ARTICOLUL ZILEIEDITORIALE

De ce ne ingrijim de orfani doar de sarbatori… sau poate nici atunci…

 Iacov 1:27 „Religiunea curată şi neîntinată, înaintea lui Dumnezeu, Tatăl nostru, este să cercetăm pe orfani şi pe văduve în necazurile lor, şi să ne păzim neîntinaţi de lume”.

 Zicem că suntem creştini, ba chiar religioşi şi dacă îndrăzneşte cineva să ne contrazică suntem în stare să-i luăm chiar la bătaie…Ne ţinem religioşi…dar religia curată cerută de Dumnezeu este să căutăm pe orfani şi pe văduve. Când ai fost ultima dată la o văduvă? Când ai fost ultima dată să vizitezi pe cineva în spital? Când ai stat de vorbă ultima dată cu cerşetorul ce întinde mâna pe margine drumului? Când ai fost ultima dată în puşcărie să duci veste bună a Domnului? Nu ştiu răspunsul tău…dar vreau să fii sincer…vreau să ne scrii aici mărturia ta…experienţele tale în astfel de situaţii şi voi fi gata să te ajut în rugăciune.

Poate nu mă credeţi…dar eu cele mai dulci şi frumoase părtăşii le-am avut la patul celor bolnavi şi în spitale. E incredibil cât de cercetată am putut fii…şi e foarte adevărat ce se spune…că în necaz Îl simţi cel mai aproape pe Dumnezeu! M-am dus cu un grup de tineri…anul trecut pentru prima dată în viaţa mea să căutăm pe toţi acei ce îi ştiam bolnavi sau la surorile văduve din biserică. Ne-am dus cu mare avânt şi crezând că vom fi viteji să-i înbărbătăm…dar vreu să vă spun că după o astfel de părtăşie am venit noi acasă zidiţi şi fericiţi şi nu înţelegeam cum Dumnezeu poate să-ţi dea atâta bucurie chiar şi în necaz.

Nu aştepta să fii pe un pat de boală sau să ajungi singur! Fă-ţi timp de-acum zi de zi pentru cei din jurul tău! Nu aştepta să ajungi la strâmtorare, să simţi durerea în inima ta…ci pur şi simplu mânat de dragoste fierbinte pentru Hristos…fii şi tu un Samaritean milostiv pentru cei ce au nevoie de tine! De ce EL a putut să îngrijească de toţi iar noi stăm nepăsători faţă de cei orfani??


--

 Citeşte cu atenţie următorul pasaj…şi gândeşte-te la el aşa cum nu te-ai gândit niciodată Matei 25:34-45 Atunci Împăratul va zice celor de la dreapta Lui: „Veniţi binecuvântaţii Tatălui Meu de moşteniţi Împărăţia, care v-a fost pregătită de la întemeierea lumii. Căci am fost flămând, şi Mi-aţi dat de mâncat; Mi-a fost sete, şi Mi-aţi dat de băut; am fost străin, şi M-aţi primit; am fost gol, şi M-aţi îmbrăcat; am fost bolnav, şi aţi venit să Mă vedeţi; am fost în temniţă, şi aţi venit pe la Mine.” Atunci cei neprihăniţi Îi vor răspunde: „Doamne, când Te-am văzut noi flămând, şi Ţi-am dat să mănânci? Sau fiindu-Ţi sete, şi Ţi-am dat de ai băut? Când Te-am văzut noi străin, şi Te-am primit? Sau gol, şi Te-am îmbrăcat? Când Te-am văzut noi bolnav sau în temniţă, şi am venit pe la Tine?” Drept răspuns, Împăratul le va zice: „Adevărat vă spun că, ori de câte ori aţi făcut aceste lucruri unuia din aceşti foarte neînsemnaţi fraţi ai Mei, Mie mi le-aţi făcut.” Apoi va zice celor de la stânga Lui: „Duceţi-vă de la Mine, blestemaţilor, în focul cel veşnic, care a fost pregătit diavolului şi îngerilor lui! Căci am fost flămând, şi nu Mi-aţi dat să mănânc; Mi-a fost sete, şi nu Mi-aţi dat să beau; am fost străin, şi nu M-aţi primit; am fost gol, şi nu M-aţi îmbrăcat; am fost bolnav şi în temniţă, şi n-aţi venit pela Mine.” Atunci Îi vor răspunde şi ei: „Doamne, când Te-am văzut noi flămând sau fiindu-Ţi sete sau străin sau gol sau bolnav sau în temniţă, şi nu Ţi-am slujit?” Şi El, drept răspuns, le va zice: „Adevărat vă spun că, ori de câte ori n-aţi făcut aceste lucruri unuia dintr-aceşti foarte neînsemnaţi fraţi ai Mei, Mie nu Mi le-aţi făcut.”

 În cel mai neînsemnat semen al tău este Domnul…şi dacă de semenul tău nu te interesează, atunci de Domnul nu te interesează. Ia hotărârea în inima ta şi în Faţa Domnului ca de azi înainte să te interesezi de toţi acei care eu nevoie de o mână de ajutor, care au nevoie poate doar de o vorbă bună. Dacă zici că eşti religos, lasă să se vadă asta din faptele tale. Nu se ştie ziua când vei ajunge în necaz…şi te întreb…CUM TE-AI SIMŢI DACĂ NIMĂNUI NU-I VA PĂSA DE TINE DACĂ MORI SAU TRĂIEŞTI????

 Doamne ajută-ne să fim buni, smeriţi şi miloşi, ajută-ne să fim samariteni pentru cei care au nevoie, ajută-ne să facem fapte vrednice de pocăinţa noastră şi să avem o religiune curată şi neîntinată!!!!!

--

ÎNGRIJEŞTE DE CEL ORFAN, NU DOAR LA SĂRBĂTORI, CÂND TE ASCUNZI DUPĂ O FALSĂ BUNĂTATE…ÎNGRIJEŞTE DE ORFANI ZI DE ZI, ŞI DOMNUL TE VA RĂSPLĂTI!!!!

scris de Florina Patru. ®www.CrestinTotal.ro

CLICK AICI pentru mai multe articole de Florina Patru

In fiecare sambata un nou articol scris de mine.

Publicitate

Complex turistic Puiu-Somesul Rece

ofera: Cabane,  terenuri de fotbal, baschet, tenis, tabere, drumetii ..
mai multe citeste pe www.complex-turistic-puiu.ro

KERIGMA.ro

Noutati: Biblii, Carti, Cadouri, Muzica, Predici, Video/DVD
.. mai multe noutati citeste pe KERIGMA.ro

Vacante pentru toti

ofera: Sejururi, Circuite, Croaziere, bilete de autocar si avion
… mai multe Servicii pe www.vacantepentrutoti.ro

Life Romania

Carti: Viata Crestina, Tineri, Biblii, Carti Audio, Romane, Sanatate
mai multe carti pe www.liferomania.ro

Vila Elim

la Vila elim gasesti pace si liniste. aici te poti odihni bine. te asteptam… vezi mai multe pe www.vilaelim.ro

Pret de pret

ofera: adidasi, ochelari, pantaloni si multe altele haine la comanda. vezi mai m ulte pe www.pretdepret.com

Suflet si Lumina

este o fundatie care se ocupa cu acte cartitabile. citeste mai multe despre fundatia suflet si lumina

-

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

6 Comments

  1. Pai da foarte adevarat acest articol….uitam de aproapele nostru aflat in necaz si cand ajungem noi in necaz ne intrebam oare de ce nu ii pasa aproapelui de noi??? Am postat pe forumul Alt fm un articol despre copiii din oreferinate, si am propus daca sunt doritori sa facem impreuna pachete cu dulciuri hainute si chiar jucari si sa mergem intr-o dupamasa sa le vorbim sa ii incurajam si pe aceei micuti sa stie ca nu sunt singuri pe aceasta lume ca undeva in lumea asta este o putere si exista o iubire nemarginita fata de noi, dragostea Domnului pe care ne-o poarta, sa le impartasim cuvantul Domnului. De multe ori deschidem usa la dulap si zicem ca nu avem suficiente haine, deschidem usa la frigider si paraca nimica nu ne convine, va rog sa imi ziceti si mie cati dintre voi nu vati pus macar o data aceasta intrebare??? va zic eu raspunsul putini chiar foarte putini…am ajuns sa nu ne mai pese de cat de noi…..este atat de dureros ca uitam ca poate uni nici macar nu au ce sa puna pe masa sau poate au nevoie de un sfat de un ajutor…de cate ori nu trecem pe langa un frate si nici macar nu il intrebam, fratii surorii atata doar „ce mai faci, cum te mai simti?” sa le zicem si lor o vorba buna chiar daca poate pe tine te doare sufletul…nu ii nimica tu mergi mai departe da nu uita niciodata de cel din urma ta……unerori nu mai stim cum sa ne rasfatam copilul da uitate o data in jurul tau si vei vedea atatia si atati copiii care se multumesc cu un simlu „te iubesc”, „sa sti copile ca si tu insemni ceva pentru mine”, „nu esti singur pe lumea asta, puiule” da-le si lor din iubirea ta, iubeste-i ca si pe copilul tau da-i din painea ta si lui. Sucul pe care ti l-ai luat azi de care cel mai sigur ai si uitat, da-il unui orfan si vei vedea ca e mult mai fericit de cat tine, fratii surorii nu va puteti imagina cata fericire intra in sufletul unui copil orfan cand vede ca si el inseamna ceva pentru cineva…este incredibli, nici macar nu poti realiza acest lucru……poate nici noi nu ne vedem capul de probleme, dar macar sa ne rugam pentru ei…merita o sansa….fi tu cel care ii intinde o mana fi tu cel ce ii aduce un zambet pe chip………

  2. Domnul sa ne ajute, zi de zi sa fim mai buni, si mereu sa ne uitam si in spate sa vedem oare nu e un chip care cere cu disperare ajutor……..

  3. Amin amin sora mea Ionela, Dumnezeu sa te binecuvinteze pt gandurile sincere ce ni le-ai impartasit aici!!! Sa punem mana de la mana si sa ajutam pe aproapele nostru…Daca nu o putem face financiar, cu siguranta vorbele si faptele noastre vor vorbi despre Dumnezeul cel viu pe care Il purtam in inima noastra!!! Dumnezeu sa ne ajute!!!!

  4. multa pace surioara mea.Ai ales un subiect tare sensibil.”orfanii”.si pe mine ma misca foarte mult cand vad copii care sufera,mai ales copii fara parinti,dar nu ma impresioneaza deloc cersetorii astia din intersectii care vin si cer.Sa nu faceti greseala sa le dati bani acestor mici impostori,pt ca sunt pusi de parintii lor care stau dupa colt si dupa ce te-ai intors cu spatele fug repede sa decarteze parintilor ce au adunat.dar asa cum a zis si IONELA,la un orfelinat cred ca e cel mai potrivit loc unde poti sa aduci bucurie in aceste inimi mici nevinovate.

  5. Asa e Alin fratele meu, legat de cersetorii de la intersesctie…nici eu nu prea le dau bani, dar incerc sa le dau bani tuturor pe langa care trec prin centrul Aradului si-i vad ca stau pe margine…stii…Domnul i-a ingaduit si pe acestia iar noi nu suntem in masura sa-i judecam…Si pe cersetori si pe noi Dumnezeu ne iubeste neconditionat SLAVA LUI!!!!!!

Lasă un răspuns

Back to top button

Descoperă mai multe la CrestinTotal.ro

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura