ANUNTURI

Biserica Catolică zguduită de afirmațiile eretice ale Papei Francisc. „Dacă nu există iad, de la ce ne-a salvat Hristos când a murit pe cruce?”

Patrick Joseph Buchanan, un repurtat conservator catolic, născut la 2 noiembrie 1938) este un comentator politic paleoconservator american, autor, cronicar sindicalizat, politician și crainic la radio. Buchanan a fost un consilier principal al președinților americani, Richard Nixon, Gerald Ford și Ronald Reagan, și a fost moderator original la emisiunea Crossfire de la CNN. El a candidat pentru nominalizarea republicană la președinție în 1992 și 1996. Apoi in anul 2000 a candidat pentru Partidul Reformist la alegerile prezidențiale.

Reactia lui Patrick Buchanan după declarația Vaticanului cu referință la conversația dintre Papa Francisc si prietenul său, ateul Scalfari în care Papa a spus că nu există iad si că sufletele celor neiertați vor dispărea.

Dacă nu există iad, nu se elimina prin aceasta cea mai mare bariera de comitere  a celor mai grave păcate? Daca nu exista iad, de la ce ne-a salvat Hristos cand a murit pe cruce?

Dacă Francis a făcut o astfel de declarație, aceasta ar fi o erezie de rang inalt. Dacă papa a vorbit ex cathedra, ca vicar al lui Hristos pe pământ, el ar fi contrazicând 2000 de ani de doctrină catolică, înrădăcinată în învățăturile lui Hristos însuși. El ar pune sub semnul întrebării infailibilitatea papală, așa cum a fost definită în 1870 de către Consiliul Vaticanului Pius al IX-lea.

Vaticanul a emis rapid o declarație spunând că Papa a avut o conversație privată, nu un interviu oficial, cu prietenul său, Scalfari.

--

Vaticanul a adăugat: „Cuvintele textuale pronunțate de papă nu sunt citate. Nici un citat din articolul menționat mai sus nu trebuie considerat ca o transcriere fidelă a cuvintelor Sfântului Părinte „.
Ne pare rău, dar asta nu este suficient. Acest lucru nu răspunde la întrebările pe care le-a ridicat papa în chat-ul său. Există iadul? Sunt sufletele care mor în păcatul muritor osândite la iad pentru toată eternitatea? Papa acceptă această credință? Este încă această învățătură infailibilă a Bisericii Romano-Catolice?

Cu toate acestea, se poate aplauda poziția lui Francis în ceea ce privește justiția socială, chestiunea credinței și a moralei pe care le-a numit doctrina definită și a creat confuzie în întreaga Biserică pe care o conduce.

În scrisoarea sa Amoris Laetitia, „Bucuria iubirii”, Papa părea să aprobe primirea Sfintei Împărtășanii de către catolici divorțați și recăsătoriti, ale căror căsătorii anterioare nu au fost anulate și pe care Biserica le consideră a trăi în adulter.

--

Bazându-se pe scrisoarea Papei, episcopii germani au început să autorizeze distribuirea comunității pentru cuplurile divorțate și recăsătorite.
Cardinalul Gerhard Muller, fost prefect al biroului Vaticanului pentru Doctrina Credinței, poziția deținută odată de Papa Benedict al XVI-lea, spune că aceasta contrazice doctrina catolică, așa cum a fost enunțată de Papa Ioan Paul al II-lea.

Cardinalul Muller a spus: „Nici o putere în ceruri sau pe pământ, nici un înger, nici Papa, nici un consiliu, nici o lege a episcopilor are capacitatea de a o schimba”.

Patru cardinali, inclusiv Raymond Burke din Statele Unite, într-o scrisoare oficială, l-au rugat pe papă să-l clarifice pe Amoris Laetitia. Papa nu a făcut-o și nici nu a adresat îngrijorările cardinalilor.
Într-adevăr, când a fost întrebat mai la inceputul papalitatatii sale despre imoralitatea homosexualității, Papa a parat întrebarea: „Cine sunt eu ca să judec?”
Dar dacă nu tu, cine? Nu este judecarea a ce este bine sau rău  parte din atributiile specific postului ocupat?

Nici nu este numai în domeniul doctrinei că papa a semănat confuzie între credincioși.
Pentru a legaliza biserica catolică subterană din China, Papa și Vaticanul au convenit să ceară episcopilor catolici să stea deoparte în favoarea episcopilor aprobați de Partidul Comunist care caută un control mai strict al credințelor creștine.

Vaticanul a fost, de asemenea, de acord să aprobe consacrarea unui episcop numit de Beijing, pe care Roma îl considera anterior nelegitim.
Capitularea este necesară pentru ca Biserica Catolică din China să supraviețuiască și să prospere, susține Vaticanul. Dar ce fel de biserică va deveni aceasta, întreabă arhiepiscopul Joseph Zen Ze-kiun din Hong Kong.

Vaticanul „vinde” Biserica din China, spune arhiepiscopul: „Unii spun că toate eforturile de a ajunge la un acord sunt de a evita schisma eclezială. Ce ridicol! Schisma este acolo, în Biserica Independentă! ”
Arhiepiscopul Zen își recunoaște criticile față de Partidul Comunist, iar eforturile diplomatice ale Vaticanului provoacă probleme în lichidarea rupturii dintre Biserica subterană și biserica sancționată a Partidului Comunist, dar nu se scuză: „Sunt eu obstacolul major în procesul de atingere a unei  înțelegeri între Vatican și China? Dacă este o afacere rea, aș fi mai mult decât fericit să fiu obstacolul. ”
Există o diviziune în interiorul catolicismului care se lărgește, între o a treia lume și o biserică tradițională, care este în creștere, și o biserică de masă în Europa și aici, care preia aspecte ale Bisericii anglicane a secolului XX.

Și cum sa întâmplat asta, Sfinția Voastră?

Paste Fericit!

Pat Buchanan

COMUNICATUL de la VATICAN:

29.03.2018, Vatican (Catholica) – Sfântul Scaun a declarat joi că presupusul interviu dintre Papa Francisc și un jurnalist italian, în care se spune că Papa ar fi negat existența iadului, nu trebuie considerat o redare exactă a cuvintelor acestuia, ci doar „reconstrucția” autorului.

Este vorba de întâlnirea cu Eugenio Scalfari, de 93 de ani, o întâlnire „privată, cu ocazia Paștelui, în care nu i s-a acordat vreun interviu”, se poate citi în comunicatul oficial din 29 martie. „Ceea ce spune autorul în articolul de astăzi este rezultatul reconstrucției pe care o face, în care cuvintele pronunțate de Papa nu sunt citate.” Nu avem deci de-a face cu o transcriere fidelă a cuvintelor Sfântului Părinte, subliniază comunicatul.

https://rodiagnusdei.wordpress.com/

 

-

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button

Descoperă mai multe la CrestinTotal.ro

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura