EDITORIALE

“Românii ar putea scăpa de vize de SUA până la sfârşitul lui 2009”

Declaraţia este surprinzătoare, având în vedere că SUA tocmai au înăsprit condiţiile în care o ţară poate beneficia de Visa Waiver.
Ministrul de Externe, Cristian Diaconescu, a declarat, la Realitatea FM, că românii ar putea să nu mai aibă nevoie de vize de intrare pentru Statele Unite. Eliminarea vizelor ar putea avea loc până la sfârşitul anului, conform ministrului, care consideră că există semnale deosebit de pozitive în acest sens, în special deoarece rata de respingere a vizelor solicitate de cetăţenii români a scăzut foarte mult.
„Discuţiile se poartă atât din zona Uniunii Europene, cât şi în plan bilateral. În acest moment, în legătură cu cetăţenii români, nivelul de respingere a solicitărilor de viză pentru SUA s-a diminuat corespunzător. Este timpul să privim cât se poate de optimist la această decizie.”
„Cred că întregul fundal al relaţiilor dintre România şi SUA ne poate încuraja în ideea de a promova şi de a avea o decizie cât mai curând posibil cu privire la libera circulaţie a cetăţenilor români în spaţiul american. Cât mai curând ar putea însemna sfârşitul acestui an”, spune Cristian Diaconescu.

Declaraţiile ministrului român de Externe sunt surprinzătoare, având în vedere faptul că SUA au ridicat anul acesta ştacheta în ce priveşte ridicarea vizelor. Pentru a beneficia de programul Visa Waiver, un stat trebuie să nu aibă o rată de refuz a vizelor solicitate de cetăţenii săi de peste 3% (anterior limita era de 10%). România a avut, în 2008, o rată a refuzului vizelor de SUA de 25%.
Citiţi declaraţiile ministrului Cristian Diaconescu pe realitateafm.net.

Daca scăpăm de vize pentru SUA pînă la sfîrşitul anului, nu m-as bucura nespus. Cei care se califica pentru vize, oricum, au, cei care nu se califică, ce să spun, nu ar trebui incurajati să călătorească peste Ocean. Se vor umple străzile marilor oraşe de cerşetori şi manglitori din România.De fapt, mă interesează mult părerea românilor care locuiesc în State. E mai bine cu viză? Va fi mai bine fără viză?

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

One Comment

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: