EDITORIALE

10 PROMISIUNI PENTRU PARINTI

9d101277-31d2-4ee6-bb81-b86a962049d7Probabil ca aveti pe undeva un semn de carte cu promisiuni de rugaciuni pentru copiii dumneavoastra. Probabil ca aveti pe frigiderul dumneavoastra versete pentru copii buni despre ascultare, bunatate si impartind cu altii. Si probabil poate aveti versete la indemana, ca sa le aratati copiilor dumneavoastra cand  incep sa devina sfidatori si neobrazati. Totul bine pana aici.

Dar aveti versete preferate pentru dumneavoastra?

Copiii mei au nevoie de versete cu promisiuni din Biblie, dar in cele mai multe zile am si eu nevoie de ele, chair mai mult. Sunt predispus sa ma ratacesc, Doamne simt aceasta, predispus sa-L las pe Dumnezeul pe care vreau ca ei sa-L iubeasca.

Deci, iata aici zece promisiuni de care fiecare parinte crestin ar trebui sa-si aduca aminte.

1. Iacov 1:2-3  Fraţii mei, să priviţi ca o mare bucurie cînd treceţi prin felurite încercări,ca unii cari ştiţi că încercarea credinţei voastre lucrează răbdare.

--

Din moment ce acest verset se refera la incercari de tot felul, eu presupun ca Iacov vorbeste mult mai mult decat de martiraj sau moarte. Copilasi nedormiti, dormit sinuos, picioare pline de noroi, suc de portocale varsat, adolescenti cu toane – si toate acestea se iau in socoteala. Si sa le socotim ca bucurie, chiar atunci cand se simt a fi de cea mai mare durere.

2. Iacov 4:10  Smeriţi-vă înaintea Domnului, şi El vă va înălţa.

Esti obosit, speriat, invins, obosit peste masura. Bun. Ai ajuns la cea mai joasa stare, de unde Dumnezeu promite ca te va ridica.

--

3. Psalmul 127:1 Dacă nu zideşte Domnul o casă, degeaba lucrează cei ce o zidesc; dacă nu păzeşte Domnul o cetate, degeaba veghează cel ce o păzeşte.

Nu depinde de mine. Nu este vorba despre mine. Copiii mei nu sunt pentru mine. Nu te mai speria. Opreste-te sa te mai increzi in caii si carale tale.

4. Psalmul 127:3 Iată, fiii sînt o moştenire dela Domnul, rodul pîntecelui este o răsplată dată de El.

Da ei sunt. Da ei sunt, sunt cu adevarat. Indiferent daca ai un copil sau doi sau zece sau douazeci, Dumnezeu ti-a dat acesti copii pentru ca te iubeste. Lumea crede ca copiii sunt poveri. Dumnezeu ne spune ca ei sunt o binecuvantare.

5. Proverbe 15:1  Un răspuns blînd potoleşte mînia, dar o vorbă aspră aţîţă mînia.

Da, aceste versete sunt si pentru parinti. Mania copiilor nostri este din inima, dar modul guraliv in care au invatat sa-si exprime acea manie, poate fi din exemplul nostru. De ce cred eu ca benzina din mine ii va ajuta sa stinga focul din ei?

6. Proverbe 16:32 Cel încet la mînie preţuieşte mai mult decît un viteaz, şi cine este stăpîn pe sine preţuieşte mai mult decît cine cucereşte cetăţi.

Singurul mod in care poti fi un parinte puternic (cu autoritate), este de a fi un parinte cu control de sine.

7. Matei 11:30  Căci jugul Meu este bun, şi sarcina Mea este uşoară.

A fi parinte este o munca grea. Punct. Dar sa fii un parinte care incearca sa implineasca asteptarile (pretentiile), celor din jurul tau: mama, soacra, vecinul, etc., este imposibil. Fii un parinte de dragul lui Christos. El iti promite sa nu te impovareze cu sarcini ce nu le poti duce.

8. Evrei 13:16 Şi să nu daţi uitării binefacerea şi dărnicia; căci lui Dumnezeu jertfe ca acestea Îi plac.

Dumnezeu stie ca-ti sacrifici timpul, dorintele, somnul, banii tai, si de multe ori chiar visurile tale pentru copiii tai. Dumezeu vede si-I place.

9. Proverbe 14:4 Unde nu sînt boi, ieslea rămîne goală, dar puterea boilor aduce belşug de roduri.

Totul este un dezastru, tot timpul. La ce altceva ne-am fi asteptat? Avem boi murdari alergand de colo colo. Dar acolo exista de asemenea bucurie, amintiri frumoase, sfintire, si crestere in intelegerea evangheliei pentru acele animale salbatece.

10. Iacov 4:6  Dar, în schimb, ne dă un har şi mai mare. De aceea zice Scriptura: ,,Dumnezeu stă împotriva celor mîndri, dar dă har celor smeriţi.

Ah, ce scump har. Harul care iti iarta nerabdarea (din nou), si lenea (din nou). Harul care sa te porneasca la drum. Harul care te ajuta sa mergi la drum. Si harul care sa te conduca acasa.

rodiagnusdei.wordpress.com

-

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button

Descoperă mai multe la CrestinTotal.ro

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura