ANUNTURI

Tony Berbece: Cum să te ferești de depresie în Pandemie…

Mai mulți vor face depresie decât vor lua Covid 19, acesta a fost pronosticul multora la începutul aceste pandemii. Iată câteva sfaturi pentru a sta departe de depresie:

  1. Protejați-vă mințile de știri alarmiste, de frustrarea unor oameni politici sau jurnaliști, care doar critică sistemul, de scenarii sumbre, de știri și de televiziuni, care azi fac milioane de euro pentru că vă țin conectați prin frică și spaimă de știrile lor, uneori false sau exagerate. În pandemie nu ai nevoie să ți se repete într-una cât de expus ești, cât de slab pregătite sunt spitalele și câți vor mai muri. Fugi de știri și vești de tot felul.
  1. Protejați-vă de plictiseală. Faceți mereu ceva creativ, citiți, scrieți, învățați să cântați la un instrument, faceți proiectele la care visați când erați chiar copii sau tineri, nu vă lăsați mintea să se odihnească prea mult timp și n-o lăsați “pe liber”, pentru că o minte lăsată liberă o ia spre tendința generală, spre panică, îngrijorare, frică, etc.
  1. Protejați-vă de leneveală și lipsă de sport. Nu fiți sedentari, chiar dacă aveți doar câțiva metri pătrați în care să vă mișcați folosiți-i la maxim. Faceți genoflexiuni, abdomene, flotări, săriți coarda, încercați exercitii fizice, căutați pe internet sesiuni de fitness si aerobic, dar nu stați. Când vă simțiți împovărați fugiți și faceți mișcare, mintea vă va fi inundată cu hormoni ai fericirii, iar trupul se va bucura de o condiție fizică tot mai bună.
  1. Protejați-vă de scenarii prea optimiste, în această situație trebuie să ne înarmăm cu multă răbdare. De exemplu dacă așteptăm ca situația acesta să se oprească de exemplu peste 10 zile, s-ar putea să avem o cădere nervoasă, să simțim o mare împovărare auzind că se extinde starea de urgență. Așadar, cum zice și Biblia, o nădejde amânată îmbolnăvește inima. Fii răbdător și consideră acest timp ca o mare binecuvântare în care investești în tine, în familie și în relația ta cu Dumnezeu.

 

  1. Protejați-vă sufletul de “junk food” spiritual cât și trupul, adică să vă feriți de mizerii care vă vor încărca sufletul sau vi-l va expune la ispitele și nimicurile lumii. Căutați rugăciunea, Scriptura, meditarea la Cuvântul lui Dumnezeu, care aduce fericire (lucru descoperit și de neurologi, anume că meditația la Dumnezeu, la Scripturi și rugăciunea ajută creierul să se refacă și-i dau o stare de bine omului). Mâncați sănătos atât fizic cât și spiritual. Atât mâncarea proastă fizică cât și spirituală dăunează grav sănătății!

Cu prețuire,

Toni Berbece

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=2781247538590014&set=a.694621893919266&type=3&theater

--

-

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button

Descoperă mai multe la CrestinTotal.ro

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura