Uncategorized

Sunt sau nu sunt pregătit/ă?

 botez-ema-320-200x300Ţi s-a întâmplat vreodată să te întâlneşti cu pastorul bisericii, să începeţi o discuţie şi printre multe alte lucruri să te întrebe dacă nu ai de gând să te botezi sau cât mai vrei să aştepţi? Ai ajuns la concluzia că botezul este soluţia pentru tine pentru că aşa vor părinţii tăi? Ai vreun prieten care s-a hotărât în această privinţă şi te-a convins că e timpul ca şi tu să faci acest pas? Dacă ai răspuns ,,da’’ la una dintre aceste întrebări, sau ai trecut prin orice altă circumstanţă care te “obligă” să zici da acestui act divin, aş vrea să meditezi puţin la ceea ce e în inima ta. “ Sunt sau nu sunt gata să mă botez?”

Prima intrebare ar fi: “Îl cunosc eu pe Dumnezeu cu adevărat?” Un tânăr ne-a întrebat la programul de tineret dacă ştim cum e o portocala. A început să o descrie fizic, dar a încheiat spunând că “ … doar atunci când ai gustat din ea poţi să o descrii cu adevărat şi să susţii că ştii cum este o portocală…” Tu ai gustat din dragostea şi bunătatea lui Dumnezeu? Ai o relaţie personală cu El? Sau Îl cunoşti numai din auzite, dintr-un verset sau două, care ţi-au rămas în minte duminica dimineaţa când erai prea adormit in biserică?

Stăteam în sala unde avea loc caticheza în fiecare duminică şi unul dintre prietenii mei l-a întrebat pe pastor: „ Când pot să ştiu că Îl cunosc pe Dumnezeu cu adevărat?” Pastorul foarte entuziasmat i-a explicat că atunci când un om L-a cunoscut cu adevărat pe Dumnezeu, el realizează că este doar un pumn de ţărână şi un mare păcătos. Acesta este şi al doilea punct: recunoaşterea păcatelor. În Psalmul 51:4-6, David recunoaşte că este un păcătos şi că a fost născut în păcat. Dar în acelaşi timp menţionează faptul că Dumnezeu vrea „ca adevărul să fie în adâncul inimii.” Romani 6:23 ne spune că „plata păcatului este moartea”, dar dacă iei Biblia şi citeşti în continuare versetul, o să găseşti că Dumnezeu ni  L-a dăruit pe Isus Hristos, ca noi să avem viaţa veşnică. De asemenea Ioan 3:16 ne spune că ,,oricine crede în Isus Hristos, fiul lui Dumnezeu, va avea viaţa veşnică şi nu va pieri.’’ Iertarea păcatelor o face numai Isus (Luca 7:47-50).

Următorul pas care ar trebui să aibă loc în viaţa ta este naşterea din nou. Biblia ne spune că înainte de această schimbare spirituală oamenii sunt „Copii ai mâniei” (Efeseni 2:3), „Fii ai neascultării” (Efeseni 2:2), „Fiii acestui veac” (Luca 16:8), „Fiii diavolului” (Ioan 8:44). Mântuirea este imposibilă fără această schimbare, ne spune Ioan 3:5, iar în Ioan 3:7 putem observa că această schimbare nu este o opţiune, ci mai degrabă este o necesitate.

Rezultatele naşterii din nou:

--
  1. Primirea unui nume nou – copil al lui Dumnezeu (Ioan 1:12-13)
  2. Primirea unei vieţi noi ( I Ioan 5:12)
  3. Primirea unei naturi noi (2 Corinteni 5:17)
  4. Roada Duhului Sfânt (Galateni 5:22-23)
  5. Victorie în ispite (I Ioan 3:9)
  6. Împărăţia lui Dumnezeu ca moştenire (Ioan 3:5)

Dovezile naşterii din nou:

  1. Credinţa, dovada personală lăuntrică – „Oricine crede că Isus este Hristosul, este născut din Dumnezeu” (I Ioan 5:1)
  2. Iubirea, dovada emanatorie a naşterii din nou – „Oricine iubeşte este născut din nou” (I Ioan 4:7-11)
  3. Viaţa, dovada exterioară – „Oricine trăieşte în neprihănire este născut din El” (I Ioan 2:29)

Naşterea din nou prin cuvânt are loc prin auzirea Cuvântului (Evanghelia), primirea credinţei şi dorinţa după viaţa veşnică (1Petru 1:22-23). În Faptele Apostolilor 2:38, Petru ne spune că, de asemenea, trebuie să ne pocăim, după care să fim botezaţi în numele lui Isus Hristos pentru ca păcatele noastre să fie iertate. „ Fii plin de râvnă dar şi pocăieşte-te!” (Apocalipsa 3:19)

Cu toate acestea adu-ţi aminte că faptul că te botezi nu înseamnă că vei fi scăpat de ispite, dar o să ai puterea de a le birui. „ Icoana aceasta închipuitoare vă mântuieşte acum pe voi, şi anume botezul, care nu este o curăţire de întinăciunile trupeşti, ci mărturia unui cuget curat înaintea lui Dumnezeu, prin invierea lui Isus Hristos.” (I Petru 3:21)

--

Emilia Burzo

sursa: http://elimharmony.ro/

-

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

2 Comments

  1. Nu o sa ma lansez in afirmatii referitoare la continutul articolului, insa sunt tare curioasa sa stiu cine este domnisoara din imagine, imi cam seamana:)

Lasă un răspuns

Check Also
Close
Back to top button

Descoperă mai multe la CrestinTotal.ro

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura