne-am muta in munti, ne-am izola complet de lume. Asa si cu hi5-ul. Daca stii sa il folosesti, de ce nu? Eu una, mi-am reintalnit prieteni, tin legatura cu multi dintre ei care nu stau in acelasi oras cu mine, sau din alte tari, samd.
    Deci, nu da accept la necunoscuti, nu posta fotografii indecente, intr-un cuvant, fii un adevarat copil de Dumnezeu, se poate, chiar si pe hi5.

  15. este adevarat si eu renuntz la hi5, un vot in plus pt. ceia ce vrei sa faci ai si de la me

  16. ideea e ca multi isi cauta scuze care mai de care, dar pagina lor de hi5 ii da de gol!!!
    1 Tesaloniceni 5:22 Feriţi-vă de orice se pare rău.

  17. oameni buni deja o sa aibe dreptate „necrestinii”cand spun ca pocaitii au mintea ingusta.hi5-ul poate fi un lucru bun dar si rau ca tot ce inseamna net.important nu e daca ai hi5 ci modul in care il folosesti…treziti.va!!!

  18. Sunt de acord cu Florin cand spune ca nu conteaza contul in sine pe un anumit site (pt ca sunt mai multe site-uri de acest gen) ci conteaza modul de al folosi. Daca esti om si stii sa deosebesti binele de rau atunci inseamna ca poti deosebi ce trebuie postat pe site si ce nu.

  19. Cu cutitul poti ucide…… sau poti taia paine si curati cartofi, cu focul poti sa te incalzesti sau poti da foc casei, cu vorba poti ucide…… sau incuraja si ridica. CU netul (inclusiv HI5 pori sa te duci in jos, sau poti sa il folosesti intr-un mod constructiv chiar sa iti pui o marturie si să castigi suflete. Nu HI5 sau netul e problema ele doar dezvaluie ce e in sufletele oamenilor intr+un procent mai mare. Problema e in interior.

    Fiti binecuvantati si mai ales fiti binecuvantari chiar si pe hi5.

  20. este foarte adevarat despre tot ce e scris aici….si sunt deacord k tot ….shi din momentul in kre am citit ce e scris aici….am hotarat sa sterg hi5//////

  21. prieteni numai cautati raul din inima voastra in hi5 sau alte chestii de genul. Exact cum spunea florin , chiar pocaitii au ajuns sa aiba mintea atat de ingusta? Daca nu folosesti hi5ul de ce folosesti computerul?
    p.s : nu hi5 este dusmanul nostru , daca vrem sa ne vedem dusmanul fiecare haideti sa ne uitam in oglinda! 🙂

  22. eu unul nu am cont pe hi5, dar nu pot spune celor care au ca fac un pacat..haideti sa cautam pacatul acolo unde este: in barfa, in ganduri ascunse, perverse, in minciuna, in traire duplicitara etc..ne-am obisnuit sa ne uitam la cei din „lume” spunand ca ei sunt pacatosi at cand comit adulter, consuma bauturi „spirtoase” etc dar noi care suntem de multe ori plini de ura unii la adresa altora, ne dam pace si numai „pacea Domnului” nu o dam dar slava lui Dzeu ca SUNTEM POCAITI, CREDINCIOSI as adauga „de duminica” de cele mai multe ori..nu este rau articolul, chiar tin sa-l felicit pe criss dar unele comentarii sunt destul de subiective..
    fiecare dintre noi sa faca asa cum are incredintarea de la Domnul ca e bine, sa stearga sau nu contul de pe hi5..

  23. Asa este!perfect de acord,in aceste timpuri tarzii,grija cea mai mare ar trebui sa fie raspandirea evangheliei,si pastorii ar trebui sa fie primii care sa ofere un exemplu in acest sens!Nu vorbesc doar de hi5,uitati va la videoclipurile cu muzica,unde,in loc sa aducem slava lui Dumnezeu,ne etalam tinutele luxoase,iar nuntile,in loc sa l aiba in centru pe Hristos,arata cat de mult am decazut!este adevarat textul biblic care zice:Cand va veni Isus,va gasi el credinta pe pamant?unde este fratilor simplitatea lui Hristos despre care invatam in Scripturi?Am ajuns sa ne mandrim cu lucrurile trecatoare ale pamantului?Mai dorim Edenul Ceresc,sau ne place aici?Ma rog ca Dumnezeu sa ne lumineze pe toti,si acest comentariu sa nu va supere ci mai degraba sa trezeasca o constiinta adormita!Dumnezeu cu noi !

  24. Am citit ceea ce ai gandit despre sit-ul hi5 si sincera sa fiu eu nu am vazut ceea ce spui ca ai vazut pe acest sit.Am vazut foto decente ale unor persoane care au vizitat locuri pe care multi dintre noi nu au avut ocazia de a le vizita.Nu cred ca acest sit poate duce la infatuare.Eu mi-am facut adresa pentru a incerca sa vad daca ma descurc cu tehnologia atat de accesibila tinerilor si pentru a vedea ce idei au multi din fostii mei elevi.Nu am vazut nimic indecent ci doar imagini placute din care iti poti da seama ce relatii si-au facut unii, cum vad relatiile cu cei pe care ii cunosc, cum gandesc atunci cand nu sunt face on face.Nu cred ca e cava daunator ,

  25. Poate ca intr-o oarecare masura, ai dreptate dar parerea mea este ca omul vede doar ceea ce vrea sa vada. Eu nu am vrut sa dau click pe orice adresa ci mi-am facut prieteni pe cei asemenea mie, sau am considerat ca pot sa-i ajut spiritual in vre-un fel. Ex. ti se pare putin lucru sa vorbesti despre nemurire si jertfa lui Hristos unei persoane grav bolnacve de cancer care avea tendinte de suicid? Am avut curajul sa-i dau nr. de telefon si chiar m-a sunat repede. Apoi amramas prietene si nu de putine ori discutam si o incutajez in continuare…
    E doar un ex. mai am si altele….
    Mi-am facut si un blog in acelas scop de a spune celor ce au nevoie de mantuirea lui Dumnezeu.
    Si sa fim seriosi, daca vrem sa cautam pacatul il gasim lesne in NOI INSINE fara sa avem HI5 sau blog.
    Pacatul este in inima in lacomie cand mananci o friptura mare cat pentru trei pers. si te imbuibi ca un porc, uitand de cel ce traieste de azi pe maine dintr-o pensie mizera, nepermitandu-si decat cativa cartofi amarati si un colt de paine……
    Am dat un mic…exemplu si lista ramane cu generozitate deschisa.
    Si pe internet poti gasi lucruri murdare cu un click fara sa accesezi un Hi5.La fel ca si TV. Poti sa asculti un program de muzica crestina , poti vedea un film cu tema crestina , poti urmari stirile dar o simpla apasare de telecomanda poate sa te duca in lumea murdara a sexului, etc.
    Dumnezeu a lasat liberul arbitru si in permanenta are ceva de ales….pentru el.
    Va indemn ALEGETI VIATA, fara sa fugiti de ea ci raspandind in tr-o lume murdara LUMUNA LUMII !

  26. Astept comentariul meu si sper ca il voi vedea cat mai repede.
    Pocaitul trebuie sa fie POCAIT in orice loc s-ar afla.si nu-mi plac fanaticii [ extremistii] si fiti siguri ca nici lui Dumnezeu nu-i plac.Sa stim sa alegem margaritarele din mocirla, asta este statutul unui adevarat pocait.

  27. mie mi se pare chiar absurda chestia.
    daca chiar asa de schimbata e persoana care vorbeste ar fi arat un alt mod de a expune aceasta poveste.
    mi s-a parut rautacios modul cum a povestit si modul cum a spus despre altii ce fac pe hi5. mi se pare ceva normal sa ai cont pe hi5 atat timp cat nu comentezi poze la intamplare, e ok
    nu cred ca e ceva gresit nici macar pentru un crestin pentru ca unul cum trebe nu ar sta toata ziua pe hi5 si ar da comenturi asa cum ai facut „tu” de i-ai spus sa nu mai mearga prin cluburi.
    chiar aiurea . merci 🙂

  28. fiecare are identitatea sa,de ce ar trebui sa-mi sterg contul?eu nu sunt cei si cele despre care vorbiti.Fiti binecuvantati!

  29. k sa te mantuiesti trebuie sa faci parte dintr-o grupare evanghelica?in biserica ortodoxa sunt diavoli sau ce?pentru voi de ce suntem necrestini?chiar mi-ar face placere sa discut cu voi:)

  30. felicitari pentru articol. in mare parte sunt deacord cu ce ai spus. Nu pot sa zic ca pacatuiesti neaparat avand cont(sau ca nu poti face bine prin el), dar ceva nu miroase a bine cu hi5-ul.
    si am observat si eu intrebarea aia de la anularea contului si mi s-a parut ciudat:D. la acelasi lucru m-am gandit si eu ca hi5-ul e un fel de matrimoniale deghizat

    Cristina

  31. da… la toti va place..:) comentarii…
    ce a scris domnul acolo mai sus foarte interesant cred…
    am cunoscut pe hi5 o pocaita am inceput sa tin la dansa ne-am cunoscut , era de treaba ,asa credeam…….
    pana intr-o zi cand ma lasat mut….pfff
    nici eu nu ma consider un mare sfant dar cred ca este mai bine sa te laude altul nu gura ta , un strain nu buzele tale…

    sincer doresc din toata inima sa fiu un adevarat crestin nu doar cu numele , este greu in lumea asta , dar avem un Dumnezeu mare si minunat..

  32. sunt la credinta daca ati vrea sa vb uite id meu ed messs iulya_yulytza .si referitor la hi5 nu cred ca este un lucru rau parerea mea .:)

  33. pe mine ma enerveaza pocaiti cu hi5…cum deschizi pagina lor iti apare un ditai layoutul cu isus, la interese doar isus, carti preferate: biblia. nickname gen: jesus loves me , prieteni CRESTINI, commuri gen: domnul sa te binecuvanteze si poze cu „pretenasii” din comunitate.
    sunt disperanti~X(

  34. e fffffff adevarat ceai scris acolo domnul sa te binecuvinteze.nu de mult miam facut si eu hi5.si nam fost niciodata impacata cu ideea k e un lucru bun asta si e adevarat.azi din intamplare am dat de ce ai scris aici dar nu e intamplare cred k dumnezeu ma indrumat si ii multumesc.deja miam sters pozele cu mn si as vrea k sa ies de tot cum as putea sa ma sterg din lista hi5?va rog sa ma ajutati daca puteti.id meu e tabytzyk_bazata ast rasp ms mult

  35. domnul sa ne ierte k e o mare ispita si internetu asta.ca ….copii ai domnului nici nu ar trebui sa stam noi pe net ore intregi:((domnul sa ne lumineze pe toti si sa ne ajute sa ne pocaim cu totii k scurta este vremea si va veni si nu doresc ca niciunu din cei care ne numim copii domnului sa ramanem aici.domnul sa ne ajute sa ne dezlipim inimile de tot cei pamantesc si rau.amin

  36. cei care sau departat de Dumnezeu nimic nu li se mai par rau .dar doresc ca domnul sa ne deschida ochii la toti.cei drept in biblie daca citim obosim repede adormim sau ne apuca altele dar cand e vorba de stat pe mess sau pe hi5 stam si ore in sir fara sa ne plictisim mirandu-ne ce repede trece timpul.sunt vremurile din urma fratilor vrajmasul cauta sa n adoarma pe toti in multe feluri dar hai sa stam mai mult in rugaciune si cantare si o spun ca si pe mine cat si pe voi domnul sa ne ajute.PS:nimeni nu-i mai bun dar domnul ne vrea sa fim in clocot pt El nu caldicei nici reci.

  37. nu stiu ce sa zic…..chiar nu este bun hi5ul.mie nu.k am observat k mie cumva rusine sa scriu acolo k sunt pocaita!!

    nu stiu dc.datimi un sfat ce sa fac….GBU pe toti:)

  38. DA ai perfecta dreptate cu hi5,si eu am avut cont pe hi5 dar D-zeu m-a luminat k nu e bine in cea ce fac ….in aceste vremuri apocaliptice D-NE AJUTANE SA NE TREZIMMMMMMMMMMMMM AMIN!!!

  39. Felicitarii autorului acestui articol, l-am postat si pe site-ul biserici din comuna noastra..sper ca nu e o porblema l-am vazut pe mai multe site-urii..am lasat drepturiile de autor..
    Ce sa va spun.. eu am 17 ani (martie) si nu am hi5, si nici nu am avut…

  40. sal.am si eu cont pe hi5, si sa va spun sincer k sunt inebunit de hi5 si de jocurile care sunt pe el.Altceva in afara de munka si net nu mai stiu nimic,pentru mine a devenit o obsesie calculatoru.Intradevar e bun navigarea pe net,dar sa ai o limita.Am ajuns la concluzia k un crestin adevarat nu trebuie sa isi piarda timpu atat demult in fata calculatorului,eu chiar ma gandeam sa il vand.Poate ar trebui sa ne ocupam mai mult de cele spirituale decat de astea pamantesti,k astea vor trece si daca nu citim BIBLIA, la vreamea de stramtorare vom cadea.Mie imi zic multi ca la judecata de apoi vom da socoteala pentru timpul pierdut aiurea,acum nu dau importanta dar atunci va fi prea tarziu.

  41. buna .. am citit articolul scris de tine si mi se pare destul de interesant.
    eu inca mai am cont acolo, dar intru o data in luna sau cand imi aduc aminte, si ceea ce vezi acolo asta depinde de fiecare, nu trebe sa dai accept la persoane care nu le cunosti. Poti avea doar persoane pe care le cunosti si daca vei sta ore in sir sa vezi profilul altora atunci cu siguranta vei vedea si ce nu trebe dar daca stai 5-10 min nu vei avea timp sa citesti prea multe comentarii la altii si sa vezi ce posteaza altii.. fiecare cu parerea lui si fiecare sa foloseasca atat cat are nevoie trebuie sa ne cunoastem limitele.. bless you!

  42. mai sincer…am hi5 da nu am mai intrat de mult pe el si eu cred ca nu-i prea bine pentru un crestin asta mai mult ne trage in jos desi noua nu ni se pare asta noi zicem ca putem vorbi de Dumnezeu
    ca putem evangheliza sa fim seriosi de cate ori facem asta si cati din noi facem??……………alt motiv este pe net nu cred ca am avea sanse sa mantuim pe cineva sa-l intoarcem poate mai mult ii indepartam……alt motiv nu sti cu cine vorbesti vezi tu acolo niste poze cu un baiat sau o fata dar de unde sti tu cine este acea persoana?..stiati ca sute de PEDOFILI si HOMOSEXUALI intra pe net pe HI5 sau alte chesti MESSENGER , facebook-ul care-i acum la moda si se dau drept alte persoana si ajungem sa vb cu cine sti cine si noi habar nu avem…..parerea mea sa lasam nu doar HI5 ci intreg calculatorul netul, nu condamn pe nimeni ca intra sa asculte o predica sau o cantare dar niciodata nu ne limitam la atat…lasa netul ia BIBLIA in mana SI CITESTE DE ACOLO cere-I la Dumnezeu lumina sa intelegi si putere sa faci voia Sa… Domnul Nostru Isus Hristos sa va binecuvinteze in toate sa facem voia Sa si ganditiva de 2 ori nainte sa stati atata pe net pe orice retea mai bine e la Adunare sau sa citesti Biblia sau ce acuma nu mai putem numai ONLINE??? ceea ce am scris aici e ceea ce simt si gandesc eu ..si am destule motive sa cred asta…sute mii de tineri crestini si ne crestini cau prada pornografiei pe internet ca in plasa diferitelor site-uri diferitelor asa zise ”crestine” deci ne trebuie POCAINTA,CITIREA BIBLIEI,FRECVENTAREA ADUNARI SI NU IN ULTIMUL RAND SA RECUNOASTEM CA NET-UL E O BOALA PRECUM CANCERUL SE EXTINDE SI NE CUPRINDE CU TOTUL. (ce am scris am scris din ceea ce am simtit si simt eu pentru net,desi si eu am fost prada multor lucruri pe net Multumesc Domnului ca am scapat de ele dar nu am scapat de tot cu netul inca mai intru Domnul sa ne ajute sa facem lucruri doar care ne ZIDESC! Pace voua! >:D< <

Lasă un răspuns

Back to top button

Descoperă mai multe la CrestinTotal.ro

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura