Articole de CraciunEDITORIALE

Sa fim buni DOAR de Craciun……?

33Nu inteleg de ce de Craciun trebuie sa fim mai buni si nu inteleg de ce avem nevoie de o zi speciala sa Il sarbatorim pe Isus ? De Craciun ne gandim la nasterea lui Isus, de Pasti ne gandim la moartea si invierea Lui, de Rusalii ne gandim cum a coborat Duhul Sfant, DAR CE FACEM IN RESTUL ANULUI ???? La ce ne gandim restul zilelor dintr-un an ? Ce-ar fi oare sa sarbatorim Craciunul, Pastele si Rusaliile in fiecare zi. Ele trebuie sa fie un stil de viata nu doar evenimente de cateva zile pe an.

Singura sarbatoare de care pomeneste Noul Testament este cina Domnului, in rest nimic. Nu ma crezi ? In prima faza aproape ca m-am revoltat, vai dar cum Biblia nu vorbeste despre Craciun si Pasti, apostolii astia ce au pazit de nu au sarbatorit nimic din ce sarbatorim noi, oare au fost superficiali spiritual ? Cum se poate ca Petru sau Pavel sa fie atat de ignoranti ? Erau ignoranti cu lucrurile pe care le fluturam noi ca fiind de valoare, ei traiau nasterea, moartea si invierea lui Isus in fiecare zi. Ti-i imaginezi pe Petru si Pavel fiind stresati cu repetitiile de Craciun ???

De sarbatori suntem mai buni unii cu altii, da suntem mai buni dar nu din convingere ci din traditie, daca ar fi din convingere ar dura tot anul, asa tine o saptamana maxim. Este rusine sa fi rau de Craciun, in rest nu avem nici o problema, este rusine sa nu fi darnic de Craciun, in rest indiferenta este regula de baza, e rusine sa ne certam de Craciun, restul anului nu conteaza. E bun Craciunul pentru ca cei nevoiasi in sfarsit au parte de un cadou de la biserica, biserica care in rest practica durerea in cot extrema fata de ei, pot sa se numeasca orfani sau vaduve, poate scrie Biblia pana se satura ca ea scrie ea citeste despre faptul ca trebuie sa ii ajutam pe cei in nevoi.

Slava Domnului ca se da pomana de Craciun si uite asa ne spalam pe maini ca avem grija de nevoiasii nostri. Milionul primit de la biserica de Craciun ar trebui sa tina pana la Pasti si cel primit de Pasti sa faca un efort sa tina pana la urmatorul Craciun. O izbucnire de omenie care ne secatuieste pentru restul anului, dam tot de Craciun si pana la urmatorul avem voie sa ne comportam cum vrem.

Acum multi ani cand m-am trezit cu aceste ganduri revolutionare in ce priveste sarbatoritul aberant al Craciunului pentru cateva momente am crezut ca este o greseala sa gandesc asa, doar Craciunul e Craciun, acum stiu ca nu este o greseala, greseala ar fi daca m-as complace in aducerea unor arderi de tot care nu au un miros placut in fata lui Dumnezeu. Cineva mi-a spus ca vorbesc ca un ateu, altii ca blasfemiez Craciunul, altii mi-au sarit in cap « vai, dar noi ne simtim bine de Craciun, stii…pomul ; prajiturile, familia, colindele, eventual zapada » Da, ar fi totul ok daca ar fi vorba despre ziua muncii, sau ziua nationala, sau ziua mamei sau 8 Martie. Dumnezeu nu are nevoie de sarbatorile noastre, a-L sarbatori pe El ar trebui sa fie indeletnicirea noastra zilnica.

--

Daca Isus s-ar ocupa de noi doar de Craciun, daca Isus ne-ar da cadouri doar de Craciun, ne-ar ierta si ar fi bun cu noi doar de Craciun si in rest ar fi nepasator, egoist, rece, ar intoarce spatele plansetelor noastre, ne-ar tranti vorbe rautacioase, ne-ar face in ciuda, nu ne-ar da de mancare si imbracaminte decat de Craciun………
SURSA: www.roseinthedesert.wordpress.com

-

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Check Also
Close
Back to top button

Descoperă mai multe la CrestinTotal.ro

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura