EDITORIALE

Luminita Ciuciumis: El șade pe Tron!

Cand treci prin valea plângerii, lucrurile esențiale par ca se clatină…nimic nu mai este la fel. Așa pare si chiar așa este. Lumea ta se clatină si tu impreuna cu ea. Dar ce nu înțelegi este ca nu bazele se clatină, ci tu!
Cand furtunile năvălesc peste viața ta, nimic nu mai e stabil, totul se mișca, inclusiv tu. Te miști dar ai impresia ca tu stai si tot ce e in jurul tău se mișca- o iluzie optica cand esti in mișcare. Cand eram copil si călătoream cu trenul, eram uimita cum copacii alergau in sens opus…
Cand vânturile te „îndoaie” la pământ, tot ce credeai ca te susține dispare. Si riscul sa devii un om care nu mai găsește sensul lucrurilor in care credea si le făcea, este mare.
M-am gândit de multe ori la versetul din Psalmi in care este relatata trăirea celor drepți…
„Cand străbat aceștia valea plângerii, o prefac intrun loc cu izvoare…Ei merg din putere in putere si se înfățișează înaintea lui Dumnezeu in Sion.”- Ps. 84:6,7
… cum reușeau? Ce ii întărea si le dădea putere? Cum reuseau sa transforme efectele devastatoare ale încercărilor in izvoare? Cum reușeau sa-și mențină echilibrul in timp ce erau clătinați?
Nu stiu- dar stiu un singur lucru- oricât te-ai clătina, El rămâne Același, ieri, azi, si in veci!
Unul din șiretlicurile celui rau este sa te facă sa crezi ca esti singur si ca El nu este cu tine in încercarea prin care treci si ca din cauza „problemei” nu mai ai acces la Domnul. Cand te clatini esti atent mai mult la problemele tale decât la Cel ce are soluția. Tot ce funcționa candva, acum e inutil. Fiindca ceea ce pierzi din vedere este chiar El, perspectiva Lui asupra vieții tale. Uiți ca indiferent de situația prin care treci, că pierzi luptă după luptă,  nu e rezultatul final. Tu știi finalul! Si este promisiunea Lui ca vei fi Biruitor! Victoria nu este in ce ai lăsat in urma, este înaintea ta! Privește înainte si lauda-L anticipat! Declara victoria anticipat! Lauda te teleporteaza din zona afectată  la imaginea perspectivei lui Dumnezeu, iti distrage atenția de la tine si la felul cum te simți si te pozitioneaza in dimensiunea sălii Tronului Împăratului slavei!
Cand te clatini, te confrunți cu problema atenției, aceea de a te focaliza pe lucrurile importante. Și dacă totusi o faci, o faci intrun mod greșit si cu așteptări greșite. Cand vii înaintea lui Dumnezeu, nu încerca sa-L faci atent la tine, ci fii tu atent la soluțiile Lui. Devenind atent, ai acces!
Închinarea te face atent la accesul pe care il ai la sala Tronului!
Oamenii care sunt conștienți de accesul lor la Dumnezeu pot transforma văile in izvoare! Si eu si tu avem puterea asta dacă suntem conștienți de accesul ce-l avem la Domnul si ca știm dinainte finalul- victoria! Si asta te face deja sa calci pe un teren stabil. Furtuna nu mai are putere sa te doboare. Atacurile celui rau sunt doar răcnetele unui leu care nu poate sa te înghită.
Cand esti atent, ceea ce vezi si auzi de la Domnul va determina direcția in care mergi. Ai acces si El are mult mai mult pentru tine.

CITESTE MAI MULT: http://jurnalulinimii.blogspot.ro/2017/10/el-sade-pe-tron.html

-

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button

Descoperă mai multe la CrestinTotal.ro

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura