Uncategorized

Atacuri cu bombă la şase biserici

IRAK. Cel puţin patru persoane au murit şi alte 32 au fost rănite în urma unei serii atacuri cu bombă la şase biserici din zona capitalei Bagdad.

Atentatele au avut loc într-un interval de 24 de ore, primele două bombe explodând într-un lăcaş de cult din vestul Bagdadului, sâmbătă, în jurul orei locale 22.00. Nimeni nu se afla în biserică în momentul deflagraţiilor.

Alte trei bombe au rănit opt persoane duminică după-amiază, în două biserici din centrul şi estul capitalei irakiene. În seara aceleiaşi zile, o maşină-capcană a explodat lângă o biserică din estul Bagdadului şi a făcut patru morţi şi 21 de răniţi. Ultima deflagraţie a avut loc la un lăcaş de cult situat în districtul DOra din sudul oraşului, provocând rănirea altor trei persoane.

O mare parte din cei un milion de creştini irakieni au fugit din ţară, după ce în octombrie anul trecut oraşul Mosul, din nordul Irakului, a fost teatrul unor atacuri ale unor extremişti musulmani la adresa populaţiei creştine din zonă. Mai mult de o mie de familii de irakieni au plecat din Mosul de teama extremiştilor care au ucis cel puţin 14 creştini în primele două săptămâni ale lunii octombrie 2008.
sursa: http://www.evz.ro/

--

-

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button

Descoperă mai multe la CrestinTotal.ro

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura