ANUNTURIArticole de CraciunARTICOLUL ZILEI

Reteta pentru un Craciun de durata

Dragii mei, mai este puţin şi vom intra în luna decembrie. În luna decembrie la unii vine Crăciunul iar la cei mai mulţi zici că vin ruşii. Sunt convins că niciodată nu v-aţi gândit la ce-ar fi dacă s-ar derula toată luna decembrie (cu cumparături, pregătiri, alergare etc.) pe un fond muzical. Poate ar trebui sa ne gândim la vreo piesa muzicală dintr-o comedie de-a lui Charlie Chaplin. Până la Chaplin avem noi comedia noastră reală. Fără să fac reclamă cuiva, vă readuc aminte de o reclamă românească ce probabil si în luna decembrie 2010 o să o auziţi „Sărbătorile vin, sărbătorile vin, sărbătorile vin …..” (vreţi să o ascultaţi? O găsiţi chiar aici


Când aud melodia asta şi îi văd pe oameni împingând cu disperare de cărucioare prin super-market de-şi rup spatele, nu poţi crede altceva decât că vin ruşii peste noi. La noi la români sărbătorile vin greu si se duc repede. Nu-i aşa?

Asta pentru că nu intrăm în „duhul „sărbătorii cu nimic. Nu te poţi comporta invers de cum a fost evenimentul Naşterii lui Isus dacă vrei să simţii sărbatoarea.

Unii zic : „ ce repede au trecut”. Da chiar aşa….

Voi prezenta şapte paşi pentru UN CRĂCIUN DE DURATĂ:

--

1. RENUNŢĂ LA MAŞINĂ.

Fiind vorba de-o călătorie pe jos până la Betleem a părinţilor lui Isus, n-ai cum să ştii ce-i Crăciunul din BMW. Luna acesta fără maşină. Aleluia!

2. RESPECTĂ LEGILE ŢĂRII.

--

Măcar în cesul al XII-lea. Părinţii lui Isus au respectat porunca lui Cezar August.
Nu uita că „ numai cine nu vrea cu tot dinadinsul să se îmbogăţescă este cinstit în afaceri”.

3. SMEREŞTE-TE

Coboară de la biserica urbană la fraţii din biserica rurală. Fă-le o bucurie. Părinţii lui Isus au mers la Betleem. Un pastor s-a hotărât ca să ţină în biserica lui o predică despre smerenie. Cum în dimeniaţa aceea erau puţini frati la biserica a zis : „Fraţilor, am vrut să vă vorbesc în dimineaţa acesta despre smerenie, după cum v-am promis, însă sunteţi foarte puţini şi o las pe după masă, când or fi mai mulţi”.

4. URMĂREŞTE BENEFICIILE  NATURALE  ALE  SĂRBĂTORII.-o sărbătoare „bio”

Scriptura ne vorbeşte depre o stea ce lumina „free”, gratis; de îngerii ce au concertat fără să rămână sticle sparte, coji de seminţe, pachete de ţigări şi chiştoace în urma lor. Sărbătoarea aceasta este în armonie cu natura. Isus nu a venit în lume să o posede, să o violenteze cum crede „societatea de consum”a zilelor noastre; Isus a venit să restaureze lumea, să o transfigureze. De aceea fi co-responsabil la restaurarea naturii:

-Renunţă la aprovizionarea produselor cu ambalaj de plastic. Dă-i cu iaurt, brânză, mămăligă şi cel mult cârnaţ de casă de sărbătorile acestea.

-Decât un brad captiv într-o casă cu oameni bolnavi, mai bine tu un creştin liber în mijlocul pădurii; dar fără pungă sau sacul menajer. Cu sania.

-Renunţă la instalaţia de tip Las Vegas.Atâtea beculeţe pe la toti creştinii topeşte zăpada.

5. DERANJEAZĂ  CÂT  MAI MULTE  FAMILII.

Mergi cu colinda cel putin două nopţi.Un copil a zis mamei lui: „mamă, mă fac predicator”.Bucuroasă mama a întrebat: „ce te-a făcut să te hotărăşti?” Copilul a răspuns:
„decât să mă plictisescă alţii mai bine-i plictisesc eu”. Decât să te sărăcescă altii …. Poate aşa vom reuşi să-i facem si pe alţii să plece de acasă cu colinda. Şi-apoi ce înseamnă competiţia asta cu mâncarea? Parcă mă văd (eu păstorul) stând în faţa uşii cu coşul de nuiele în mână numărând portocalele şi colindătorii.

6. STOCHEZĂ  INFORMAŢIILE  EVENIMENTULUI.

Treci de la consumatorul ce se aprovizionează cu căruciorul la cel care ştie sa facă sărbătoarea de durată,adunând pe memory stick. E suficient un stick pentru Craciun, nu-i nevoie de o ladă frigo. Aşadar fă poze, filmează, înregistrează.

7. EVALUEAZĂ  REZULTATELE.

Haide să vedem cu ce ne alegeam până acum: un strat de celulită în plus, întoxicaţie şi-un câine speriat de petărzi.

După noua reţetă:

-bani mai multi în buget
-colesterol mai mic
-satisfacţie
-trăirea în duhul sărbătorii
-sărbătoare de durată mai lungă

La unii inainte de Craciun parcă vin ruşii, iar după… parcă au trecut ruşii. Eu am luat-o mai repede cu reţeta deoarece pe 24 decembrie nici nu mă mai bagi în seamă. După anul nou, nu mai poti; nu mai ai bani de net.

Editorial scris de Pastor Nelu Popelea © www.crestintotal.ro

Citeste mai multe editoriale de Nelu Popelea, Te astept in fiecare Vineri

Banner sbro.ro/

Banner http://www.kerigma.ro/01.05.2010 Banner http://www.liferomania.ro15.03.2011 Banner complex-turistic-puiu.ro/31.12.2010

-

Related Articles

2 Comments

  1. Minunat, frate Nelu Popelea! Am avut impresia că nu am citit articolul ci v-am ascultat predicând în direct! Dumnezeu să vă binecuvânteze!

  2. Doamne da-ne intelepciune sa te sarbatorim din toata inima noastra curata.Fiti binecuvantat frate.

Lasă un răspuns

Back to top button

Descoperă mai multe la CrestinTotal.ro

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura