EDITORIALE

Este păcat pentru femei să poarte bijuterii?

set-colier-inel-si-cercei-colectia-moi-aimer-toi-pe0120wgdi-ri0508wgdi-ea0186wgdi_663_3Întrebare:

Vă rog să-mi răspundeţi la o întrebare: este păcat să poţi cercei? Dacă da, de ce? Şi dacă nu, de ce nu? Mulţumesc.

Să nu trecem peste ce este scris
Este cunoscut că privitor la acest subiect multe biserici şi confesiuni au păreri diferite şi împărţite, dar Dumnezeu nu spune în Biblie că purtatul bijuteriilor este păcat.

Cei care sunt de părerea că femeile nu trebuie să poarte nici un fel de bijuterii, argumentează cu următorul verset din Epistola 1 a Apostolului Petru:

Podoaba voastră să nu fie podoaba de afară, care stă în împletitura părului, în purtarea de scule de aur sau în îmbrăcarea hainelor, ci să fie omul ascuns al inimii, în curăţia nepieritoare a unui duh blând şi liniştit, care este de mare preţ înaintea lui Dumnezeu. Astfel se împodobeau odinioară sfintele femei, care nădăjduiau în Dumnezeu şi erau supuse bărbaţilor lor; ca Sara, care asculta pe Avraam şi-l numea „domnul ei”. Fiicele ei v-aţi făcut voi, dacă faceţi binele fără să vă temeţi de ceva. (1 Petru 3:3-6)

--

Dar, la citirea atentă, vedem că nu putem accepta o astfel de interpretare a textului. Pentru că dacă spunem în baza celor citite că femeilor categoric le este interzis să poarte bijuterii , atunci, cum rămâne cu celelalte lucruri trecute ……… continuare pe >> Moldova Creştină

-

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

11 Comments

  1. eu cred ca atata timp cat bijuteriile pe care le porti nu devin un idol pentru tine, daca nu te impiedica sa te apropii de

  2. eu cred ca atata timp cat bijuteria pe care o porti nu pune stapanire pe tine si nu impeidica comunicarea libera cu Dumnezeu, nu este pacat (deci nu afecteaza relatia ta cu Dumnezeu).
    Dar in biserici de diferite cult este interzis sa porti bijuterii dupa versetul copiat de tine, ia daca faci parte din o astfel de biserica si totusi porti bijuterii esti in primul rand o pricina de potignire si pot sa te si urasca ptr asta.

    Unii se poticnesc si de la o cravata… ce sa zic de lantzisoare?

  3. da eu cred ca nui bine sa se poarte bijuteri, de ce sa le porti ? te ajuta cu ceva , daca nu te ajuta de ce sal porti? nu stiu daca pt cineva face sens ce vreau sa zic .asta ie opinia mea. GBU.

  4. nu va potriviti chipului veacului acesta………sa aveti in voi chipul lui HRISTOS

  5. Bijuterii…pentru ce?…Ne-a creat Dumnezeu cu bijuterii in urechi? Pentru ce ni le punem atunci. Biblia numeste lucrurile acestea (inele, lantisoare, cercei) PODOABA. Deci ca fata si fica lui Dumnezeu imi pun pentru mine intrebarea: Am nevoie sa ma impodobesc cu aceste lucruri? Pentru ce? E vorba aici de atitudinea inimii zic eu. Pentru mine mi-am raspuns de mult la intrebare: Frumusetea adevarata vine din inima si suflet si de nicaieri altundeva. Este un lucru ieftin zic eu…sa-ti pui ceva pe tine (lantisoare, inele, cercei etc.) si sa crezi ca astea te fac mai frumos…Mi-e mila de surorile mele, care isi pun nadejdea in astea. Ceea ce face farmecul unui om este bunatatea lui. Ptr. mine asi mai adauga si „SMERENIA”. Apropo smerenie…in vechiul Testament este amintit si asta: Poporul Israel s-a smerit scotindu-si cerceii si bijuteriile.. nu stiu acum exact unde scrie..dar este scris. Concluzia mea: Smerenia = fii asa cum te-a creat Domnul si nu te impodobi pe dinafara. Vei fi mult mai placuta in ochii multor frati si surori si nu la urma urmei si in ochii Domnului!!! Parerea mea. Nu va suparati si primiti-o ca un indemn numai. Cu mult drag in Domnul. O fata.

  6. Sunt de aceas parere cu Andreea. Atata timp cat lucrurile astea nu pun stapanire pe tine, si poti avea o relatie vie cu Dumnezeu nu vad unde este problema. Eu port cercei si va asigur ca asta nu ma impiedica deloc sa-l simt pe Dumnezeu aproape si sa stau de vb cu El si El cu mine! Traim intr-o lume pervertita si stricata si trebuie sa fim diferiti de cei din lume. Asta e clar. Dar cum? Atata timp cat nu faci din asta un idol, cat nu este extravagant, cat nu vrei sa faci asta doar ca sa iesi in evidenta, nu mi se pare un lucru rau. Nu poti sa fii chiar asa de diferit de ei. Eu una vad lucrul asta la mine. Aici vine vb si despre imbracaminte: cum sa fii diferit? sa porti tot timpul batic, rochie lunga, fara nici un fel de bijuterii, nici aranjata nicicum (ca pana la urma asa e sa fii cat mai naturala posibil, nu?)? Mai mult poate i-ai indeparta pe cei din jur, in loc sa pari mai deschisa si sa le dai dorinta de a vb cu tine, ca tu apoi sa ai posibilitatea sa le vb despre Isus. Trebuie lucrat cu intelepciune. Trebuie sa fim diferiti prin felul nostru de a fi, de a vb, de a gandi pt ca altcumva nu prea avem cum. Cati oameni care nu-l cunosc pe Dumnezeu se imbraca foarte decent si se comporta decent? Sau invers. Cati tineri din biserica par a fi „copii ai lui Dumnezeu” fara podoabe, etc, si de fapt e vai si’amar de ei? Atunci prin ce mai poti face deosebire? Dumnezeu se uita la inima, omul se uita la ceea ce izbeste ochii. Poti sa nu porti bijuterii si sa faci pe sfanta dar de fapt este total altceva in inima ta… Si invers: sa porti bijuterii dar sa fii pe placul lui Dumnezeu, sa ai dragoste, sa ai o adevarata relatie cu El. Ca si concluzie vreau sa zic ca totul are o limita si trebuie folosit cu intelepciune. Inca ceva… Cand cititi un verset din biblie care va raspunde la o intrebare, nu cititi doar versetul ala, dar cititi tot capitolul si uitati-va la context, cat de punct de vedere al textului dar si de punct de vedere istoric… Sper sa intelegeti ce vreau sa spun. Nu va limitati la o citire de suprafata, la o intelegere mot à mot. Cititi si printre randuri. Ganditi-va, meditati. Oricum, totul este intre tine si Dumnezeu 🙂 Ar mai fi multe de discutat. E un subiect interesant 🙂 Dar ma opresc aici ca deja.. aproape am scris un roman.. :))) Va iubesc! Gbu

  7. nu stiu dak purtatul cerceilor, inelelor..etc este un pacat. parintii nu ma lasa sa port si sunt partial de acort cu ei. insa pot exista femei care poarta cercei si sa aiba o relatie mai buna cu Dumnezeu decut cele care nu poarta. fiecare cu parerea lui!

  8. Podoabele nu sunt un pacat, la fel nici bratarile, si nici cravata, asta atata timp cat nu devin un idol pt suflet, un interes in Biserica…noi trebuie sa fim acel om ascuns al inimii, in curatia nepieritoare a unui duh bland si linistit. Sunt de acord cu „aaaaa”, multe persoane nu poarta bijuterii si bratari dar sunt departe de Dumnezeu, pe dinafara sunt cum sunt, forma de evlavie, iar pe dinauntru sunt cum spunea Domnul Isus Cristos „morminte varuite pline inauntru de oasele mortilor”. Domnul sa ne fereasca de asa ceva dar e realitatea. Totodata, in acelasi timp sunt persoane care poarta bijuterii si bratari, si nici chiar batic nu poarta (ei inteleg sensul original „batic”), si aceste persoane sunt mai vii si mai credincioase de multe ori ca cele care nu poarta fizic podoabe. Deci Dumnezeu nu priveste la fizic, la fata omului ci la inima lui. Inima ta poate fi plina de dragoste si pocaita chiar si cu cercei si bratari, si mai poate fi plina de ura, dispret si fals chiar cu batic si haine lungi (rochii la surori) dar mai poate fi si cu batic si rochii si credincioasa cum poate fi si in blugi, cu podoabe si pierduta. Deci nu asta e important, exteriorul ci interiorul ce scoate la exterior nu fizicul ci armonia, dragostea din suflet pt altii, indiferent de vestimentatie ci de CREDINTA IN CHRISTOS. FIti binecuvantati de Domnul !

  9. Sa nu intelegem gresit…ar fi culmea sa fi scris in Biblie despre bijuterii,fuste mini si parul vopsit.Eu inteleg prin pacat fenomenul prin care ne facem rau noua insine sau celorlalti…prin care ne scurtam viata,noua sau altora…orice facem si ne compromite din punct de vedere moral,fizic,spiritual e un pacat.In general toate viciile sunt un pacat pentru ca ne scurteaza viata(practic, daca fumezi e acelasi lucru cu a te sinucide),orice exagerari,prea multa mancare,prea putina mancare,prea multa bautura…tot ce iti face rau. Sa porti bijuterii nu este un pacat atata timp kt sti cum sa le porti astfel incat sa nu iti puna in pericol sanatatea(sa te raneasca) si moralitatea(ex:cercei exagerat de lungi la inmormantare).

Lasă un răspuns

Back to top button

Descoperă mai multe la CrestinTotal.ro

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura